Opgelost: wifi heeft geen geldige IP-configuratie (bijgewerkt in 2022)

WiFi heeft geen geldige IP-configuratie betekent dat uw NIC (netwerkinterfacekaart) geen geldig IP-adres van de DHCP-server kan krijgen om te communiceren met de router en internettoegang. Als gevolg hiervan hebt u mogelijk geen toegang tot gedeelde netwerkmappen of printers en kunt u ook geen verbinding maken met internet. Het probleem kan te wijten zijn aan een onjuiste netwerkconfiguratie, defecte netwerkstuurprogramma’s of problematische NIC, of ​​een tijdelijke storing met netwerkapparaten. Hier hebben we verschillende oplossingen vermeld die helpen bij het oplossen van wifi heeft geen geldige IP-configuratie Windows 10.

Geen geldige IP-configuratie Windows 10

Wanneer u problemen met de internetverbinding ondervindt, is het eerste dat u moet proberen: herstart netwerkapparaten inclusief uw pc. Dat lost het probleem op als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakte.

Schakel antivirus van derden tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geïnstalleerd), verbreek de verbinding en maak opnieuw verbinding met het wifi-netwerk.

Voer ook Windows Clean-opstart uit om het probleem op te lossen als een app-serviceconflict van derden geen internettoegang veroorzaakte.

Controleer of de DHCP-clientservice actief is

Als de DHCP-clientservice niet draait, kan uw NIC (Network Interface Card) geen geldig IP-adres krijgen van de DHCP-server. Controleer en zorg ervoor dat de DHCP-service actief is om toe te wijzen of een geldig IP-adres op uw computer te krijgen.

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Scroll naar beneden en zoek de DHCP-clientservice, controleer of deze actief is. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Opnieuw opstarten. Indien niet gestart Klik met de rechtermuisknop en selecteer start. Zorg er ook voor dat deze is ingesteld op automatisch opstarten. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop te klikken -> eigenschappen -> verander het opstarttype in automatisch. Start de vensters opnieuw om de wijzigingen door te voeren, controleer het probleem opgelost.

Netwerkadapter en TCP/IP resetten

Start de opdrachtprompt als beheerder. Om dit te doen, moet u “cmd” in de zoekbalk (rechts van het startmenu). Klik nu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer om deze als beheerder uit te voeren. Typ nu de volgende opdrachten in en druk elk op de enter-toets:

netsh Winsock reset

Volgende type

Opmerking: Als u Resetten mislukt krijgt, wordt de toegang geweigerd, zoals weergegeven in de afbeelding. We moeten eigendom en toestemming van de sleutel nemen om succesvol te kunnen zijn.

Druk op Windows + R, typ regedit, en ok om de Windows-registereditor te openen. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer vervolgens naar de volgende sleutel.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Nsi\https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:// windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks. com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/ https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{eb004a00-9b1a-11d4-9123-0050047759bc }\26Hier Klik nu met de rechtermuisknop op de 26-toets en selecteer de optie Machtigingen. Wanneer u op toestemming klikt, wordt een nieuw venster geopend. Selecteer Iedereen in de lijst met gebruikersnamen en vink het selectievakje “Toestaan” aan voor de machtiging “Volledig beheer” ission.Klik op toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan.

Typ nogmaals netsh int IP-reset commando om het TCP/IP-protocol opnieuw in te stellen zonder enige ontkenningsfout. Volgende Type ipconfig /flushdns en druk op de enter-toets om de DNS-cache te wissen.

Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren. Controleer nu of de internetverbinding succesvol is aangesloten.

Instelling netwerkverbinding opnieuw configureren

We hebben nog steeds het probleem, laten we de netwerkverbindingsinstellingen opnieuw configureren. om dit opnieuw te doen Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de volgende gemarkeerde opdrachten een voor een uit:

ipconfig /release – geef het huidige IP-adres vrijipconfig /renew – vernieuw het IP-adres / vraag DHCP aan voor net IP-adresipconfig /flushdns – spoel de DNS-cache op uw Windows-pc dooripconfig /registerdns – registreer de DNS

Start uw computer opnieuw op en controleer of dit het probleem zou moeten oplossen. Krijg nog steeds de volgende stap van Issue Fallow.

IP-adres handmatig toewijzen

Hier nog een effectieve oplossing die het probleem kan oplossen. DHCP kan niet automatisch een geldig IP-adres toewijzen. Maar u kunt zelf een geldig IP-adres toevoegen om het probleem op te lossen.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en okHier in het venster Netwerkverbinding, klik met de rechtermuisknop op de Wi-Fi-adapter en selecteer eigenschappen Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4). Nu IP-adres en gateway-adres toewijzen. Ook op Voorkeur DNS-type 8.8.8.8 en op het DNS-adrestype van alternatief 8.8.4.4

Opmerking: Gateway-adres is het IP-adres van uw router. En het IP-adres moet zich in het IP-adresbereik van uw router bevinden. Bijvoorbeeld: Als het IP-adres van uw router 192.168.0.1 is, typt u het IP-adres 192.168.0.xx. Klik op de tab-toets om het subnetmasker automatisch toe te wijzen. Typ bij gateway-adres het IP-adres van uw router.

Dat is alles. Klik nu op ok om de wijzigingen op te slaan en controleer of uw probleem is opgelost met het netwerk verbonden.

Installeer uw netwerkadapterstuurprogramma opnieuw

En de ultieme oplossing, update of installeer het Wi-Fi-adapterstuurprogramma dat de meeste netwerk- en internetverbindingsproblemen op Windows 10, 8.1 en 7 oplost.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok.Hiermee wordt apparaatbeheer geopend, alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven.Klik op Netwerkadapters om het item uit te vouwen.Hiermee worden alle netwerkadapters weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd.Klik vanuit de uitgebreide lijst met de rechtermuisknop op het netwerk Adapter voor uw computer en klik op Installatie ongedaan maken. U ziet een pop-upwaarschuwing met de tekst “U staat op het punt dit apparaat van uw computer te verwijderen”. Klik op ok om de installatie ongedaan te maken. Start uw computer opnieuw op Windows zou automatisch het juiste stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw moeten installeren. Of u kunt het nieuwste beschikbare stuurprogramma voor de netwerkadapter downloaden van de website van de fabrikant, het installeren en controleren.

Als alle bovenstaande methoden niet kunnen worden opgelost, is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken. Hiermee wordt uw systeem teruggezet naar de vorige werkende staat waarin Windows-pc soepel werkt.

Hebben deze oplossingen geholpen om wifi-verbinding te herstellen, maar geen internettoegang of wifi heeft geen geldige IP-configuratie op Windows 10, 8.1 en 7? Laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook

0 Shares:
You May Also Like