Opgelost: Video TDR-fout (nvlddmkm.sys) BSOD op Windows 10

Windows 10 Blauw scherm fout 0x00000119, ook weergegeven als VIDEO_TDR_FAILURE of VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR, is waarschijnlijk te wijten aan een probleem met het beeldschermstuurprogramma voor uw grafische kaart dat niet meer reageert of niet goed werkt. Hier Video verwijst naar Display (Graphics) driver, TDR staat voor Timeout, Detection en Recovery componenten in Windows. En een probleem met het stuurprogramma van de grafische kaart of uw grafische kaart reageert niet meer Video TDR-fout BSOD.

Windows 10 VIDEO_TDR_FAILURE BSOD

De meest voorkomende reden voor dit probleem is dat als gevolg van incompatibele grafische kaartstuurprogramma’s of grafische apparaten overbelast worden buiten hun mogelijkheden. Als u ook worstelt met deze Windows 10 BSOD-fout Video_TDR_Failure, zijn hier enkele effectieve oplossingen die u kunt toepassen.

Opmerking: als vanwege dit VIDEO_TDR_FAILURE BSOD-systeem regelmatig opnieuw wordt opgestart, start u op in de veilige modus. Dat start Windows met minimale systeemvereisten en maakt het mogelijk onderstaande stappen voor probleemoplossing uit te voeren.

Koppel alle externe apparaten los, waaronder de printer, scanner, externe HDD, enz. En start Windows opnieuw op als er geen BSOD-probleem meer is, dan ligt het probleem bij een van de externe apparaten. Je moet het problematische apparaat vinden.

Schermstuurprogramma (grafisch) bijwerken/opnieuw installeren

De meest voorkomende reden voor dit probleem is dat als gevolg van incompatibele grafische kaartstuurprogramma’s of grafische apparaten overbelast worden buiten hun mogelijkheden. Controleer en zorg ervoor dat uw systeem wordt uitgevoerd met de nieuwste stuurprogramma’s voor grafische kaarten die compatibel zijn met Windows 10.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken

Probeer de stuurprogramma’s van de grafische kaart bij te werken vanuit Apparaatbeheer en controleer of dit helpt:

Druk op Windows-toets + R en typ devmgmt.msc en druk op Enter. Dit opent apparaatbeheer, geeft alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer en vouwt de “Beeldschermadapters” uit. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van de grafische kaart en selecteer “Stuurprogramma bijwerken”. Wanneer u wordt gevraagd een optie te kiezen Hoe wilt u een stuurprogramma zoeken en vervolgens automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware?

Als er een stuurprogramma beschikbaar is op uw pc, selecteert u Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken en vervolgens de juiste locatie waar het stuurprogramma zich op uw pc bevindt om het bij te werken. (Zorg er ook voor dat de pc is verbonden met internet tijdens het uitvoeren van deze stap)

Zodra dit is gebeurd, start u de computer opnieuw op om te controleren of het probleem is opgelost.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, klik dan met de rechtermuisknop op hetzelfde stuurprogramma en selecteer “Verwijderen”, start het systeem opnieuw op en laat het systeem het stuurprogramma automatisch installeren bij Start. Controleer en kijk of dit het probleem oplost.

Grafisch stuurprogramma opnieuw installeren

Download en installeer de nieuwste Windows 10-stuurprogramma’s voor grafische kaarten voor uw apparaat van de website van de fabrikant in plaats van van de NVIDIA-website en controleer of dit helpt. Hoogstwaarschijnlijk zal het het probleem oplossen

Als er geen bijgewerkte stuurprogramma’s beschikbaar zijn op de website van de fabrikant voor Windows 10, probeer dan stuurprogramma’s te installeren in de compatibiliteitsmodus. Compatibiliteitsmodus voert het programma uit met instellingen van een eerdere versie van Windows.

Volg deze stappen om de stuurprogramma’s in de compatibiliteitsmodus te installeren en controleer of dat helpt.

    Download het meest recente stuurprogramma van de website van de fabrikant. Verwijder de bestaande stuurprogramma’s voor de grafische kaart van uw pc via het Configuratiescherm. Klik met de rechtermuisknop op het installatiebestand van het stuurprogramma en klik op ‘Eigenschappen’. Klik op het tabblad ‘Compatibiliteit’ en vink het vakje aan ‘ Voer dit programma uit in de compatibiliteitsmodus voor’ en selecteer het besturingssysteem Windows 8/8.1 of 7 in het vervolgkeuzemenu en ga verder met de installatie. Zodra dit is gebeurd, start u de computer opnieuw op en controleert u of het probleem aanhoudt.

Instellingen voor PCI Express-energiebeheer wijzigen

Soms kan een laag stroomverbruik in de CPU en grafische kaart elk type probleem veroorzaken. Vooral laptopgebruikers, aanbevolen om “Laat uw energie-instellingen op hoge prestaties”. U kunt krachtige energie-instellingen instellen vanaf het bedieningspaneel, zoeken naar energie-opties. Wanneer het venster met energieopties wordt geopend, klikt u op extra abonnementen weergeven en selecteert u Keuzerondje Hoge prestaties.

Als u de energie-instellingen niet op hoge prestaties wilt laten staan, maar energiebesparing voor PCI express wilt uitschakelen, kunt u deze instructies volgen.

Open het Configuratiescherm, Zoek en open energie-opties. Klik hier op Plan-instellingen wijzigen naast het energieplan dat u momenteel bent. Zoek PCI Express en vouw het uit. Gebruik vervolgens het energiebeheer van de linkstatus. Wijzig de instellingen in uit voor aangesloten en op batterij-optie. Klik op Toepassen en OK. Start vervolgens uw pc opnieuw op.

Zorg ervoor dat Windows de nieuwste updates heeft geïnstalleerd

Het is erg belangrijk dat uw besturingssysteem up-to-date is, aangezien deze updates speciaal zijn gemaakt om dit soort problemen op te lossen. Controleer op updates van Windows en de bijbehorende stuurprogramma’s. Updaten kan enorm werken. Het lost veel bugs op. Dus je hebt een goede kans om er vanaf te komen VIDEO_TDR_FAILURE.

    Om beschikbare Windows-updates te controleren en te installeren, opent u Instellingen. Klik nu op Bijwerken en beveiliging. Klik op de knop Controleren op updates en installeer vervolgens alle gevonden updates.

Vervang ATIKMPAG.SYS-bestand

Dit is exclusief voor AMD Radeon-gebruikers. In deze oplossing zullen we het bestand in atikmpag.sys vervangen door een nieuw bestand. Volg hier de stappen om dit te doen.

Druk op Windows + R, typ C:\Windows\System32 klik op okHier vindt u het bestand met de naam atikmpag.sys en hernoemt u het naar atikmpag.sys.bak. Open nu de C-schijf en zoek naar een map met de naam ATI. In ATI zal er een bestand zijn met de naam atikmpag.sy_ daar kopieer het naar het bureaublad. Open nu de opdrachtprompt (beheerder). Typ chdir bureaublad en enter om de map te wijzigen in Desktop. Typ vervolgens de volgende opdrachten en druk op enter voor elk.expand.exe atikmdag.sy_ atikmdag.sys
uitbreiden -r atikmdag.sy_ atikmdag.sysNu zou u een nieuw atikmdag.sys-bestand op het bureaublad moeten zien. Kopieer het gewoon naar C> System32. Start uw pc opnieuw op. Het zou VIDEO_TDR_FAILURE moeten repareren.

Als je hebt geïnstalleerd Nvidia grafische driver op uw systeem Doe hetzelfde voor nvlddmkm.sys

Ga naar C:\Windows\System32\Drivers en hernoem “nvlddmkm.sys” naar “nvlddmkm.sys.old”. Ga naar de Nvidia-directory (meestal in C: Nvidia of C:drvvganVidia) en zoek het bestand nvlddmkm.sy_. Kopieer het bestand naar uw Desktop-directory.Open de opdrachtprompt als administrator Wijzig de directory in Desktop door “chdir Desktop“. Typ vervolgens “EXPAND.EXE nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys“. Of, “expand -r nvlddmkm.sy_ nvlddmkm.sys”. Wanneer de uitbreiding is voltooid, kopieert u de nieuwe nvlddmkm.sys van uw bureaublad naar C:\Windows\System32\Drivers en start u Windows opnieuw op. Controleer of dit helpt om het probleem op te lossen

Scannen en repareren van beschadigde systeembestanden

Het is mogelijk dat u door de beschadigde systeembestanden of ontbrekende systeembestanden deze video tdr-fout nvlddmkm.sys Windows 10 Blue Screen Error krijgt. In dit geval kunt u SFC /Scannow commando om het bestandssysteem te controleren. Als deze systeembestandscontrole ontdekt dat de beveiligde bestanden zijn overschreven door onjuiste bestanden, zal het het juiste systeembestand uit de back-up van het systeembestand halen (namelijk dllcache) en het onjuiste bestand vervangen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “video TDR-fout igdkmd32.sys windows 10“? Laat het ons weten in de reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like