Opgelost: Windows 10-update loopt vast bij controleren op updates 2021

Run Windows update troubleshooter

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit om het beveiligingslek te verhelpen dat door toepassingen van derden is ontstaan, met beveiligingsverbeteringen en bugfixes. En met Windows 10-updates die zijn ingesteld om automatisch te worden geïnstalleerd. Dat betekent dat wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, deze automatisch wordt gedownload en geïnstalleerd via Windows Update. Of soms moeten we handmatig controleren op updates van Windows-instellingen, update en beveiligingscontrole op updates. Maar sommige gebruikers melden: Windows 10-update loopt vast bij het controleren op updates voor altijd. Of Windows 10-functie-update versie 21H2 blijft downloaden op 48% of een ander cijfer, kan niet worden geïnstalleerd.

Er zijn verschillende redenen waarom de installatie of afronding van een of meer Windows-updates kan vastlopen. Meestal zijn dit soort problemen te wijten aan een softwareconflict of een reeds bestaand probleem dat pas aan het licht kwam toen de Windows-updates werden geïnstalleerd. Als u ook worstelt met dit probleem, vindt u hier enkele effectieve oplossingen om installatieproblemen met Windows-updates op te lossen.

Windows-update loopt vast bij downloaden

Controleer eerst en zorg ervoor dat je een stabiele internetverbinding hebt om updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden.

    Schakel de beveiligingssoftware (antivirus) tijdelijk uit indien geïnstalleerd en verwijder VPN. Controleer of het Windows-installatiestation (C: ) vrije schijfruimte heeft om Windows-updatebestanden te downloaden. serviceconflict dat het probleem veroorzaakt.

Windows Update-probleemoplosser

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Windows Update uit die de problemen controleert en verhelpt, waardoor Windows Update niet correct kan worden geïnstalleerd.

Druk op de sneltoets Windows + I om de instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen aan de linkerkant. Selecteer nu Windows-update en voer de probleemoplosser uit.

De probleemoplosser wordt uitgevoerd en probeert vast te stellen of er problemen zijn die voorkomen dat uw computer Windows Updates downloadt en installeert. Windows opnieuw starten Nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid. Open nu de Windows-update en controleer op updates.

Windows-updatecache resetten

Als de probleemoplosser voor Windows Update het probleem niet voor u heeft opgelost. Nog steeds, Windows 10 voor altijd op updates controlerenprobeer de Windows-updatecache opnieuw in te stellen die oude Windows-updatebestanden wist en nieuwe Windows-updatebestanden downloadt van de Microsoft-server wanneer u de volgende keer op updates controleert.

Stop de Windows 10 Update-service

Typ cmd bij zoeken in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. U moet invoeren: net stop wuauserv om de Windows-updateservice te stoppen. Dit is om de lopende updateservice te stoppen. Inclusief de Windows update-gerelateerde service en de downloadservice.

Windows Update Cache-bestanden opschonen

Druk op Windows + E om Windows Verkenner te openen. Navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadHier in de downloadmap, druk op Ctrl + A om alle bestandsmappen daar te selecteren en druk op de Del-toets om ze te verwijderen.

Tips: Als u sommige bestanden niet kunt verwijderen, start u uw computer opnieuw op. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, volgt u de bovenstaande stappen opnieuw. Vervolgens kunt u alle cachebestanden van Windows Update één keer verwijderen.

Start de Windows Update-service opnieuw

Om dat te doen, opent u de beheerdersopdrachtprompt en voert u “net start wauserv“.

Voer Windows Update opnieuw uit

Druk op Windows + I om de Windows-instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows Update. Klik op de knop Controleren op updates.

Dus deze keer kun je de Windows 10-systeemupdate soepel downloaden en installeren zonder vast te lopen.

Repareer beschadigde Windows-systeembestanden

Als Windows-systeembestanden beschadigd raken, kan het missen van dit verschillende problemen opleveren, waaronder het downloaden en installeren van Windows Update. Voer het hulpprogramma Windows-systeembestandscontrole uit dat beschadigde bestanden scant en herstelt met de juiste.

Om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren:

Typ cmd bij zoeken in het startmenu, klik in de zoekresultaten met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens opdracht sfc /scannow en druk op enter om hetzelfde uit te voeren.

Dit zal beginnen met scannen op beschadigde ontbrekende systeembestanden als deze worden gevonden, het SFC-hulpprogramma herstelt ze automatisch vanuit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcache.

U hoeft alleen maar te wachten tot 100% om het scanproces te voltooien. Start daarna Windows opnieuw. Open nu Windows-instellingen, update en beveiliging en controleer op updates.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van installatieproblemen met Windows-updates? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like