Opgelost: USB-toetsenbord/muis werkt niet na Windows-update

Heb je last gehad van USB toetsenbord en muis werken niet na Windows Update? De muisaanwijzer reageert niet op uw gebaar, werkt niet meer na een bepaalde periode van gebruik of toetsenbord en muis worden niet gedetecteerd door Microsoft Windows. Een aantal gebruikers melden dit probleem Muis stopte met werken na installatie van de nieuwste Windows-update of Upgrade naar Windows 10 ook bekend als 1809.

toetsenbord en muis werken na een bepaalde tijd niet meer

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor uw toetsenbord en muis niet werken, zoals beschadigde systeembestanden, incompatibiliteit van stuurprogramma’s, apps van derden die problemen veroorzaken en meer. Als jouw muis werkt niet na Windows 10 Upgrade, hier zijn verschillende dingen die u kunt proberen om dit probleem op te lossen.

Soms kan het probleem eenvoudig worden opgelost door de computer opnieuw op te starten of de toetsenbordmuis los te koppelen en weer aan te sluiten.

Probeer ook het toetsenbord en de muis op verschillende USB-poorten en probeer het toetsenbord en de muis op een ander apparaat aan te sluiten om te controleren of de fysieke apparaten goed werken.

Als het probleem wordt veroorzaakt na een recente Windows-upgrade, en de toetsenbordmuis blijft alleen hangen tijdens het laden van het inlogscherm (BIOS en toetsenbordmuis op het opstartscherm werken), waardoor het opstarten in de veilige modus zeer nuttig is.

Opmerking: Als het toetsenbord niet werkt en de muis werkt die oorzaak, kunt u het schermtoetsenbord inschakelen via het menu Start -> Windows gemak en toegang -> schermtoetsenbord.

Muis opnieuw installeren met Apparaatbeheer

Druk op Windows + R en typ devmgmt.msc en voer de sleutel in om Apparaatbeheer te openen. Vouw in het venster Muizen en andere aanwijsapparaten uit en klik met de rechtermuisknop op uw muisapparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken. Ga door met de stappen en kijk of u het muisstuurprogramma kunt bijwerken. Dit kan een paar minuten duren. Controleer of het probleem nu is opgelost. Als het probleem is opgelost, kunt u aan de slag. Als het probleem zich blijft voordoen, klikt u nogmaals op Apparaatbeheer. Klik met de rechtermuisknop op uw muisapparaat en selecteer Apparaat verwijderen. Klik in het bevestigingsvenster op Installatie ongedaan maken. Start uw systeem nu opnieuw op met de fysieke schakelaar van de automaat. Na het opnieuw opstarten wordt uw muisstuurprogramma automatisch bijgewerkt en dit zou het probleem uiteindelijk oplossen.

Schakel de snelle opstartoptie uit

Een aantal gebruikers meldt dat het uitschakelen van de snelle opstartoptie hen helpt het probleem op te lossen. Dit is handig als uw toetsenbord of muis in de veilige modus werkt of anders. Probeer vanuit de geavanceerde opties op te starten in de veilige modus en controleer of het toetsenbord of de muis werkt en voer vervolgens de onderstaande stappen uit om snel opstarten uit te schakelen.

Druk op uw toetsenbord op de Windows-toets en X en klik op Power Option. Klik vervolgens op Kies wat de aan / uit-knop doet. Wijzig instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn. En verwijder het vinkje bij Snel opstarten inschakelen (aanbevolen). Klik op Wijzigingen opslaan om op te slaan en af ​​te sluiten.

Start je computer opnieuw op. Alle stuurprogramma’s worden nu bij het opstarten geïnitialiseerd en uw toetsenbord en muis beginnen normaal te werken.

Nogmaals, soms beschadigde ontbrekende systeembestanden veroorzaken ook een vastgelopen opstart van de toetsenbordmuis, het uitvoeren van de DISM-opdracht (DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth) met het hulpprogramma voor systeembestandscontrole is erg handig bij het scannen en herstellen van ontbrekende systeembestanden die helpen om toetsenbord en muis weer aan het werk te krijgen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “Toetsenbord / muis werkt niet” op Windows 10, 8.1 of 7? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like