Opgelost: WiFi blijft verbinding verbreken na Windows 10 21H2-update

Doet WiFi blijft loskoppelen na Windows 10 21H2-update? Een aantal gebruikers meldt dat de wifi-verbinding verschrikkelijk is na het updaten van de Windows-pc met de nieuwste patch. Het blijft elke 10 minuten de internetverbinding verbreken en de toegang tot internet wordt 10 – 20 seconden onderbroken en komt dan terug. voor een ander WiFi wordt verbrokendan verdwijnt de netwerknaam uit de lijst en verschijnt pas weer na een herstart van de laptop/adapter.

Dit probleem treedt meestal op vanwege incompatibiliteit van stuurprogramma’s tussen de netwerkadapter en het Windows-apparaat. En update, installeer de nieuwste stuurprogrammasoftware voor het netwerk opnieuw en verhelp het probleem waarschijnlijk voor u.

WiFi blijft Windows 10 loskoppelen

Voordat je verder gaat,

Herstart netwerkapparaten, zoals pc’s, routers, schakelaars die het probleem oplossen als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Schakel antivirus- of malwarepreventiesoftware tijdelijk uit. Schakel ook firewall en VPN uit indien geconfigureerd. Controleer en zorg ervoor dat de nieuwste Windows-updates op uw apparaat zijn geïnstalleerd . Of ga naar Instellingen, Update en beveiliging en klik op de knop controleren op updates. Voer een schone start van Windows uit, waarmee u kunt bepalen of een opstartserviceconflict het probleem veroorzaakt. Open Windows-services met services.msc en start de WLAN AutoConfig-service opnieuw.

Voer de probleemoplosser voor internetverbindingen uit

Deze probleemoplosser is een geautomatiseerde ingebouwde tool van Windows 10 die veelvoorkomende problemen met de internetverbindingen op de computer opspoort en oplost. Voer deze stappen uit om deze tool uit te voeren en controleer of dat helpt.

Druk op Windows + X selecteer instellingen, klik op Update en beveiliging, los problemen op, zoek en selecteer nu aan de rechterkant “Internetverbindingen”. Klik op de probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm. Hiermee worden problemen gecontroleerd en opgelost, voorkomen dat de internetverbinding goed werkt.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Dit is een andere geautomatiseerde ingebouwde tool van Windows10, die veelvoorkomende problemen met de netwerkadapterinstellingen op de computer detecteert en oplost. Het controleert ook of de stuurprogramma’s van de netwerkadapter up-to-date zijn of niet. Het kan u ook enkele aanwijzingen geven over de hardwarestoringen met de netwerkadapter.

Druk op Windows + X selecteer instellingen,Klik op Update & beveiliging, dan problemen oplossen,Zoek nu aan de rechterkant naar en selecteer de netwerkadapterKlik op de probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm,Start Windows opnieuw na het voltooien van het probleemoplossingsproces,Controleer nu als je een stabiel netwerk en internetverbinding hebt.

Reset je netwerkadapter

Als de probleemoplosser het probleem niet heeft opgelost, kunt u al uw netwerkadapters resetten met behulp van de onderstaande stappen.

Druk op Windows + X selecteer Instellingen, klik op Netwerk en internet en vervolgens op Status, klik ten slotte op Netwerkreset-link,

Klik op de knop Nu resetten,

Met dit proces installeert Windows 10 automatisch elke netwerkadapter die op uw apparaat is geconfigureerd opnieuw en worden uw netwerkinstellingen teruggezet naar hun standaardopties. Start Windows opnieuw en controleer. Er is geen probleem meer met de wifi-verbinding.

Wifi-stuurprogramma opnieuw installeren

Als de bovenstaande oplossingen het probleem niet voor u hebben opgelost, wordt de wifi-verbinding nog steeds regelmatig verbroken. Installeer vervolgens de Driver-software voor WiFi Adapter opnieuw, waarschijnlijk lost u het probleem op.

Om de netwerkkaartstuurprogramma’s te verwijderen en opnieuw te installeren.

Druk op Windows + X selecteer Apparaatbeheer, Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weergegeven, Netwerkadapter uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op geïnstalleerde WiFi-adapter, selecteer apparaat verwijderen, Klik op ja, als u om bevestiging vraagt, Start Windows opnieuw om de stuurprogrammasoftware volledig te verwijderen, Aan de volgende start windows automatisch de netwerkadapter installeren.

U kunt ook naar de website van de fabrikant van de computer of netwerkkaart gaan en zoeken naar de nieuwste Windows 10-stuurprogramma’s die beschikbaar zijn voor het netwerkkaartmodel en deze vervolgens installeren door de instructies op de website te volgen.

Controleer problemen met energiebeheer

Het is heel goed mogelijk dat uw computer de WiFi-adapter automatisch UITschakelt om stroom te besparen. Aangezien deze energiebesparende functie uw wifi-netwerk lijkt te verstoren, is het terecht om deze functie uit te schakelen.

Open opnieuw Apparaatbeheer met Windows + X, Breid netwerkadapters uit, Klik met de rechtermuisknop op geïnstalleerde netwerkadapter, selecteer eigenschappen, Navigeer naar Tabblad Energiebeheer Hier uitvinken “Laat de computer dit apparaat uitschakelen om energie te besparen.” Klik op Ok en sluit Apparaatbeheer.

Reset TCP/IP naar standaard

En de ultieme oplossing, het resetten van de TCP/IP-configuratie naar de standaardinstellingen.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer vervolgens de onderstaande opdracht één voor één uit.

netsh winsock resetnetsh int ipv4 resetipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdns

Start Windows opnieuw nadat u al deze opdrachten hebt uitgevoerd en controleer of dit het probleem voor u moet oplossen.

Hebben deze oplossingen geholpen om wifi op te lossen, blijft het probleem met Windows 10 loskoppelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like