Opgelost: Windows 10 detecteert de tweede monitor niet na Windows-update

De tweede monitor biedt u een soepelere ervaring tijdens het werken met meerdere apps, het spelen van games, enz. En het toevoegen van een tweede monitor aan uw systeem is meestal erg eenvoudig, maar soms kunt u een verbindingsprobleem ervaren tussen de computer en het externe beeldscherm. Weinig Windows-gebruikers melden, de tweede monitor niet gedetecteerd na Windows-update, de tweede monitor gedetecteerd maar niet weergegeven of de dubbele monitor werkt niet Windows 10.

Deze problemen die vaak worden veroorzaakt door verouderde grafische stuurprogramma’s en het installeren van het nieuwste stuurprogramma voor beeldschermen/grafische afbeeldingen, helpen waarschijnlijk op te lossen als: Windows 10 detecteert de tweede monitor niet.

Tweede monitor niet gedetecteerd windows 10

Start eerst Windows 10 opnieuw om een ​​veilige en constante verbinding tot stand te brengen.

Controleer en zorg ervoor dat de VGA-kabelverbinding goed is aangesloten tussen de grafische kaart en uw monitor. Controleer ook de kabel op beschadiging of defecte pinnen en probeer verschillende kabels.

Als u een speciale grafische kaart op uw apparaat hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat alle visuele uitvoerverbindingen vanaf daar gaan. Dat betekent dat alle monitorkabels (VGA, HDMI, DVI, wat dan ook) die u op de moederbordkaarten (VGA-poort) aansluit niet het werk.

De projectmodus wijzigen

Ook kan een verkeerde projectmodus het probleem zijn dat de tweede monitor niet automatisch kan worden gedetecteerd.

Druk op Windows-toets + P, er verschijnt een kleine kolom met verschillende soorten projectmodus. Selecteer het duplicaat als u wilt dat dezelfde inhoud op beide monitoren wordt weergegeven. Selecteer verlengen als u de werkplek wilt uitbreiden.

De tweede monitor handmatig detecteren

Probeer de monitor handmatig te detecteren met behulp van de app Windows Instellingen.

Druk op de Windows-toets + I om Instellingen te openen. Klik op Systeem en vervolgens op Tabblad weergeven Scroll naar beneden en zoek naar de optie Meerdere beeldschermen en klik vervolgens op Detecteren.

Update het grafische stuurprogramma voor het beeldscherm

Meestal kan Windows 10 het tweede beeldscherm niet detecteren als de videokaart of grafische kaart niet over de nieuwste stuurprogramma’s beschikt. Controleer op verouderde, defecte of beschadigde grafische driver die momenteel niet compatibel is met Windows 10 en werk deze bij.

Opmerking: probeer eerst het grafische stuurprogramma bij te werken. Als het probleem hiermee niet is opgelost, raden we Rollback Driver aan (als het probleem is begonnen na een recente update van het grafische stuurprogramma) of download en installeer het grafische stuurprogramma opnieuw van de site van de fabrikant.

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en tik vervolgens op de optie Apparaatbeheer. Vouw beeldschermadapters uit, een lijst met beeldschermstuurprogramma’s (grafische afbeeldingen) verschijnt. Klik met de rechtermuisknop op de beeldschermadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware. probeer de apparaatstuurprogramma’s automatisch bij te werken met de nieuwste versie. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en probeert u de tweede monitor opnieuw toe te voegen.

Grafisch stuurprogramma terugdraaien

Opmerking: als het probleem is begonnen na het opnieuw installeren van de grafische stuurprogramma-update, probeer dan de rollback-stuurprogrammaoptie die het grafische stuurprogramma terugzet naar de vorige versie.

Grafisch stuurprogramma opnieuw installeren

Probeer ook het grafische stuurprogramma opnieuw te installeren, dit is mogelijk niet functioneel of beschadigd. Volg de onderstaande stappen om de nieuwste grafische driver van de site van de fabrikant te downloaden en te installeren.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Dubbelklik op de optie “Beeldschermadapters”, klik met de rechtermuisknop op de specifieke adapter en kies vervolgens de optie “Apparaat verwijderen”. driversoftware voor dit apparaat en klik op verwijderen. En herstart uw apparaat volledig verwijder de grafische driver.

Klik nu met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer apparaatbeheer, klik op het actietabblad en selecteer vervolgens scannen op hardwarewijzigingen om het basisbeeldschermstuurprogramma te installeren.

Ga nu naar de productiesite voor grafische stuurprogramma’s, download de nieuwste versie van het grafische stuurprogramma op uw pc en installeer deze. Start daarna uw pc opnieuw op en probeer opnieuw de tweede monitor aan te sluiten.

Schermvernieuwingsfrequentie wijzigen

Op een Windows-computer verwijst de vernieuwingsfrequentie naar het aantal keren dat uw scherm de afbeeldingen in een seconde ververst. En sommige grafische kaarten ondersteunen geen twee monitoren met verschillende verversingssnelheden. Ook melden weinig Windows-gebruikers dat het wijzigen van de frequentie op de monitor hen helpt om dit probleem ook op te lossen.

Open instellingen door op Windows-toets + I, Klik op systeem en vervolgens op Display Tab. Scroll naar beneden en u vindt Geavanceerde weergave-instellingen. Klik erop. Klik op Eigenschappen beeldschermadapter voor Beeldscherm 1 en Beeldscherm 2

Klik in het eigenschappenvenster op het tabblad Monitor waar u de vernieuwingsfrequentie van het scherm vindt. Stel dezelfde waarde in voor beide monitoren.

Probeer daarnaast de nieuwste Windows-updates te installeren die mogelijk de bugfix voor dit probleem bevatten.

Probeer ook de resolutie op uw computer/laptop aan te passen via Beeldscherminstellingen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like