Opgelost: WiFi verbonden maar geen internettoegang windows 10!!! [Updated 2022]

De laptop Is verbonden met het Wi-Fi-netwerk, maar er is geen internettoegang of kan geen webpagina’s bezoeken. Een aantal gebruikers meldde dat internet niet werkte sinds de installatie van de nieuwste Windows 10-update. Tegelijkertijd maken andere apparaten prima verbinding met het wifi-netwerk en internet, maar de laptop wordt weergegeven Wi-Fi verbonden maar geen internettoegang Of “Beperkte toegang” met een geel uitroepteken.

Als al je andere apparaten (mobiele telefoon, tablet of andere laptop) prima zijn verbonden met wifi, maar je laptop heeft geen internettoegang, dan is het probleem mogelijk een onjuiste netwerkconfiguratie, defecte netwerkhardware of een verouderd netwerkstuurprogramma. Wat de reden ook is, als u een soortgelijk probleem tegenkomt, zouden de volgende tips u moeten helpen om weer online te gaan.

Wifi verbonden Geen internettoegang

Het eerste dat we aanbevelen, is om alles goed te controleren en ook te controleren of de verbindingslijn naar uw ISP werkt. Alle statuslampjes op uw modem moeten branden (Power, DSL, Data, LAN). Maak de verbinding met het wifi-netwerk los en maak opnieuw verbinding. Schakel antivirus-firewallbeveiliging tijdelijk uit en verbreek ook de verbinding met VPN, indien geconfigureerd. kan weer aan het werk. Opnieuw Meestal hebben netwerk- en internetproblemen te maken met uw modem en/of router, trek de stekker uit beide apparaten en laat ze een minuut of twee losgekoppeld. Sluit ze nu weer aan en wacht een paar minuten om te controleren of het internet normaal werkt.

Probleemoplosser voor Windows-netwerken

Wanneer u met netwerk- en internetproblemen wordt geconfronteerd, raden we u aan eerst de ingebouwde probleemoplosser uit te voeren die is ontworpen om alleen de problemen zelf te detecteren en op te lossen.

De probleemoplosser uitvoeren:

Open de app Instellingen met Windows-toets + I, Netwerk en internet en vervolgens StatusKlik op de probleemoplosser voor netwerk om het diagnoseproces te starten Volg de aangegeven stappen om hetzelfde te voltooien,

Nadat deze stappen zijn voltooid, start u uw pc opnieuw op en maakt u verbinding met het wifi-netwerk om te controleren of de internetverbinding normaal werkt zoals verwacht of niet.

Proxy-instellingen automatisch detecteren

Dit is een andere handige oplossing om de meeste problemen met de internetverbinding op te lossen.

Klik op startmenu zoektype “of”internet Opties” druk op de enter-toets. Ga bij interneteigenschappen naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Zorg ervoor dat “Automatisch instellingen detecteren” is gecontroleerd en “Gebruik een proxyserver voor LAN” is uitgeschakeld.

Controleer de instellingen van de IP-adresconfiguratie

Het volgende dat u moet controleren, is dat uw pc een geldig IP-adres heeft. Als de IP-instellingen van uw computer niet correct zijn, kan dit ook dit “geen internettoegang”-probleem veroorzaken.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster netwerkverbindingen geopend. Klik hier met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter (Ethernet/WiFi) en selecteer eigenschappen. Dubbelklik vervolgens op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4). Selecteer nu onder het tabblad Algemeen het keuzerondje Verkrijg automatisch een IP-adres en Verkrijg automatisch een DNS-serveradres. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan en te controleren of het internet werkt.

Opmerking: als het al is geselecteerd om automatisch een IP-adres DNS-server te verkrijgen, kan overschakelen naar Google DNS waarschijnlijk helpen om het probleem op te lossen. Selecteer hiervoor het keuzerondje Gebruik de volgende DNS-serveradressen en stel de waarde in zoals hieronder.

voorkeurs-DNS-server 8.8.8.8Alternatieve DNS-server 8.8.4.4

Vink ook aan bij Instellingen valideren bij afsluiten, klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan. Start vervolgens Windows opnieuw en controleer het internet weer in de werkende staat.

Netwerkconfiguratie resetten

Soms kan een verkeerde netwerkconfiguratie of een DNS-cacheconflict ertoe leiden dat u geen toegang krijgt tot websites. Het toont WiFi verbonden, maar er is geen internettoegang. Dat veroorzaakt Flush DNS-cache, Reset TCP / IP-stack is erg handig om dit soort problemen op te lossen.

Open gewoon de opdrachtprompt als beheerderEn voer de onderstaande opdracht één voor één uit.

netsh winsock reset
netsh int ip reset

Als dat niet werkt, probeer dan het IP-adres van uw computer vrij te geven en een nieuw IP-adres te verkrijgen met deze twee opdrachten één voor één:

ipconfig /release
ipconfig /renew

Vernieuw ten slotte de DNS-instellingen van uw computer met deze opdracht:

ipconfig /flushdns

Typ nu exit om de opdrachtprompt te sluiten en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Open bij de volgende start de internetbrowser en controleer of de pc verbinding maakt met internet.

Netwerkreset (alleen Windows 10-gebruikers)

Heb je nog steeds hulp nodig, laten we de netwerkresetfunctie gebruiken, het verwijdert en installeert elke netwerkadapter die momenteel op je systeem is geïnstalleerd en lost snel netwerkproblemen op die door de update zijn veroorzaakt.

Zoek met de Start-knop naar en selecteer Netwerkreset.U kunt hetzelfde openen via Instellingen> Netwerk en internet> Status, Klik op de tekst Netwerkreset onder aan het scherm. Er wordt een nieuw venster geopend waarin wordt gewaarschuwd wat er zal gebeuren wanneer uw netwerk.Klik op de knop “Nu opnieuw instellen” om het netwerk opnieuw in te stellen en uw pc opnieuw op te starten.

Problemen met netwerkstuurprogramma’s oplossen

Opnieuw kan het verouderde stuurprogramma voor netwerkadapters ook problemen veroorzaken, waaronder geen internet op verbonden wifi. Aangezien u nog steeds een probleem ondervindt, moet u controleren op stuurprogramma-updates.

Netwerkstuurprogramma opnieuw installeren:

Druk op de venstertoets + R-toetsen typ “devmgmt.msc” klik op okDit wordt geopend “Apparaat beheerder, Hier moet je uitbreiden Netwerk adapters,Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkstuurprogramma en selecteer het apparaat verwijderen. Vink vervolgens aan bij het verwijderen van de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat en klik op verwijderen Start uw pc opnieuw op om het stuurprogrammapakket volledig te verwijderen.

Bij de volgende start installeert Windows automatisch het basisstuurprogramma voor de netwerkadapter, of u kunt Apparaatbeheer openen -> klik op actie en selecteer scannen op hardwarewijziging om het stuurprogramma te installeren. Als Windows het stuurprogramma niet kan installeren, moet u op een andere computer download de nieuwste driver van de website van de fabrikant en installeer deze.

Uiteindelijk is het de taak van uw internetprovider om ervoor te zorgen dat u altijd verbonden bent met internet, vooral als zij ook de router en modem hebben geleverd. Als geen van de bovenstaande tips werkt, bel dan uw ISP en vertel hen het probleem. Ze moeten on-call instructies kunnen geven om het probleem op te lossen, zowel het besturingssysteem als de routerproblemen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like