Opgelost: Windows 10 Printer Spooler Foutcode: 0x800706b9

Print Spooler een softwareprogramma in Microsoft Windows dat verantwoordelijk is voor het beheer van alle afdruktaken die naar de printer of afdrukserver worden verzonden. Soms als de print spooler-service vastloopt, ontvangt u mogelijk Fout 0x800706B9 – “Windows kan de Print Spooler-service niet starten op de lokale computer. Fout 0x800706B9: Er zijn niet genoeg bronnen beschikbaar om deze bewerking te voltooien.”

De reden voor print spooler-fout 0x800706b9 in Windows 10 Pc kan van alles zijn, van een beschadigde registersleutel of waarde, een antivirus- of firewallprogramma van derden dat de lancering van de printspooler blokkeert of iets anders. Hier zijn enkele tijdelijke oplossingen, los de print spooler-fout op – 0x800706b9 windows 10

Printerfout 0x800706B9

Als dit de eerste keer is dat u merkt dat de printer niet meer afdrukt of afdrukspoolerfout 0x800706b9 krijgt, raden we u aan de afdrukspoolerservice opnieuw te starten door de onderstaande stappen te volgen.

Start de afdrukspooler opnieuw

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, blader naar beneden en zoek de print spooler-service, klik met de rechtermuisknop op print spooler-service selecteer stop,

Volgende Druk op de Windows-toets + E om de bestandsverkenner te openen en open vervolgens C:\Windows\system32\spool\PRINTERSklik op doorgaan wanneer u om toestemming vraagt, verwijder nu alle bestanden en mappen in de printermap (zie afbeelding hieronder)

Dat is alles, ga terug naar Print Spooler-services, (services.msc) zoek de print spooler-service met de rechtermuisknop en kies deze keer voor Start.

Als de servicefout/glitch van de afdrukspooler het probleem veroorzaakt, moet het uitvoeren van de bovenstaande stappen Printerfout 0x800706B9 worden verholpen.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Windows 10 wordt geleverd met een aantal ingebouwde hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen, alleen om problemen zelf op te lossen. Voer de probleemoplosser voor printers uit die speciaal is gedefinieerd om veelvoorkomende printergerelateerde problemen te detecteren en op te lossen.

Opmerking: Zorg er tijdens het uitvoeren van de probleemoplosser voor de printer voor dat de printer is aangesloten op de computer en is ingeschakeld.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op Update en beveiliging en los vervolgens problemen op, klik op de link voor extra probleemoplosser (zie afbeelding hieronder)

Volgende Klik op de optie Printer en klik op de knop Probleemoplosser uitvoeren.

Dit zal beginnen met het diagnosticeren van problemen die voorkomen dat de Windows-printer correct functioneert, de print spooler-service controleren, softwareproblemen of een bepaald probleem dat ervoor zorgt dat de taken worden opgehouden, controleren en oplossen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of er geen print spooler-fout meer is 0x800706b9 aanwezig op uw pc.

Register Fix

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok om de register-editor te openen, ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SpoolerHier selecteert u de Spooler-knop in het linkerdeelvenster en zoekt u het DependOnService-kanaal in het rechterdeelvenster. Dubbelklik op de DependOnService string en wijzig de waarde door het HTTP-gedeelte te verwijderen en gewoon het RPCSS-gedeelte te verlaten. Sluit de register-editor en start uw pc opnieuw op.

U kunt hetzelfde bereiken met de opdrachtprompt, het enige dat u nodig hebt om de opdrachtprompt als beheerder te openen, typt u CMD /K SC CONFIG SPOOLER DEPEND= RPCSS en drukt u op de enter-toets.

Printerstuurprogramma bijwerken

Nogmaals, er is een kans dat een ouder, verouderd printerstuurprogramma het probleem veroorzaakt, laten we het huidige printerstuurprogramma bijwerken met de nieuwste versie.

Open apparaatbeheer met behulp van devmgmt.msc, dit zal alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergeven, de printerwachtrij verlengen, klik met de rechtermuisknop op de printer die het probleem veroorzaakt en selecteer de optie stuurprogramma bijwerken, klik op de Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware optie.Als er een nieuwere update beschikbaar is, zal Apparaatbeheer het pakket automatisch downloaden en installeren, vergelijkbaar met Windows Update, met behulp van de Microsoft-servers.

U kunt ook de nieuwste grafische driver rechtstreeks downloaden van de ondersteuningswebsite van de fabrikant NVIDIA, AMD, Intel en de instructies van de fabrikant volgen om de installatie te voltooien.

Controleer met een ander gebruikersaccount

Er zijn kansen dat een beschadigd gebruikersaccount tot het probleem leidt. Laten we dit controleren met een ander gebruikersaccount.

Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen en klik vervolgens op Accounts. Klik op het tabblad Familie en andere mensen in het menu aan de linkerkant en klik op Iemand anders aan deze pc toevoegen onder Andere mensen. Klik op Ik heb de inloggegevens van deze persoon niet onder aan.

Selecteer onderaan een gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen. Typ nu de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het nieuwe account en klik op Volgende.

Dat is alles, log uit bij de huidige gebruiker en meld u aan bij dit nieuwe gebruikersaccount, kijk of de printer werkt of niet.

Bovendien was de boosdoener achter het probleem misschien een systeembeschermingsprogramma van derden, het tijdelijk uitschakelen van antivirus, anti-malware of firewall op uw computer en controleer of dit helpt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like