Opgelost: Windows 10 versie 20H2 functie-update kon niet worden geïnstalleerd

Ten slotte is Microsoft begonnen met de uitrol van Windows 10 oktober 2020 Update voor zoekers. Dat betekent dat functie-update Windows 10 versie 20H2 beschikbaar is voor die mensen die de optionele “downloaden & installeren”-link die wordt weergegeven in Windows Update. In tegenstelling tot de vorige update van november 2019, is Windows 10 versie 20H2 een typische functie-update die groter is en meer tijd kost. Over het algemeen is de installatie van de Windows 10-functie-update versie 20H2 minder pijnlijk. Maar weinig gebruikers melden een functie-update aan Windows 10 versie 20H2 kan niet worden geïnstalleerd – 0x60244022. Voor sommige anderen, de update van functies van Windows 10, versie 20H2 x64, stopt de download met installeren bij 58%, die opnieuw wordt gestart om opnieuw te downloaden en de installatie nooit voltooit. Hier in dit bericht bespreken we bugs en problemen die voorkomen dat apparaten Windows 10 versie 20H2 installeren en hoe ze te repareren.

Windows 10 versie 20H2 kan niet worden geïnstalleerd

Er zijn verschillende redenen, omdat de installatie van de Windows 10 2020-update mislukt, dit kan te wijten zijn aan stuurprogramma’s en hardware, een beschadigde Windows-updatecache of beschadiging van het systeembestand en meer. Hier in dit bericht hebben we verschillende oplossingen die van toepassing zijn om verschillende installatieproblemen van Windows 10 Update op te lossen. Voordat u begint:

Controleer en zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt om Windows-updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Schakel beveiligingssoftware tijdelijk uit (antivirus) verbreek ook de verbinding met VPN (indien geconfigureerd) Koppel externe apparaten los, zoals externe HDD, SD-kaarten, printer, scanner enz. .Probeer Windows-updates te installeren in de schone opstartstatus, die helpen als een opstartserviceconflict het probleem veroorzaakt. En het allerbelangrijkste: controleer en zorg ervoor dat de datum en tijd en Regio- en taalinstellingen zijn correct.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor updates die uw computer scant en eventuele fouten oplost. Voer de probleemoplosser voor Windows-updates uit volgens de onderstaande stappen en laat Windows het probleem automatisch voor u oplossen.

Druk op de Windows + I-sneltoets om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen, Zoek aan de rechterkant Windows-update en klik op de probleemoplosser uitvoeren,

Hiermee worden problemen met Windows-updates vastgesteld. Bovendien controleert de probleemoplosser of de Windows Update-service beschadigd is of niet actief is. Of de Windows Update-service is beschadigd of werkt niet. Zodra het probleemoplossingsproces is voltooid, start u uw PCNow opnieuw op, opent u de Windows-update en controleert u op updates. Controleer of er geen probleem meer is met het installeren van Windows-updates. Nog steeds hulp nodig? pas de volgende oplossing toe.

Reset Windows Update Componenten

Windows Update-map (C:\Windows\SoftwareDistribution), is de locatie waar Windows de nieuwe updates opslaat nadat ze zijn gedownload. Als om welke reden dan ook een bestand beschadigd raakt in de softwaredistributiemap, kan het zijn dat de download en installatie van de update op elk moment vastloopt of dat de Windows-update niet kan worden geïnstalleerd met een andere foutcode. En als u de map wist waarin alle updatebestanden zijn opgeslagen, wordt Windows Update gedwongen opnieuw te downloaden en wordt bijna elk probleem met de vensterupdate opgelost.

Open de Windows Services-console met diensten.msc, Scroll naar beneden en zoek Windows-updateservice, klik met de rechtermuisknop op Windows-updateservice, selecteer stop, voer hetzelfde proces uit voor BITs-service.

Open nu Windows Verkenner met behulp van de sneltoets Windows + E, ga hier naar C:\Windows\softwaredistributie\downloaden map.Verwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap (verwijder die map niet) Druk hiervoor op de sneltoets ctrl + A om alles te selecteren en druk vervolgens op de delete-toets.

Start na het uitvoeren van deze actie de services (BIT’s, Windows-update) die u eerder hebt gestopt opnieuw. Start nu Windows opnieuw en controleer op updates via instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update en controleer op updates.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

Opnieuw zorgen soms beschadigde systeembestanden ervoor dat Windows 10-updates vastlopen bij het downloaden. Voer de systeembestandscontrole uit die beschadigde systeembestanden scant en herstelt op Windows 10.

Open de opdrachtprompt als beheerder, hier in het opdrachtpromptvenster type sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen naar ontbrekende beschadigde systeembestanden als het SFC-hulpprogramma ze automatisch herstelt met de juiste uit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.

Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna de vensters opnieuw op en controleer op updates. Als de scanresultaten van het SFC-hulpprogramma beschadigde bestanden hebben gevonden maar niet kunnen worden hersteld, Voer de DISM-tool uit Waardoor SFC Utility zijn werk kan doen.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Zorg er ook voor dat alles is geïnstalleerd Apparaatstuurprogramma’s worden bijgewerkt en compatibel met de huidige Windows-versie. Vooral beeldschermstuurprogramma, netwerkadapter en stuurprogramma voor audiogeluid. U kunt ze controleren en bijwerken vanuit Apparaatbeheer. Voer een systeemoptimalisatieprogramma van derden uit, zoals Ccleaner, om rommel, cache, systeemfouten, geheugendumpbestanden, enz. te verwijderen en ontbrekende registerfouten te herstellen.

DNS-adres wijzigen

Pas deze oplossing toe als de Windows-update niet kan worden geïnstalleerd met verschillende fouten of de fout “we konden geen verbinding maken met de updateservice”.

Druk op Windows + R, typ ncpal.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster netwerkverbindingen geopend, klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter en selecteer eigenschappen, dubbelklik vervolgens op internetprotocolversie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen ervan te krijgen, wijzig hier het DSN-adres primair 8.8. 8.8. en alternatieve DNS-server 8.8.4.4. Vink aan bij instellingen valideren bij afsluiten en klik op ok

U kunt ook de officiële Windows 10-tool voor het maken van media gebruiken om de update van oktober 2020 zonder fouten te upgraden. Als u op zoek bent naar een nieuwe installatie, leest u hier hoe u Windows 10 20H2 ISO rechtstreeks van de Microsoft-server kunt downloaden.

0 Shares:
You May Also Like