Opgelost: volumeregeling taakbalk Windows 10 werkt niet na Windows-update

Het pictogram Volumeregeling in de taakbalk is de snelste manier om het volume op uw pc te regelen. Klik op het volumepictogram en sleep de schuifregelaar om het volume op uw Windows 10-computer snel aan te passen. Maar soms merkt u misschien dat het pictogram voor de taakbalkvolumeregeling niet reageert op muisklikken of de volumeschuifregelaar werkt niet terwijl het proberen het volume vanaf de taakbalk te regelen, werkt het helemaal niet. Als u ook het slachtoffer bent van deze bug, “Volumeregeling werkt niet in Windows 10,” hier een werkende oplossing om dit probleem op te lossen.

Volumepictogram taakbalk werkt niet windows 10

Hier is een snelle oplossing waarmee u het volume op uw computer snel kunt aanpassen.

Druk op Windows-toets + R, typ sndvol.exe, en klik op ok Controleer of de volumemixer wordt geopend, probeer de volumeschuifregelaar te slepen.

Open Windows-instellingen -> Update en beveiliging en controleer vervolgens op Windows-updates die niet alleen uw pc beveiligen, maar ook eerdere bugs oplossen die dit probleem mogelijk veroorzaken.

Herstart Bestandsverkenner

Open Taakbeheer met Ctrl + Shift + Esc-toets Onder het proces-tabblad, scrol omlaag en zoek Windows Verkenner, klik er met de rechtermuisknop op en kies Taak beëindigen, Klik nu op bestand -> Nieuwe taak uitvoeren -> Typ explorer.exe en klik op ok Controleer nu de Windows 10 Volumeregeling werkt niet probleem opgelost of niet.

Start de audioservice opnieuw

Druk op de Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok. Dit opent de Windows Services-console, scrol omlaag en zoek de Windows-audioservice. Controleer of de Windows-audioservice actief is. Zo ja, klik dan met de rechtermuisknop op de audioservice en selecteer opnieuw opstarten. Als de Windows-audioservice niet is gestart, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u eigenschappen. Zorg er hier voor dat u het opstarttype wijzigt in automatisch en start de service naast de servicestatus (raadpleeg afbeelding hieronder)Klik op toepassen en ok of start uw pc opnieuw op en controleer of de volumeschuifregelaar van Windows 10 werkt zoals verwacht of niet.

Voer de probleemoplosser uit

Hoewel het audiogeluid prima werkt, voert u de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit die helpt bij het vinden en oplossen van eventuele verkeerde configuratie in het systeem.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, Klik nu op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Problemen oplossen, Klik op extra probleemoplosser (zie afbeelding hieronder)

Selecteer vervolgens het afspelen van audio en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren. Hiermee wordt automatisch de storing gedetecteerd en verholpen waardoor de volumeschuifregelaar niet werkt. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is verholpen.

Update de audiostuurprogramma’s

Zorg er opnieuw voor dat u de nieuwste audiodriver op uw apparaat hebt geïnstalleerd. Het is altijd een betere optie om de nieuwste stuurprogramma’s van uw computerfabrikant te krijgen. OEM’s zoals Dell hebben een ingebouwde gezondheidscontrole en software-updater. Ze zorgen ervoor dat u over de nieuwste stuurprogramma’s van de fabrikant beschikt – precies voor uw computermodel en chipset.

U kunt hiervoor ook het audiostuurprogramma bijwerken vanuit Apparaatbeheer.

Druk op de Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer. Hiermee worden alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s op uw apparaat weergegeven. Vouw het tabblad ‘Geluids-, video- en gamecontrollers’ uit. Klik nu met de rechtermuisknop op uw standaardstuurprogramma voor het audioapparaat en klik op Stuurprogrammasoftware bijwerken .Selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s om Windows Update toe te staan ​​de nieuwste stuurprogramma’s op uw pc te downloaden. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

ShellExperienceHost opnieuw installeren

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer Windows PowerShell (admin) Klik op ja als UAC daarom vraagt, kopieer en voer deze opdracht uit om het ShellExperienceHost-pakket, dat verantwoordelijk is voor het menu Start en de taakbalk, opnieuw te installeren.

Get-AppxPackage Microsoft.Windows.ShellExperienceHost | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Schakel de verouderde schuifregelaar Volumeregeling in

Om te bepalen of de nieuwe shell-ervaring het probleem veroorzaakt, schakelt u ook de oude schuifregelaar voor volumeregeling in na de registeraanpassing.

Druk op Windows-toets + R, typ Regedit en klik om de register-editor van Windows te openen. Ga nu naar:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersionHere Maak een subsleutel met de naam MTCUVC, klik hiervoor met de rechtermuisknop op de huidige versie -> Nieuw -> sleutel -> Geef deze een naam MTCUVCMaak nu met de MTCUVC-sleutel geselecteerd een nieuwe DWORD-waarde (32-bits) met de naam SchakelMtcUvc in.Dat is alles, we hebben de schuifregelaar voor volumeregeling in Windows 7-stijl in Windows 10 ingeschakeld. Sluit de Register-editor af en start uw pc opnieuw op

Installeer het stuurprogramma voor de geluidskaart opnieuw

Heb je nog steeds hulp nodig, probeer dan het audiostuurprogramma te verwijderen en opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Het stuurprogramma voor de geluidskaart verwijderen:

Open apparaatbeheer met devmgmt.mscexpand Geluids-, video- en gamecontrollers Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma voor de geluidskaart dat u gebruikt en klik op “Apparaat verwijderen. “Vink aan om de stuurprogrammasoftware voor het apparaat te verwijderen en klik op Verwijderen om het audiostuurprogramma op uw apparaat volledig te verwijderen. Start uw pc opnieuw op

Installeer het audiostuurprogramma opnieuw:

Nu om het audiostuurprogramma opnieuw op uw pc te installeren

Open opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmt.mscKlik op Actie en scan vervolgens op hardwarewijziging. Dit zal automatisch het ingebouwde audiostuurprogramma op uw computer installeren.

Of download het audiostuurprogramma van de website van de fabrikant van het apparaat (als het een zipbestand is, pak het dan uit in een aangepaste map) Apparaatbeheer > Geluids-, video- en gamecontrollers > High Definition Audio-apparaat > Klik met de rechtermuisknop en selecteer “Eigenschappen”. tabblad stuurprogramma’s > Klik op Stuurprogramma bijwerken -> kies “Blader op mijn computer naar stuurprogrammasoftware”, blader vervolgens naar de map met het stuurprogramma (die is gedownload van de website van de fabrikant) en volg de instructies op het scherm. Controleer alles na het installeren van het audiostuurprogramma werkte zoals verwacht.

SFC-scan uitvoeren op uw computer

Soms kunnen beschadigde systeembestanden op uw computer ook voorkomen dat sommige functies de volumeschuifregelaar op Windows 10 bevatten. Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het detecteren en herstellen van beschadigde systeembestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets, laat het scanproces 100% voltooien; start daarna uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Een nieuwe gebruiker toevoegen

Het probleem met het huidige gebruikersprofiel kan er ook voor zorgen dat de volumefunctie niet werkt of dat het pictogram voor volumeregeling op de taakbalk niet reageert op muisklikken. Laten we eens kijken met een ander gebruikersaccount.

Een gebruikersaccount toevoegen op een pc met Windows 10

Open instellingen met Windows-toets + I, klik op Accounts en vervolgens op Familie en andere gebruikers in het linkermenu. Klik op Iemand anders toevoegen aan deze pc en volg de instructies op het scherm. Log uit bij de huidige gebruiker, log in met een nieuw aangemaakt gebruikersaccount en controleer of er geen probleem meer is met de volumeschuifregelaar.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het taakbalkvolumepictogram dat niet werkt in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like