Opgelost: Windows 10 cumulatieve update-installatiefout 0x80070246

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates voor Windows 10 uit met verschillende bugfixes en beveiligingsverbeteringen. En wanneer er nieuwe updates beschikbaar zijn, installeert Windows 10 Download automatisch updates wanneer de machine is verbonden met de Microsoft-server. Maar soms ervaar je misschien windows 10 update loopt vast bij downloaden of de update mislukt met fout 0x80070246.

Als u ook problemen ondervindt bij het downloaden en installeren van cumulatieve updates voor Windows 10, bent u niet de enige. In de afgelopen maanden hebben verschillende gebruikers op forums gemeld dat Windows-updates, inclusief de belangrijke Patch Tuesday-releases en optionele updates, vastlopen tijdens het downloaden of niet kunnen worden geïnstalleerd. Hier in dit bericht hebben we een aantal trucs voorbereid. Je kunt proberen updates te repareren als ze mislukken.

Windows 10 Update-fout 0x80070246

Start Windows opnieuw en controleer opnieuw op Windows-updates Schakel beveiligingssoftware tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd) Controleer en zorg ervoor dat u een stabiele internetverbinding hebt om bijgewerkte bestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Als u merkt dat het downloaden van Windows-updates vastloopt op een bepaald percentage (10% of 50%), wacht dan nog een paar minuten om te controleren of het echt vastzit. Maar als het uren zijn en er zijn geen verbeteringen, dit is wat Microsoft aanbeveelt om Windows-updateproblemen op te lossen.

Open het menu Start of Zoeken en typ ‘cmd’ om de opdrachtprompt te openen. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Kopieer en plak de volgende opdracht in het opdrachtpromptvenster:dism /online /cleanup-image /startcomponentcleanupWacht een paar minuten en start het systeem opnieuw op Controleer opnieuw op updates.

Wijzig Windows Update-instellingen

Open instellingen met de sneltoets Windows + I, klik op Tijd en taal en vervolgens op RegioSelecteer het land of de regio “De Verenigde Staten”Ook onder Taalvoorkeuren Zorg ervoor dat Engels (Verenigde Staten) als standaardtaal is geselecteerd.

Ga nu naar Instellingen (Home) Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Geavanceerde opties. Schakel hier het ontvangen van updates voor andere Microsoft-producten uit wanneer u Windows bijwerkt.

Start nu uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren en controleer opnieuw op updates.

Voer het hulpprogramma voor probleemoplossing voor Windows Update uit

Windows 10 wordt geleverd met een ingebouwd hulpprogramma voor het oplossen van updates voor updates, dat automatisch de problemen detecteert, voorkomt dat Windows-updates worden geïnstalleerd, indien mogelijk, probeer ze ook op te lossen.

Voer de probleemoplosser uit volgens de onderstaande stappen en laat Windows het probleem zelf oplossen.

U kunt de probleemoplosser (directe downloadlink) rechtstreeks downloaden van de Microsoft-ondersteuningssite en eenmaal gedownload, de doelmap openen en vervolgens de toepassing uitvoeren.

Voer de probleemoplosser voor updates handmatig uit:

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Instellingen Klik op Update en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen. Zoek en selecteer Windows Update aan de rechterkant en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren. Hierdoor wordt het Windows-systeem diagnosticeren voor fouten en problemen die het installeren van updates verhinderen. Het proces voor probleemoplossing Het kan een paar minuten duren om ze te voltooien en op te lossen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u op updates. Hopelijk worden hiermee de problemen opgelost die de installatie van Windows Update-fout 0x80070246 veroorzaken.

Windows-update cache wissen

Toch hulp nodig, de Windows-update is vastgelopen bij het downloaden of kan niet worden geïnstalleerd? Maak je geen zorgen, wis de Windows-updatecache door de onderstaande stappen te volgen, wat waarschijnlijk de beste oplossing is om bijna alle installatieproblemen van Windows-updates op te lossen.

Hier gaan we oude Windows Update-bestanden wissen en Windows Update dwingen om nieuwe installatiebestanden van de Microsoft-server te downloaden. Om dit te doen, stopt u eerst de Windows-updateservice door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en klik op ok, hierdoor wordt de Windows Services-console geopend, Scroll naar beneden en zoek de Windows Update-service, klik met de rechtermuisknop en selecteer Stop, Druk vervolgens op de sneltoets Windows + D om alles te minimaliseren.

Wis nu de cachebestanden en -mappen van Windows-update door de onderstaande stappen te volgen.

Open Windows + E om Verkenner te openen, Navigeer naar Hier Verwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap (verwijder de map zelf niet) Gebruik hiervoor de sneltoets Ctrl + A om alles te selecteren en druk vervolgens op de Del-toets

Open opnieuw de Windows-serviceconsole met services.msc. Zoek de Windows-updateservice met de rechtermuisknop en selecteer start. Controleer nu opnieuw op Windows-update en hoop dat deze keer updates worden gedownload en geïnstalleerd.

Voer Windows Systeembestandscontrole uit

Soms corruptie van systeembestanden, vooral na de update van Windows 10 1909 als systeembestanden ontbreken of beschadigd raken, kunt u verschillende problemen ondervinden, zoals het downloaden van Windows-update die vastloopt. Voer de opdracht DISM en het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit dat helpt bij het zoeken naar en herstellen van corruptie in Windows-systeembestanden.

Open de opdrachtprompt als beheerder, voer eerst de DISM-opdracht uit dism /online /cleanup-image /restorehealth,Zodra 100% het scanproces heeft voltooid, voert u het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit sfc /scannowHiermee wordt gescand op ontbrekende en beschadigde systeembestanden. Als deze worden gevonden, worden ze hersteld vanuit een cachemap op %WinDir%\System32\dllcache.Zodra het scanproces 100% is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u opnieuw op updates.

Enkele andere oplossingen

Sommige gebruikers stelden voor om het Windows Update-serveradres toe te voegen aan vertrouwde websites in Windows om hen te helpen het probleem op te lossen.

Zoek naar internetopties en klik op het eerste resultaat, ga naar het tabblad Beveiliging, klik op Vertrouwde sites en selecteer vervolgens Sites. Schakel het selectievakje “Serververificatie (https:) voor alle sites in deze zone vereist” uit.

U ziet daar een optie met de tekst “”. Daar moet u de volgende adressen intypen:

https://update.microsoft.com

https://windowsupdate.microsoft.com

Klik op de knop “” nadat u de Windows-updateservers hebt toegevoegd. Klik op de knop om uw instellingen op te slaan. Controleer daarna opnieuw op updates, ik hoop dat dit nuttig voor u is.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Windows-updatefout 0x80070246 of Windows 10-update vastgelopen download, urenlang installerend? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like