Opgelost: VLC-mediaspelerfout “Deze Blu-Ray Disc heeft een bibliotheek nodig voor AACS-decodering”

Fout krijgen “Deze Blu-ray Disc heeft een bibliotheek nodig voor AACS-decodering“Terwijl u probeert een Blu-Ray-schijf af te spelen met VLC-mediaspeler op een Windows 10-computer? De belangrijkste oorzaak van deze foutmelding is dat de Blu-Ray Disc wordt beschermd door AACS- en BD+-technologie. Opnieuw kan een ontbrekend KeyDB.cfg-bestand (dit bestand is vereist voor de libaacs-bibliotheek) een andere mogelijke reden zijn voor deze fout “uw systeem heeft een bibliotheek nodig voor aacs-decodering”.

Deze Blu-ray Disc heeft een bibliotheek nodig voor AACS-decodering

Als u ook moeite heeft om dit specifieke foutbericht op te lossen, is hier de oplossing voor de meeste gebruikers.

Zorg er allereerst voor dat u de nieuwste versie van de VLC-mediaspeler op uw computer gebruikt.

Door de nieuwste Windows-updates te installeren, beveiligt u niet alleen uw computer, maar lost u ook eerdere fouten op.

Bibliothekenbestanden toevoegen aan AACS

Ga naar deze link: https://vlc-bluray.whoknowsmy.name en download het bestand KeyDB.cfg

Welnu, als u deze site bezoekt, ziet u mogelijk een waarschuwing dat de site geen SSL-certificaat heeft. Klik op de doorgaan link verder gaan.

Volgende onder AACS Dynamische bibliotheek klik op de link van de VLC-versie die u gebruikt. Kopieer het KeyDB.cfg-bestand eenmaal gedownload. Druk nu op de Windows-toets + R, typ % APPDATA% en druk op Enter om de verborgen Appdata-map te openen. Maak hier een nieuwe map aan (klik met de rechtermuisknop > Nieuw > Map) en noem maar op aacs

Open de nieuw gemaakte aacs-map en plak de KEYDB.cfg het dossier.

Zoek vervolgens opnieuw de downloadmap, kopieer het bestand libaacs.dll en plak het op de installatielocatie van VLC. De standaardlocatie voor de VLC-mediaspeler is C:\Program Files\VideoLAN\VLC (64 bit) of C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC (32 bit).

En tot slot, open VLC en probeer de Blu-Ray-schijf te openen die eerder het probleem veroorzaakte “Deze Blu-ray Disc heeft een bibliotheek nodig voor AACS-decodering”.

Heeft deze tweak geholpen bij het oplossen van de VLC-mediaspelerfout “uw systeem heeft een bibliotheek nodig voor AACS-decodering”? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like