Opgelost: Windows 10 Webcam blijft om de paar minuten vastlopen 2022

Is het je opgevallen? Windows 10-webcam werkt niet goed werkt, blijft de webcam om de paar minuten vastlopen tijdens het voeren van een videogesprek? Een aantal gebruikers meldt dit probleem. Na een upgrade van Windows 10 20H2 loopt het vast wanneer ik probeer op te nemen met mijn webcam.

De oorzaak kan antivirussoftware zijn die de webcam of camera blokkeert, een verouderd webcamstuurprogramma of uw privacyinstellingen die het probleem veroorzaken. Wat de reden ook is, hier hebben we enkele oplossingen die helpen bij het oplossen van Windows 10 Webcam-problemen.

Webcam bevriest windows 10

Schakel allereerst alle beveiligingssoftware (antivirus) uit indien geïnstalleerd. Voer Windows 10 Clean boot uit en zet de camera aan, probeer videogesprek. Als het deze keer goed werkt, dan is een service van derden of een app-conflict die het probleem veroorzaakt. Update de camera-app vanuit de Windows Store en installeer de nieuwste Windows-updates die de bugfix voor het probleem van de webcam kunnen bevatten die niet werkt Als u een externe camera, sluit deze dan aan op een ander apparaat om te controleren of deze werkt.

Zorg ervoor dat de camera-app toestemming heeft om toegang te krijgen tot de webcam. Om dit te doen

Open instellingen en klik vervolgens op privacy. Selecteer vervolgens Camera aan de linkerkant. Klik nu op Wijzigen en maak cameratoegang voor dit apparaat Aan. Zorg er ook voor dat Apps toegang krijgen tot uw camera-schakelaar is ingeschakeld.

Voer de probleemoplosser voor Windows 10 apps uit

Open Instellingen, (Druk op Windows + I) Klik op Bijwerken en beveiliging en selecteer vervolgens Problemen oplossen Selecteer de Windows Store-app en voer vervolgens de probleemoplosser uit. Hiermee worden problemen gecontroleerd en opgelost die voorkomen dat Windows 10 correct wordt uitgevoerd. Start Windows opnieuw nadat het probleemoplossingsproces is voltooid. Controleer nu of de webcam werkt naar behoren.

Controleer op een verouderd webcamstuurprogramma

Als uw geïntegreerde webcam niet werkt sinds de update of upgrade van Windows 10, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door defecte stuurprogramma’s of stuurprogrammaconflicten. En de meest effectieve oplossing is om het camerastuurprogramma bij te werken of opnieuw te installeren.

Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R (Windows+R)Type devmgmt.msc klik vervolgens op OK om Apparaatbeheer te openen. Hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek “Beeldapparatuur” en vouw het uit door op de ‘>’ aan de linkerkant te klikken. Klik met de rechtermuisknop op de camera die niet werkt. Klik op Installatie ongedaan maken. Als het bevestigingsvenster wordt weergegeven, vinkt u het vakje ‘De stuurprogramma’s verwijderen…’ aan en drukt u op OK.

(Deze stap is belangrijk omdat dit de enige manier is om ervoor te zorgen dat Windows het camerastuurprogramma volledig opnieuw installeert.)

Start nu Windows 10 opnieuw om de stuurprogrammasoftware volledig te verwijderen. Open opnieuw apparaatbeheer, selecteer de knop “Scannen op hardwarewijzigingen” in het actiemenu. (Er is ook een knop “zoeken” op de werkbalk die hetzelfde doet.

Als alles goed gaat, zal Windows automatisch het stuurprogramma voor uw camera opnieuw installeren en zou alles moeten werken. Ga anders naar de website van de fabrikant van uw apparaat (laptop of webcam) download de nieuwste beschikbare webcamstuurprogrammasoftware en sla het op een lokale computer op. Voer het stuurprogramma uit met beheerdersrechten en volg de instructies op het scherm om het nieuwe stuurprogramma te installeren. Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Dat is alles, controleer deze keer of de webcam goed werkt.

Tweak Windows-register

Hier is nog een effectieve manier om het probleem met het vastlopen van Windows 10 Webcam op te lossen

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de Windows Register-editor te openen. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows Media Foundation\Platform klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en selecteer Nieuw> DWORD (32-bits) waarde. Noem de nieuwe waarde ‘EnableFrameServerMode’ en zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op ‘0’.

Opmerking: als u de 32-bits versie van Windows 10 gebruikt, bent u klaar, sluit u de register-editor en start u het systeem opnieuw op. Controleer ten slotte of het probleem is opgelost.

Als je een 64-bits versie van Windows 10 gebruikt, heb je nog een stap:

Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > WOW6432Node > Microsoft > Windows Media Foundation > Platform. Maak een nieuwe DWORD (32-bit) waarde, noem deze ‘EnableFrameServerMode’ en zorg ervoor dat de waarde is ingesteld op ‘0’. Dat is alles, sluit de register-editor, en start Windows opnieuw om de wijziging door te voeren. Laten we de webcam openen en controleren of deze soepel werkt.

Video: 3 manieren om de camera-app te repareren die niet werkt in Windows 10

Hebben deze oplossingen geholpen om Windows 10 Webcam-problemen op te lossen, laat het ons weten in de onderstaande opmerkingen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like