Opgelost: uTorrent reageert niet of opent niet op Windows 10

Om torrent-bestanden op een Windows-computer te openen (downloaden) heb je Torrent-clientsoftware nodig, zoals BitTorrent of uTorrent. Met meer dan 150 miljoen + installaties (68% marktaandeel) is uTorrent de meest populaire torrent-client waarmee je torrents kunt downloaden en uploaden met flexibele seeding-opties. Maar soms ervaren Windows-gebruikers uTorrent reageert niet of uTorrent blijft crashen of bevriezen zodra een nieuwe torrent is toegevoegd en het downloaden is gestart. Weinig gebruikers melden, uTorrent opent of start nietvooral wanneer u grote bestanden probeert te downloaden.

uTorrent opent Windows 10 niet

De mogelijke oorzaken kunnen de systeemfirewall zijn, Virus-malware-infectie (meest voorkomende) of u hebt antivirus van derden geïnstalleerd, zoals Avast, die de P2P-schildfunctie uitschakelt, waardoor uTorrent opent niet. Bovendien kan de incompatibiliteit of de verouderde versie van de software de mogelijke reden zijn voor het veelvuldig crashen. Hier zijn verschillende oplossingen van toepassing om op te lossen als uTorrent reageert niet naar windows 10.

Laten we eerst vensters herstarten die helpen oplossen als een tijdelijke storing de uTorrent-functie normaal verhindert.

Hier werkte de oplossing voor mij:

Als uTorrent niet wordt geopend of wordt weergegeven: “uTorrent is al actief, maar reageert niet” dan

Open taakbeheer met Ctrl + Shift + Esc, onder proces, tab scroll naar beneden en zoek uTorrent, klik er met de rechtermuisknop op selecteer de eindtaak, druk op de Windows-toets + R, typ %app data% en klik op ok, scroll naar beneden en zoek de uTorrent-map open deze, open nu de map updates -> verwijder alle bestanden en mappen daarbinnen

En probeer nu Utorrent te openen. heeft dit het probleem verholpen? Heb je nog steeds hulp nodig, volg dan de onderstaande oplossingen.

Controleer op virus-malware-infectie

Voer een volledige systeemscan uit met Windows-beveiliging (formeel bekend als Windows Defender) om ervoor te zorgen dat een virus-malware-infectie (die het meest voorkomt bij dit soort problemen) het probleem niet veroorzaakt.

Zoek in het startmenu naar Windows-beveiliging en selecteer het eerste resultaat, klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging -> scanopties -> selecteer het keuzerondje Volledige scan en klik op nu scannen.

Controleer Compatibiliteitsprobleem

Als het probleem is begonnen na de upgrade van Windows 10, bestaat de mogelijkheid van compatibiliteitsproblemen. En het uitvoeren van de probleemoplosser voor compatibiliteit helpt waarschijnlijk het probleem op te lossen.

Beëindig de uTorrent-taak vanuit Taakbeheer of sluit de toepassing (indien actief). Klik met de rechtermuisknop op het Torrent-snelkoppelingspictogram op het bureaublad, selecteer problemen met de compatibiliteit. De wizard voor probleemoplossing verschijnt, selecteer de optie Problemen met programma oplossen. opmerken?”, vinkt u het probleem aan dat u ondervindt, klikt u op Volgende en volgt u de instructies op het scherm. Dit zal automatisch detecteren en oplossen als het compatibiliteitsprobleem verhindert dat de toepassing wordt geopend.

Installeer de applicatie opnieuw

Nog steeds hulp nodig? Laten we uTorrent volledig verwijderen, uw computer opnieuw opstarten en vervolgens de nieuwste versie van uTorrent opnieuw installeren en kijken of dat het probleem verhelpt.

Verwijder uTorrent van Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer apps en functies, Scroll naar beneden en zoek uTorrent in de lijst, selecteer het en klik op Verwijderen, Klik op Verwijderen in de wizard µTorrent Verwijderen en wacht. Nadat het verwijderen is voltooid, start u uw computer opnieuw op om van kracht worden.

Installeer uTorrent op windows10

Ga nu naar de officiële uTorrent-site https://www.utorrent.com/downloads/winscroll naar beneden en klik op uTorrent classic downloaden om de app te downloaden en op uw computer op te slaan.

Dubbelklik nu op de installatiewizard voor uTorrent en volg de instructies op het scherm om de software te installeren. Als u klaar bent, opent u de app en probeert u een torrent-bestand toe te voegen om te downloaden.

Sta uTorrent toe via Windows Firewall

Zoek in het begin menu naar Windows Defender Firewall en selecteer het eerste resultaat

Klik op Een app of functie toestaan ​​via de Windows-firewall linkKlik op instellingen wijzigen, scrol nu naar beneden en zoek uTorrentHere. Zorg ervoor dat de openbare en privé-opties zijn aangevinkt.

Schakel ook de proxy uit volgens de onderstaande stappen.

Druk op Windows-toets + R, typ inetcpl.cpl en klik op ok, ga naar het tabblad Verbinding en selecteer vervolgens LAN-instellingen. Schakel het selectievakje naast Gebruik een proxyserver voor uw LAN uit. Klik op ok en pas toe

Reageert uTorrent nog steeds niet of blijft uTorrent bevriezen? We raden aan om te proberen uTorrent-alternatieven zoals qBittorrent, Deluge, Tixati Cloud Torrent Service Provider zoals Offcloud, Bitport, Zbigz en meer.

FAQ

uTorrent installeert Windows 10 niet

Zorg ervoor dat u beheerdersrechten heeft om de applicatie op uw apparaat te installeren.

Klik met de rechtermuisknop op uTorrent setup.exe selecteer uitvoeren als beheerder,

Als u antivirus- of beveiligingssoftware van derden hebt geïnstalleerd, kan dit de installatie verhinderen. Probeer beveiligingssoftware uit te schakelen voordat u uTorrent installeert.

uTorrent downloadt Windows 10 niet

Zorg voor een werkende internetverbinding om de digitale bestanden via uTorrent te downloaden.

Als u een VPN gebruikt, probeer deze dan los te koppelen. Schakel ook de proxy uit, die het downloaden mogelijk verhindert. Open internetproperty’s met inetcpl.cpl, klik op het tabblad Verbindingen en vervolgens op LAN-instellingen. schakel hier een proxyserver gebruiken voor uw LAN uit.

Controleer of er voldoende schijfruimte beschikbaar is om te downloaden en sla de torrent-downloadbestanden op uw lokale schijf op.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like