Opgelost: Windows 10 UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME BSOD-fout (5 werkende oplossingen)

Onlangs geüpgraded naar de update van Windows 10 oktober 2020 en bij het opstarten kon het niet starten met UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME Blauw scherm fout? Laten we begrijpen wat is windows 10 Ontkoppelbaar opstartvolume BSOD fout. waarom het ervoor zorgt dat Windows niet normaal start. En enkele toepasselijke oplossingen die u toepast om dit op te lossen windows 10 blauw scherm fout.

Probleem: na de upgrade van Windows 10 krijgt u een niet-koppelbaar opstartvolume BSOD

Upgrade onlangs mijn laptop naar Windows 10 versie 20H2, Alles was goed tot gisteren toen ik mijn computer opstartte en de BSOD-fout kreeg onkoppelbaar opstartvolume stop oxooooooed. Ik heb de meeste mogelijke oplossingen geprobeerd die ik op internet over dit probleem heb gezien, maar er zijn geen oplossingen gevonden. Heeft iemand een manier gevonden om dit probleem op te lossen zonder dat je je schijven moet wissen en Windows opnieuw moet installeren?

Wat is de Unmountable Boot Volume Error?

Het “opstartvolume” is de systeempartitie van uw harde schijf die het Windows-besturingssysteem bevat. Maar als uw computer om welke reden dan ook Windows niet correct kan laden vanaf de systeempartitie, resulteert dit in een opstartfout met een blue screen of death-fout “UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUMEstop oxooooooed.

Unmountable Boot Volume-fout treedt meestal op als gevolg van een beschadigd bestandssysteem of beschadigde Windows-bestanden. Opnieuw Windows-updatefout, schijffout, beveiligingssoftware of defect hardwareapparaat of incompatibel apparaatstuurprogramma Veroorzaak ook deze Windows 10 BSOD-fout. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om deze Blue Screen-fout op te lossen.

FIX UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME BSOD

Telkens wanneer u Windows 10 Blue Screen-fout bij het opstarten krijgt, moet u eerst alle externe apparaten loskoppelen, zoals een printer, scanner, externe HDD, USB-apparaat enz. (Verwacht toetsenbord en muis) en start Windows vervolgens normaal. Om te controleren en ervoor te zorgen dat elk apparaat / nieuw geïnstalleerd apparaatstuurprogramma de BSOD op Windows 10 niet veroorzaakt.

Als Windows na één BSOD-herstart normaal start, ga dan naar deze stappen om functieblauwe schermfouten te voorkomen. Of als vanwege dit Unmountable Boot Volume-vensters vaak opnieuw wordt opgestart, voert u de onderstaande stappen uit.

Automatische reparatie van Windows gebruiken

Omdat we normaal geen toegang tot Windows 10 kunnen krijgen, hebben we toegang nodig tot geavanceerde opties waar u verschillende hulpprogramma’s voor probleemoplossing kunt krijgen, zoals opstartreparatie, veilige modus, geavanceerde opdrachtprompt en meer. Laten we eerst toegang krijgen tot geavanceerde opties en opstartreparatie uitvoeren.

Allereerst opstartvensters vanaf een installatiemedium (als u hier geen hebt, kijk dan hoe u een opstartbare USB / dvd voor Windows 10 kunt maken). Laat Windows starten vanaf uw USB/DVD totdat deze is geladen, en klik op de Volgende knop. Je ziet de Installeer nu scherm. Maar u bent niet geïnteresseerd in het opnieuw installeren van Windows; Klik Repareer je computer in plaats daarvan linksonder.

Selecteer op het volgende scherm Problemen oplossen om een ​​lijst te krijgen van Geavanceerde opties. Kiezen Opstartreparatie en kies het doel-besturingssysteem, Windows 10 (of jouw versie). De reparatie wordt direct gestart. Wacht geduldig tot het proces is voltooid. Als het klaar is, verlaat u het installatieprogramma en probeert u uw computer normaal op te starten.

Herstel de Master Boot Record

De Master Boot Record (MBR) bevat informatie over waar en hoe uw besturingssysteem zich op uw harde schijf bevindt en helpt deze correct te laden wanneer u uw computer aanzet. Als dit beschadigd raakt, kan dit leiden tot een niet-koppelbare opstartvolumefout. Dus als de opstartreparatie het probleem niet kon oplossen en nog steeds Windows vaak opnieuw opstart met een UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME BSOD-fout. Laten we MBR en BCD (Boot Configuration Data) repareren, wat erg handig kan zijn om dit soort problemen op te lossen.

Open vervolgens opnieuw de geavanceerde opties van uw Windows 10-installatiemedia en selecteer Repareer uw computer > Problemen oplossen. Deze keer op de Geavanceerde opties scherm, kies Opdrachtprompt. en voer de onderstaande opdracht uit om MBR te repareren, BCD opnieuw op te bouwen en problemen met Boot Manager op te lossen

bootrec /fixmbr

bootrec /fixboot

bootrec /rebuildbcd

bootrec /scanos

Typ na het voltooien van deze opdrachten Uitgang om de opdrachtprompt te verlaten, start vervolgens uw systeem opnieuw op en controleer of deze tijd Windows normaal is gestart zonder BSOD-fouten.

Voer het Ckhdsk-commando uit

Als een automatische reparatie en MBR-reparatie uw probleem niet hebben opgelost, start dan op in de veilige modus vanuit geavanceerde opties en voer Chkdsk opdracht om schijffouten te controleren en op te lossen. Wanneer Windows start in de veilige modus, zoek dan naar cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ vervolgens opdracht chkdsk C: /f /r

Chkdsk kan u vragen om de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart, uit te voeren. Als dit het geval is, voer dan in ja voor Ja en herstart om het te starten. Hiermee wordt het scan- en reparatieproces voor station C gestart: wacht tot 100% het scanproces is voltooid, start Windows opnieuw en controleer of dit helpt om de BSOD-fout van Windows 10 op te lossen.

Voer het SFC-hulpprogramma en de DISM-opdracht uit

Voer systeembestandscontrole uit. Een andere effectieve oplossing (Scan en herstel ontbrekende beschadigde systeembestanden) die u moet toepassen als Windows het niet-koppelbare opstartvolume niet kan repareren na het toepassen van opstartreparatie, BCD/MBR repareren, schijffouten controleren. Open opnieuw de opdrachtprompt (admin) in de veilige modus en typ command sfc /scannow en druk op de enter-toets. Hiermee wordt gescand op beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, zal het SFC-hulpprogramma ze herstellen vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot 100% het scanproces voltooit nadat u Windows opnieuw hebt opgestart en controleer of u nooit een BSOD-fout krijgt als u beschadigde systeembestanden mist die het probleem veroorzaken.

Als de scanresultaten van de systeembestandscontrole van Windows-bronbeveiliging corrupte bestanden hebben gevonden, maar sommige ervan niet konden repareren. Voer vervolgens het DISM-commando uit “dism.exe /online /cleanup-image /restorehealth” die de systeemkopie repareren en SFC in staat stellen zijn werk te doen. U kunt hier meer lezen over de DISM-opdracht.

Geheugendiagnoseprogramma uitvoeren

Soms kan dit Unmountable Boot Volume Blue Screen STOP: 0x000000ED gebeuren vanwege een slecht geheugen, dus voor deze poging Voer het geheugendiagnoseprogramma uit.

Voer de … uit Probleemoplosser voor hardware en apparaten via instellingen -> update en beveiliging -> Problemen oplossen -> selecteer Hardware en apparaat en voer de probleemoplosser uit om te controleren of een defect hardwareapparaat de BSOD-fout bij het opstarten niet veroorzaakt.

Ook recentelijk geïnstalleerde applicaties van derden om te controleren en ervoor te zorgen dat de compatibiliteit van applicaties het probleem niet veroorzaakt. Open Configuratiescherm -> Alle onderdelen van het Configuratiescherm -> Programma’s en onderdelen. Hier kiest u de recent geïnstalleerde toepassing en klikt u op deïnstalleren Windows opnieuw opstarten en controleren.

Open apparaatbeheer en update/installeer het beeldschermstuurprogramma met de laatste versie. Aangezien gebruikers melden dat het beeldschermstuurprogramma opnieuw moet worden geïnstalleerd, worden de maximale blauwe schermfouten op Windows 10 meestal opgelost.

Als het probleem voor u is begonnen na het installeren van Windows 10 versie 20H2 en het toepassen van bovenstaande oplossingen het probleem niet heeft opgelost, kan de Windows-update-bug het probleem veroorzaken. Zoals Microsoft aanbeveelt Windows 10 terug te draaien naar de vorige versie, de update van Windows uit te stellen en te wachten tot Microsoft de bug heeft opgelost en het besturingssysteem stabiel wordt.

het uitvoeren van de bovenstaande oplossing loste het probleem niet op. Toch herstarten Windows met BSOD-fout, dan is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken, die de Windows-configuratie terugzet naar de vorige werkende staat zonder dat dit gevolgen heeft voor bestanden.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Windows 10 Ontkoppelbaar opstartvolume BSOD-fout“? Laat ons weten welke optie voor u heeft gewerkt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like