Opgelost: Windows 10 startmenu zoeken werkt niet na update

Een aantal gebruikers meldt zoeken in startmenu werkt niet na de update van Windows 10 oktober 2020. Tijdens het zoeken naar items in het startmenu van Windows 10 worden geen resultaten weergegeven? Dit gebeurt of u nu zoekt naar bestanden, programma’s of Windows 10-apps. Er kunnen een aantal redenen zijn waarom dit probleem zich voordoet. Enkele veelvoorkomende redenen die Windows-zoekproblemen kunnen veroorzaken, zijn:

Systeembestanden op de computer zijn mogelijk beschadigd of komen niet overeen met andere bestanden. Er kan een kans zijn op een virus- of malware-infectie. Sommige toepassingen of services die op de computer worden uitgevoerd, hebben Windows Verkenner mogelijk tegengehouden om te werken. Dit probleem is mogelijk opgetreden als gevolg van een verouderd of beschadigd videostuurprogramma.

Als u ook met dit vervelende probleem worstelt, vindt u hier 5 effectieve oplossingen om Windows 10-zoekproblemen op te lossen.

Startmenu zoeken werkt niet

Het herstarten van Windows Verkenner kan de kleine bug die het tegenkwam mogelijk verwijderen en de zoekfunctie van Windows 10 op uw computer herstellen.

Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer. Scroll naar beneden en zoek Windows Verkenner. Klik met de rechtermuisknop op Windows Verkenner en klik vervolgens op de optie Opnieuw opstarten Hiermee wordt de Windows Verkenner-app op uw computer vernieuwd en opnieuw gestart. Probeer daarna de zoekbalk te gebruiken op uw computer en kijk of deze is begonnen te werken.

Zorg er ook voor dat Windows de nieuwste updates heeft geïnstalleerd. Om de nieuwste Windows-updates te controleren en te installeren.

Druk op Windows + R, typ ms-instellingen en ok om instellingen te openen. Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows update aan de linkerkant. Klik nu op de knop Controleren op updates. Laat Windows de nieuwste Windows-updates voor u controleren en installeren. Start Windows opnieuw en controleer of het Windows-zoekprobleem is opgelost.

Controleer of de Windows Search-service actief is

Als de Windows Search-service niet is gestart, is uitgeschakeld of niet reageert, kunt u een probleem ondervinden met Windows Search. We raden aan om te controleren of de Windows-service actief is, zo niet, start of herstart de service.

Druk op Windows+ R, typ services.msc en druk op enter. In Windows, Services scroll naar beneden en zoek naar de service genaamd windows search. Controleer of de service actief is, zo ja, klik dan met de rechtermuisknop en selecteer opnieuw opstarten. Als het is gestopt, dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen. Zorg ervoor dat het opstarttype is ingesteld op Automatisch en klik op Start hieronder Servicestatus. Klik op ok, toepassen om wijzigingen op te slaan. Probeer nu iets te zoeken in het startmenu van Windows.

Voer de probleemoplosser voor zoeken en indexeren uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor zoeken en indexeren uit, die automatisch de problemen detecteert en verhelpt die voorkomen dat Windows Search correct werkt.

    Druk op Windows + I om instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en los vervolgens problemen op, zoek nu aan de rechterkant naar Zoeken en indexerenSelecteer en voer de probleemoplosser uit.

Start Windows opnieuw nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid en controleer of het Windows-zoekprobleem is opgelost.

Herbouw de Windows Search Indexer

Het opnieuw opbouwen van de Search Indexer kan helpen bij het repareren van de ingebouwde zoekfunctie in Windows 10.

Druk op Windows + R, typ configuratiescherm en ok. Zoek naar en selecteer Indexeringsopties. Klik op de knop Geavanceerd. Klik op Opnieuw opbouwen onder het gedeelte Problemen oplossen en klik op OK.

Het opnieuw opbouwen zal enige tijd duren, en als het eenmaal is voltooid, kunt u beginnen met zoeken naar de bestanden die u nodig hebt, en de zoekopdracht zou correct moeten werken.

Voer DISM en Sfc Utility uit

Heb je nog steeds het probleem, werkt het zoeken in het startmenu van Windows niet? Voer DISM uit en SFC-scan u helpen bij het herstellen van de beschadigde bestanden in uw systeem.

Open een beheerdersopdrachtvenster door:

Druk op Ctrl + Shift + ESC om taakbeheer te openen, klik op Bestand, selecteer Nieuwe taak uitvoeren, type CMD en ok Zorg ervoor dat u een vinkje hebt naast Deze taak maken met beheerdersrechten.

Typ de volgende opdrachten in de CMD-prompt:

dism /online /cleanup-image /restorehealth sfc /scannow

Start Windows opnieuw nadat het scanproces 100% is voltooid. Controleer of het zoeken in het startmenu goed werkt.

Registreer Cortana ook opnieuw door de onderstaande stappen te volgen, die waarschijnlijk het probleem voor u oplossen.

Open de Windows Verkenner en navigeer naar de volgende locatie: C:Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0Klik met de rechtermuisknop op “powershell.exe” en klik vervolgens op “Als administrator uitvoeren”. Kopieer en plak de onderstaande opdracht en druk op enter om hetzelfde uitvoeren.

Get-AppXPackage -AllUsers |Waar-Object https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{$_.InstallLocation -achtige “*SystemApps*”} | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Start Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Maak een nieuwe gebruikersaccount aan

Ook melden sommige Windows-gebruikers nadat ze een nieuw gebruikersaccount hebben gemaakt en inloggen met een nieuw aangemaakt gebruikersaccount, startmenu werkt niet, zoekresultaten worden nu weergegeven, winkel-app reageert niet en wordt gerepareerd. U kunt eenvoudig een gebruikersaccount maken door hieronder te volgen.

Open eenvoudig de opdrachtprompt als beheerder en typ de onderstaande opdracht.

net user Gebruikersnaam wachtwoord / toevoegen

Opmerking Vervang gebruikersnaam door een nieuw gebruikersaccount aan te maken en wachtwoord te vervangen: stel wachtwoord in voor het gebruikersaccount.

Dat is alles, log nu uit van het huidige gebruikersaccount en log in met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount en controleer of het zoeken in het startmenu perfect werkt.

Zo ja, dan is er een probleem met het oude gebruikersaccount, zet u de oude gebruikersaccountgegevens over naar het nieuwe gebruikersaccount en gaat u verder met het nieuw aangemaakte gebruikersaccount.

Hebben deze oplossingen geholpen om problemen met het zoeken in het startmenu van Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like