Opgelost: Windows 10 bestandssysteemfout (-2147416359) bij het openen van foto’s 2020

Een aantal gebruikers meldt dat ze geen foto’s willen openen; bestandssysteemfout (-2147219196) na Windows 10 20H2-update. Sommige anderen krijgen een bestandssysteemfout (-1073545193), Windows 10-bestandssysteemfout 10737 of bestandssysteemfout 65535, terwijl open winkeltoepassingen of alleen de winkel-app zelf.

Bestandssysteemfouten worden meestal veroorzaakt door schijfgerelateerde fouten die te wijten kunnen zijn aan slechte sectoren, corruptie van de schijfintegriteit of iets anders dat hiermee verband houdt. En ook wanneer systeembestanden beschadigd raken, kunnen updates niet correct worden geïnstalleerd, gebruikers kunnen deze bestandssysteemfout 1073545193 tegenkomen. Als u worstelt met dit probleem, vindt u hier enkele oplossingen om van deze fout af te komen.

Windows 10-bestandssysteemfout (-2147219196)

Controleer en installeer eerst de nieuwste updates die mogelijk de bugfix voor de bestandssysteemfout bevatten.

    Open instellingen, update en beveiliging, klik vanuit Windows-update op controleren op updates. Dit zal downloaden en installeren als er updates in behandeling zijn. Start Windows opnieuw en open de foto-app.

Als u de foutmelding krijgt terwijl u Windows Store of Windows Store-apps opent, drukt u op de Windows + R-toets, typt u wsreset.exeen druk op Enter. De WSreset tool zal de Store-cache opschonen. Het kan een paar minuten duren, dus wees geduldig. Daarna wordt Windows Store weer geopend en kunt u uw apps opnieuw bijwerken of installeren.

Start het systeem op in Clean boot en controleer of het probleem zich blijft voordoen. Het Windows Clean-opstartproces helpt u te bepalen welk programma/app van derden dit probleem veroorzaakt. Het kan een andere toepassing of programma’s zijn die op de achtergrond op de computer draaien en tot dit probleem leiden.

Reset de Foto’s-app

Als u de app Foto’s opnieuw instelt, wordt het cachegeheugen van de app gewist en worden alle gegevens teruggezet naar de standaardinstellingen.

Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en ga naar “Apps en functies”. Scroll vervolgens naar beneden naar “Microsoft Photos” in de lijst en klik erop, klik vervolgens op de link “Geavanceerde opties”, en klik in het volgende venster op “Reset”.

Hiermee worden alle gegevens van de Foto’s-app gewist, inclusief eventuele opgeslagen beeldvoorinstellingen of instellingen die u mogelijk had, en wordt het teruggezet naar de oorspronkelijke staat. controleer of het probleem is opgelost.

Windows Foto verwijderen en opnieuw installeren

Typ PowerShell in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op het eerste resultaat en selecteer uitvoeren als beheerder.

Typ nu Get-AppxPackage Microsoft.Windows.Photos | AppxPackage verwijderenen druk op Enter om het app-pakket voor foto’s te verwijderen.

Klik hier om PsExec te downloaden van de officiële Microsoft Docs-website. Klik gewoon op PsTools downloaden link van de website

Het gedownloade bestand is in zip-formaat. Klik met de rechtermuisknop het bestand en selecteer Bestanden uitpakken

Selecteer de juiste locatie D: schijf en pak de bestanden uit.

Open nu de opdrachtprompt als beheerder

d:\tools\PsExec.exe -sid c:\windows\system32\cmd.exe

Nu wordt een nieuw opdrachtpromptvenster geopend. Typ in dat nieuwe venster,

rd /s “C:\Programma

Files\WindowsApps\Microsoft.Windows.Photos_2018.18051.17710.0_x64__8wekyb3d8bbwe

U krijgt nu een bevestigingsvraag. Type ja en druk op Enter.

Hiermee wordt nu alle inhoud van uw Microsoft Photos-app-map verwijderd met de naam –

Opmerking: het versienummer van de Windows Photos-app verschilt voor u.

Start nu Windows opnieuw en open Microsoft Store en zoek naar Microsoft Photos om het op uw computer te installeren.

Registreer Windows-apps opnieuw

Als de bovenstaande oplossing niet voor u werkt, probeer dan alle UWP-apps opnieuw op uw computer te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Open PowerShell als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit:

Get-AppXPackage | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Nadat u de opdracht hebt voltooid, start u Windows opnieuw en controleert u of er geen bestandssysteemfout meer is tijdens het openen van de foto-app.

Controleer beschadigde systeembestanden

Opnieuw soms beschadigd, veroorzaken ontbrekende systeembestanden een andere fout bij het openen van Windows-apps. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat de ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ sfc /scannow en druk op enter om hetzelfde uit te voeren

Dit zal beginnen met scannen op ontbrekende beschadigde systeembestanden. Als er een wordt gevonden, vervangt het SFC-hulpprogramma ze automatisch door de juiste uit een gecomprimeerde map die zich bevindt %WinDir%\System32\dllcacheWacht tot het scanproces 100% is voltooid, start daarna Windows opnieuw en controleer of er geen fout meer is tijdens het openen van de app Foto’s of Windows Store.

Controleer de harde schijf op fouten

Voor de meeste gebruikers Na het uitvoeren van de bovenstaande stappen is de bestandssysteemfout opgelost. Maar toch, je krijgt de foutmelding, dan moet je je hard controleren op fouten. Omdat Bed-sectoren op de harde schijf kunnen optreden, kunnen een aantal problemen optreden en de bestandssysteemfout is daar een van. dus we raden aan om de opdracht windows chkdsk uit te voeren om fouten op de harde schijf te controleren en te herstellen.

Open de opdrachtprompt als beheerder,

Type chkdsk c: /r /r en druk op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken en op Enter te drukken. Start je computer opnieuw op. Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Wacht tot Windows uw schijf op fouten controleert.

Tijdens dit scan- en reparatieproces controleert dit opdrachthulpprogramma fouten op de harde schijf en beschadigde sectoren. als er iets is gevonden, probeert deze tool zichzelf te repareren of als dit de fout niet zelf kan oplossen, zal dit u op de hoogte stellen wanneer de oorzaak van het probleem is. Zodat u moet proberen om ze te repareren.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? Windows 10 bestandssysteemfout? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like