Opgelost: Windows 10 Hoog geheugengebruik na update van november 2021

Is het je opgevallen? windows 10 hoog geheugengebruik, reageert niet, loopt vast na installatie November 2021 Update? Een aantal Windows-gebruikers meldt na upgrade naar Windows 10 21H2-update, systeem reageert niet, loopt vast bij opstarten. Bij het aanvinken van Taakbeheer Enorme hoeveelheid geheugen Gebruik door ntoskrnl.exe, Runtime Broker of andere applicaties.

Er zijn verschillende redenen, zoals een laag virtueel geheugen, softwareconflicten van derden, incompatibiliteit van stuurprogramma’s, registerbug of virusbedreiging op de computer, enz. Veroorzaken 100% geheugengebruik op Windows 10. Als u ook worstelt met dit probleem, vindt u hier 5 effectieve oplossingen om repareer 100% geheugengebruik op Windows 10

Probleem met geheugenlek op Windows 10 oplossen

Voer eerst een volledige systeemscan uit met de laatste bijgewerkte antivirus om te controleren en ervoor te zorgen dat uw pc niet wordt aangetast door malware.

Open Instellingen, Update en beveiliging en controleer op updates om te installeren als er Windows-updates in behandeling zijn.

Koppel alle externe apparaten los als deze zijn aangesloten.

Voer een schone start van Windows 10 uit en controleer of het systeem normaal werkt, dan is er een opstartservice die een hoog geheugengebruik veroorzaakt.

Open instellingen -> Systeem -> Meldingen en acties -> Zoek naar Krijg tips, trucs en suggesties terwijl u Windows gebruikt en schakel het uit.

Pas Windows aan voor de beste prestaties

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram ‘Computer’ en selecteer ‘Eigenschappen’. Selecteer ‘Geavanceerde systeeminstellingen’. Ga naar ‘Systeemeigenschappen’. Selecteer ‘Instellingen’ Kies ‘Aanpassen voor de beste prestaties’ en ‘Toepassen’. Klik op ‘OK’ en Start uw computer opnieuw op.

Windows-services uitschakelen

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok. Scroll naar beneden en zoek naar een service met de naam sysadmin. Dubbelklik erop om het eigenschappenvenster te openen. Wijzig hier het opstarttype, schakel de service uit en stop de service. Doe hetzelfde met de Windows-updateservice en BIT’s. geheugengebruik.

Registeraanpassing om geheugenlekprobleem op te lossen

Druk op Windows + R, typ regedit en ok om de Windows-registereditor te openen. Eerst een back-up van de registerdatabase maken en vervolgens in het linkerdeelvenster naar de volgende sleutel gaan HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management.Hier in het middelste deelvenster dubbelklikt u op ‘ClearPageFileAtShutDown‘ En verander de waarde in 1 Zoals hieronder wordt getoond. Sluit de Windows Register-editor en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. De volgende keer dat u zich aanmeldt, is er geen geheugenlek meer, het systeem werkt soepel.

Recente applicaties verwijderen

Als u merkt dat het probleem met hoog geheugengebruik is begonnen Na het installeren van een toepassing van een derde partij of met name een gekraakte game, illegale software Dan is de toepassing mogelijk niet compatibel met de huidige Windows-versie, of hebt u een virus, malware met een crack of een illegale toepassing geïnstalleerd. We raden aan om de recent geïnstalleerde applicatie te verwijderen. Via het configuratiescherm -> programma’s en onderdelen -> Selecteer de recent geïnstalleerde applicatie en verwijder de installatie.

Controleer beschadigde systeembestanden

Als tijdens het Windows 10-upgradeproces een systeembestand beschadigd raakt of ontbreekt, kan dit ook verschillende fouten veroorzaken, zoals 100% geheugengebruik, problemen met hoge schijf of CPU-gebruik op Windows-computers. Windows heeft een SFC-hulpprogramma (ook systeembestandscontrole) dat helpt bij het scannen en herstellen van ontbrekende, beschadigde systeembestanden. Het hulpprogramma Systeembestandscontrole uitvoeren:

Open de opdrachtprompt als administratorType sfc /scannow en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren. Hiermee wordt gescand op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als een SFC-hulpprogramma ze vindt, worden ze hersteld vanuit een cachemap op %WinDir%\System32\dllcache.U hoeft alleen maar te wachten tot het scanproces 100% is voltooid. Na het opnieuw opstarten van Windows en het controleren nuttig bevonden?

Controleren op stuurprogramma-updates

Voor verschillende gebruikers zijn verouderde of defecte stuurprogramma’s de belangrijkste reden achter dit potentiële geheugenlekprobleem in Windows 10. Hoewel een verouderd stuurprogramma niet per se een programma hoeft te beïnvloeden en daarom het geheugenlek veroorzaakt, kan het zelf meer geheugen gebruiken dan het zou moeten. Hoewel Microsoft automatische stuurprogramma-updates heeft uitgerold voor alle bekende hardware die op de pc is geïnstalleerd, is deze mogelijk niet volledig geoptimaliseerd voor de beste prestaties. De meest elementaire stuurprogramma’s zijn geluids-, grafische en netwerkstuurprogramma’s, die vaak de hoofdoorzaak zijn van geheugenlekken, zoals gemeld door verschillende getroffen gebruikers, na een upgrade naar de 21H1-update.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om apparaatbeheer te openen, hierdoor wordt de lijst met alle geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven, zoek hier naar een apparaat met een gele tinteling als u vindt. Klik met de rechtermuisknop en selecteer verwijderen. dat apparaatAls dat niet het geval is, kunt u op actie klikken en naar nieuwe hardware zoeken.

Als u geen stuurprogramma met gele driehoek hebt gevonden, raden we u aan het stuurprogramma bij te werken, vooral voor het beeldschermstuurprogramma (grafisch stuurprogramma), audiostuurprogramma en netwerkadapterstuurprogramma. Nadat Windows opnieuw is opgestart, werken Hope Next time-vensters soepel zonder enorm geheugengebruik.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem met hoog geheugengebruik op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook

0 Shares:
You May Also Like