Opgelost: Windows 10 BSOD kmode_exception_not_handled overklokken 2021

Windows 10 BSOD kmode_exception_not_handled foutcontrolewaarde 0x0000001E treedt op wanneer de uitzondering die wordt geproduceerd door een programma in de kernelmodus niet goed wordt afgehandeld door een foutafhandelaar. Wanneer deze fout optreedt, crasht het systeem en komt het op het punt dat het niet langer in de normale modus kan werken, waardoor het hele scherm blauw van kleur wordt met verschillende regels foutcode Like.

Er is een probleem opgetreden met uw pc en deze moet opnieuw worden opgestart. We verzamelen alleen foutinformatie, en dan starten we voor u opnieuw op. ( 65 % voltooid )

kmode-uitzondering niet afgehandeld

Meestal kunnen onjuist geconfigureerde apparaatstuurprogramma’s dit type fout veroorzaken. Ook beschadigde registerdatabase, probleem met stuurprogrammaconflicten bij het installeren van nieuwe hardware en bedgeheugen (RAM) -module resulteert in deze BSOD-fout. Als u ook worstelt met deze Windows 10 kmode_exception_not_handled BSOD-fout, hier zijn enkele effectieve oplossingen die u kunt toepassen.

kmode_exception_not_handled

Als u merkt dat het probleem is begonnen na het installeren van een nieuw hardwareapparaat, raden we aan om alle externe apparaten, inclusief printer, scanner, externe HDD, los te koppelen en Windows normaal te starten. Als Windows normaal start, moet u erachter komen of een van de externe apparaten het probleem veroorzaakt.

Als opstartreparatie het probleem niet heeft opgelost, start u Windows in de veilige modus en voert u de onderstaande stappen voor probleemoplossing uit.

Snel opstarten uitschakelen

Microsoft heeft een nieuwe coole functie (Fast Startup) op Windows 10 en 8 uitgebracht die je pc helpt om snel op te starten. In de meeste gevallen helpt het mensen om een ​​geweldige ervaring te hebben. Maar voor sommige oudere of incompatibele pc’s kan het een vloek zijn door problemen met een blauw scherm te veroorzaken. Anders beweerden veel mensen dat het uitschakelen van de functie voor snel opstarten helpt om kmode_exception_not_handled BSOD op Windows 10 te repareren.

Volg deze stappen om Snel opstarten uit te schakelen:

Zoek naar “Configuratiescherm” in de Windows-zoekbalk en selecteer het bijbehorende resultaat. Klik op “Systeem en beveiliging”, gevolgd door “Energiebeheer”. Selecteer in het menu aan de linkerkant “Kies wat de aan / uit-knoppen doen”. , selecteert u de blauwe link ‘Instellingen wijzigen die momenteel beschikbaar zijn’ boven aan de pagina. Schakel onder het kopje ‘Instellingen voor afsluiten’ het selectievakje uit met de tekst ‘Snel opstarten inschakelen’. Wanneer u klaar bent, klikt u op ‘Wijzigingen opslaan’.

Windows Geheugendiagnose uitvoeren

Windows Memory Diagnostic is een systeemgeheugentest. Het kan helpen bij het controleren van het RAM-geheugen van de computer op problemen. Tijdens het testproces zal er een statusbalk zijn die aangeeft of er problemen zijn gedetecteerd. Windows Memory Diagnostics kan ook helpen bij het controleren van de kmode-uitzondering die niet is afgehandeld.

    Open Windows-geheugendiagnose door te zoeken vanuit het zoekvak van Windows 10; Klik op Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen (aanbevolen). Nadat u deze tool hebt uitgevoerd als u het probleem op het geheugen vindt, moet u het fysieke RAM-geheugen vervangen en controleren.

Ontbrekende of corrupte stuurprogramma’s installeren

Stuurprogramma’s zijn het belangrijkste onderdeel van het besturingssysteem, omdat Windows 10 stuurprogramma’s gebruikt om met uw hardware te werken. Als een bepaald stuurprogramma verouderd of beschadigd is, kan dat leiden tot: kmode_exception_not_handled. Incompatibiliteit is het meest waarschijnlijk als u onlangs uw besturingssysteem hebt geüpgraded naar Windows 10. Stuurprogramma’s kunnen ook beschadigd raken zonder duidelijke reden.

Om te controleren of de fout wordt veroorzaakt door een defecte schijf, voert u een automatische stuurprogramma-update uit of werkt u de stuurprogramma’s handmatig bij naar de nieuwste beschikbare versies. Installeer de nieuwste stuurprogramma’s voor elk nieuw geïnstalleerd hardwareapparaat. Als er geen nieuwe hardware is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor de onderstaande apparaten hebt.

VideokaartNetwerkkaart of router (indien aanwezig)Elke verwisselbare of externe schijf

stuurprogramma-software voor beeldscherm bijwerken

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc, en ok om Apparaatbeheer te openen. Hiermee worden alle lijsten met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. U hoeft alleen het apparaat te vinden dat geel is gemarkeerd. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer stuurprogramma bijwerken en volg de instructies om stuurprogramma-updates te krijgen. je hebt geen update voor het stuurprogramma gevonden, je kunt het hier verwijderen. Download het beste stuurprogramma voor het specifieke apparaat van de website van de fabrikant en installeer het.

Vind het problematische stuurprogramma en schakel uit

Als u na het updaten of opnieuw installeren van het stuurprogramma nog steeds het probleem krijgt, raden we aan om het problematische stuurprogramma te achterhalen en uit te schakelen.

Druk hiervoor op Win + R en typ Verificateur druk op de enter-toets. Dit resulteert in het openen van een nieuw venster met de naam Driver Verifier Manager. Vink onder de opties het keuzerondje aan dat overeenkomt met Standaardinstellingen maken. Klik onderaan op de knop Volgende. Vink vervolgens het keuzerondje aan dat overeenkomt met Automatisch alle stuurprogramma’s selecteren die op deze computer zijn geïnstalleerd, voordat u doorgaat met klikken op de knop Voltooien.

Wanneer u wordt gevraagd om een ​​herstartbevestiging, klikt u op OK en start u het systeem opnieuw op. Dit geeft u de lijst met stuurprogramma’s die tijdens het opstarten worden geverifieerd.

Voor een beschadigd stuurprogramma bevat de betreffende foutmelding een Blue Screen of Death-indicatie. Deze stuurprogramma’s moeten worden uitgeschakeld om het probleem van Blue Screen of Death op te lossen.

Maar voordat u de verifier uitschakelt, moet deze opnieuw worden ingesteld, omdat deze bij elke opstart alle vermelde stuurprogramma’s zal onderzoeken. Dit kan worden gedaan door de verifier/reset in de Cortana te typen en op Enter te drukken.

Om nu het defecte stuurprogramma, dat ravage veroorzaakt, te verwijderen, opent u het venster Apparaatbeheer net als voorheen. Vouw alle lijsten uit en zoek naar een apparaat dat wordt vermeld als Onbekend met een geel waarschuwingsbord. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en vervolgens op Installatie ongedaan maken om het te verwijderen.

Voer een SFC-hulpprogramma uit om beschadigde bestanden te herstellen

Windows-systeembestanden zijn een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem om soepel te werken. En als een systeembestand beschadigd raakt, beschadigd raakt of ontbreekt, gaan de vensters zich misdragen zoals showfouten, opstartproblemen, BSOD-fouten, en misschien is dit ontoegankelijke opstartapparaat daar een van. Voer het hulpprogramma Windows-systeembestandscontrole uit om ontbrekende systeembestanden te repareren of te herstellen.

Om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren op Windows 10

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en ok om het SFC-hulpprogramma uit te voeren. Dit scant uw systeem op al zijn belangrijke systeembestanden en vervangt deze waar nodig. Wacht tot Windows de systeembestanden scant en repareert. Start Windows opnieuw nadat het scanproces 100% is voltooid. Controleer of er niets meer is Windows 10 BSOS-probleem.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? kmode-uitzondering niet afgehandeld BSOD-fout? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like