Opgelost: Windows 10 niet geactiveerd na update, foutcode 0xc004f074

Windows 10 activation troubleshoot

Activering helpt controleren of uw exemplaar van Windows 10 echt is en dat u een geldige licentiekopie hebt. Wanneer u een nieuwe laptop koopt, krijgt u mogelijk Windows 10 vooraf geïnstalleerd en geactiveerd op uw apparaat. En soms moet u handmatig de productsleutel invoeren onder Instellingen -> Update en beveiliging -> Activering om uw exemplaar van Windows 10 te activeren. Welnu, soms kan het zijn dat Windows 10 niet is geactiveerd na een upgrade naar de nieuwste versie 1909.

Een paar gebruikersrapporten, Windows niet geactiveerd bericht met een 0x803F7001-fout in de toepassing Instellingen. Daarom is Windows 10 al geactiveerd voordat u de nieuwste Windows-update toepast. Hier in dit bericht hebben we enkele oplossingen vermeld die helpen het activeringsprobleem en fout 0x803f7001 van Windows 10 op te lossen en de kopie opnieuw te activeren.

Windows 10 Activeringsfout

Als het probleem is begonnen sinds de installatie van de nieuwste Windows-update of Windows 10 1909-upgrade, bestaat de kans dat een bug het probleem veroorzaakt. Microsoft brengt regelmatig de nieuwste Windows-update uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Installeer en pas de nieuwste update mogelijk de bugfix voor dit probleem toe.

Open instellingen met Windows-toets + I, klik op Update en beveiliging en vervolgens op Windows update Klik nu op de knop Controleren op updates om Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden en te installeren. Als u klaar bent, moet u uw pc opnieuw opstarten om ze toe te passen.

Voer de probleemoplosser voor Windows-activering uit

Als u een belangrijke hardwarewijziging hebt aangebracht, zoals het vervangen van uw moederbord of HDD, kan het zijn dat Windows 10 niet is geactiveerd met een foutmelding dat er geen productsleutel op uw apparaat is gevonden. 0xC004F213

Nogmaals, als u de waarschuwing “Uw Windows-licentie verloopt binnenkort” krijgt, of foutcode 0x803f7001, 0x800704cF, 0xC004C003 met de probleemoplosser voor activering van Windows, lost u al deze problemen op.

Klik op het startmenu, selecteer instellingen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op activatie. Hier krijgt u de link voor het oplossen van problemen (klik erop) en volg de instructies op het scherm

Als alles correct werkt, zou Windows uw digitale licentie moeten vinden en opnieuw activeren.

Belangrijk: de link naar de probleemoplosser voor activering van Windows 10 wordt alleen weergegeven als uw Windows 10-installatie niet is geactiveerd.

Heractiveer Windows 10 na een hardwarewijziging

Welnu, als u van plan bent een belangrijke wijziging aan te brengen, zoals het vervangen van het moederbord, herkent de harde schijf Windows 10 de licentie mogelijk niet en krijgt u activeringsfout 0xC004F211. Volg de tijdelijke oplossing om dit probleem hier te voorkomen.

Eerst Windows 10-licentie koppelen met Microsoft-account

Open instellingenKlik op Update & beveiliging en vervolgens op Activering Als uw account al is gekoppeld, ziet u rechts onder Windows “Windows is geactiveerd met een digitale licentie gekoppeld aan uw Microsoft-account”. Klik anders op Een account toevoegen, gebruik Microsoft-accountnaam en wachtwoord om in te loggen en te controleren of u het scherm ziet zoals de afbeelding hieronder. Nu bent u klaar om te gaan.

Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, volgt u de onderstaande stappen om Windows 10 opnieuw te activeren na een hardwarewijziging. Open instellingen, gevolgd door update en beveiliging en vervolgens Activering. Klik nu op de koppeling voor probleemoplossing. Klik vervolgens op de optie Ik heb onlangs hardware op dit apparaat gewijzigd. Bevestig uw Microsoft-accountgegevens Selecteer het apparaat dat u opnieuw probeert te activeren. Vink de optie Dit is het apparaat dat ik nu gebruik aan. Klik op de knop Activeren.

Als u uw versie van Windows nog steeds niet opnieuw kunt activeren, neemt u contact op met Microsoft. Leg uit dat u de hardware op uw computer hebt geüpgraded, maar dat de Windows-licentie niet opnieuw wordt geactiveerd wanneer u de probleemoplosser voor activering gebruikt. Een ondersteuningsmedewerker van Microsoft helpt u graag verder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like