Opgelost: Windows 10 Critical Structure Corruption BSOD Error (5 werkende oplossingen)

Kreeg je? Kritieke structuurcorruptie Blauwe schermfout vaak bij het opstarten of na een recente upgrade naar Windows 10? Je bent niet de enige, meldt een aantal gebruikers Windows 10 CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION plotseling tijdens het spelen van games, het kijken naar een film of het werken met zware grafische toepassingen zoals Photoshop, 3D Max, Autocad enz. Sommige anderen rapporteren op het Microsoft-forum zoals:

Volgens Microsoft-bugcontrole, CRITICAL_STRUCTURE_CORRUPTION gegenereerd wanneer de kernel detecteert dat kritieke kernelcode of gegevens beschadigd zijn. Wat veroorzaakt door:

    Kritieke kernelcode of gegevens die opzettelijk of per ongeluk zijn gewijzigd door een stuurprogrammaDefecte hardware – In veel gevallen is dit meestal een defect geheugen

Nogmaals, soms veroorzaken virus-malware-infectie, beschadigde systeembestanden, softwareconflicten van derden ook verschillende Windows 10 BSOD.

Corruptie van kritieke structuur BSOD oplossen

Telkens wanneer u geconfronteerd wordt met een blauw scherm, raden we u aan om alle externe hardware te verwijderen, inclusief printer, scanner, externe harde schijf of een ander USB-apparaat. En start Windows normaal. Als een incompatibel apparaat of een stuurprogrammaconflict het probleem veroorzaakt door externe apparaten te verwijderen, los het probleem dan op. Voer een voor een in om erachter te komen welk apparaat het probleem veroorzaakt of installeer het stuurprogramma opnieuw voor het apparaat om het probleem op te lossen.

Probeer Automatisch herstellen, als Windows regelmatig opnieuw opstart

Als de BSOD frequent is, start Windows 10 continu opnieuw op met deze “kritieke structuurcorruptie”. Dat zorgt ervoor dat u een automatische reparatie moet uitvoeren die automatisch het probleem controleert en verhelpt dat het opstarten van Windows verhindert. Om dit te doen heeft u een Windows 10 installatiemedia nodig. Als u hier niet weet hoe u een opstartbare Windows 10 USB/DVD kunt maken.

Plaats de installatie-USB en start Windows 10 ervan op.In de ‘Windows installatie’ pagina selecteer de ‘taal om te installeren’, ‘Tijd- en valutanotatie’ en de ‘toetsenbord of invoermethode’ en klik op ‘De volgende’.Klik op ‘Repareer je computer’ en selecteer ‘Problemen oplossen’.Klik op ‘Geavanceerde opties’ en selecteer ‘Opstartreparatie’ en selecteer het besturingssysteem. Dit zal de vensters opnieuw opstarten en het diagnostische proces starten En de verschillende instellingen, configuratie-opties en systeembestanden analyseren. Daarna Windows opnieuw opstarten en controleren Er is geen Windows 10 BSOD meer.

Herstel beschadigde systeembestanden met DISM en Sfc Utility

Als het probleem is begonnen Na een recente upgrade van Windows 10, bestaat de kans dat systeembestanden beschadigd raken en ontbreken tijdens het upgradeproces. We raden aan om de opdracht DISM (Deployment Image Servicing and Management) uit te voeren die de systeemkopie en het SFC-hulpprogramma herstelt om ontbrekende beschadigde systeembestanden te herstellen.

Opmerking:

    Type cmd in het startmenu zoeken Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt, selecteer uitvoeren als administrator Typ de volgende opdracht en druk vervolgens op Enter. Het kan enkele minuten duren voordat de opdrachtbewerking is voltooid.
    dism.exe /online /cleanup-image /restorehealtNadat u het bericht “De bewerking is voltooid” hebt gekregen, typt u opdracht sfc/scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen naar beschadigde ontbrekende systeembestanden als het SFC-hulpprogramma ze automatisch herstelt vanuit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcache.Start Windows normaal opnieuw, voltooi het scanproces 100% en controleer of er geen BSOD-fout meer is.

Controleer geheugenfouten met behulp van Memory Diagnostic Tool

Zoals eerder vermeld, is een van de mogelijke oorzaken van dit probleem defecte hardware, zoals een beschadigde geheugenmodule. Voer het ingebouwde diagnostische hulpprogramma voor geheugen uit om vast te stellen of het geheugen het probleem veroorzaakt.

Druk op Windows + R, typ mdsched.exe en druk op Binnenkomen.

De geheugendiagnosetool wordt geopend zoals in de onderstaande afbeelding.

Hier heb je opties Start nu opnieuw en controleer op problemen (aanbevolen) om de status van uw geheugenkaart nu te controleren, of kies ervoor om Controleer de volgende keer dat ik mijn computer opstart op problemen als je het nu te druk hebt.

Selecteer uw voorkeursoptie. We raden u aan uw werk op te slaan en op . te klikken Start nu opnieuw en controleer op problemen.

Hierdoor wordt Windows opnieuw gestart en ziet u deze pagina met de voortgang van de controle en het aantal passen dat in het geheugen wordt uitgevoerd.

Als u geen fout ziet, veroorzaakt uw geheugenkaart geen problemen.

Lezen: Hoe u het diagnostische hulpprogramma voor Windows-geheugen kunt vinden Testresultaten

Controleer hetzelfde probleem met het nieuwe gebruikersaccount

Soms veroorzaakt een beschadigd gebruikersprofiel ook het niet laden van opstartprogramma’s waardoor het systeem niet start of willekeurig opnieuw wordt opgestart met verschillende BSOD-fouten. Probeer deze stappen om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken en controleer of het probleem hiermee is opgelost. Raadpleeg de onderstaande stappen om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken:

    Ga naar Instellingen, (met Windows + I sneltoets)Kies rekeningen en selecteer vervolgens Andere gebruikersaccounts aan de linkerkant.Selecteer Een account toevoegen.Voer een . in gebruikersnaam en druk op Volgende.Klik op Finish. Meld u af bij het huidige account en log in op het nieuwe account. Controleer of het probleem aanhoudt.

Werk het beeldschermstuurprogramma bij

Open apparaatbeheer door naar apparaatbeheer te zoeken in het menu Start en op het pictogram te klikken.

Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven. Zoek naar uw grafische kaart onder de “beeldschermadapters”. Houd er rekening mee dat de naam voor de grafische kaart verschilt, afhankelijk van de fabrikant.

Klik met de rechtermuisknop op de optie “stuurprogramma bijwerken” van de grafische kaart.

Selecteer de optie “Automatisch zoeken naar bijgewerkte softwaredriver”. Als u deze optie kiest, kan de computer zoeken naar een update voor het stuurprogramma van uw grafische kaart. Deze update wordt automatisch op de laptop geïnstalleerd.

Installeer het beeldschermstuurprogramma opnieuw

Als Windows niet het nieuwste stuurprogramma heeft geïnstalleerd, installeer het beeldschermstuurprogramma dan handmatig opnieuw. Om dit te doen

bezoek de website van de fabrikant van het apparaat of de grafische kaart (indien geïnstalleerd). Zoek naar de nieuwste beschikbare driver, download en sla op naar uw lokale schijf. Open opnieuw Apparaatbeheer, besteed de beeldschermadapter. Klik met de rechtermuisknop op de geïnstalleerde grafische driver, selecteer verwijderen. verwijder het stuurprogramma. Installeer nu het stuurprogramma dat u eerder hebt gedownload van de website van de fabrikant. Start Windows opnieuw en controleer of het BSOD-probleem is opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen om de BSOD met “kritieke structuurcorruptie” op Windows 10 op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like