Opgelost: USB-apparaat blijft loskoppelen en opnieuw verbinden in Windows 10

Is USB steeds willekeurig losgekoppeld en opnieuw aangesloten, ook al is er fysiek niets verwijderd? Het kan een hardware- of stuurprogrammaprobleem zijn. Het eerste dat u moet doen, is controleren of het USB-apparaat op een andere computer werkt. Welnu, als het USB-apparaat zelf in orde is, kan er een defecte USB-poort zijn, een problematisch USB-stuurprogramma, corrupte systeembestanden of de stroomvoorziening van uw computer die het probleem kan veroorzaken. Pas de onderstaande oplossingen toe om u te helpen het USB-station te repareren dat problemen met het loskoppelen en opnieuw verbinden in Windows 10 blijft oplossen.

USB blijft loskoppelen en opnieuw verbinden

Koppel het USB-apparaat los en steek het in een andere USB-poort.

Sluit ook een andere USB aan op deze pc en kijk of er een fout is met de USB zelf.

Stuurprogramma voor Universal Serial Bus-controllers opnieuw installeren

Meestal zorgen problemen met stuurprogramma’s ervoor dat USB-apparaten niet correct werken, en het opnieuw installeren van het stuurprogramma voor de USB- of Universal Serial Bus-controllers helpt de meeste gebruikers om het probleem op te lossen.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok. Dit opent de apparaatbeheerder en geeft alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weer. Scroll naar beneden en vouw “Universal Serial Bus-controllers” uit. Zoek naar de lijst die verband houdt met uw USB-stuurprogramma. Als het een gewone USB-drive is, wordt deze weergegeven als een USB-apparaat voor massaopslag. Als je een USB 3.0-apparaat hebt, zoek dan naar USB 3.0 Extensible Host Controller.

Zoek uw USB-station waarmee u problemen ondervindt, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Verwijderen.

Koppel nu het fysieke USB-apparaat los van uw computer en start uw systeem opnieuw op. Laten we het USB-apparaat opnieuw aansluiten en deze keer controleren of het normaal functioneert.

Schakel de energiebesparende optie uit voor het USB-stuurprogramma

Druk op Windows-toets + X en klik op “Apparaatbeheer“. Vouw de categorie Universal Serial Bus-controllers uit. Dubbelklik op uw USB-apparaat voor massaopslag. Ga naar het tabblad Energiebeheer en verwijder het vinkje bij De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen doos.

Stel selectieve USB-onderbreking in als uitgeschakelde modus

Druk op Windows-toets + R, typ powercfg.cpl en okHiermee wordt het venster met energie-opties geopend. Klik op de link Plan-instellingen wijzigen van het geselecteerde energieplan,

Klik op Geavanceerde energie-instellingen wijzigen in Planinstellingen bewerken. Zoek naar USB-instellingen, vouw deze uit en kies de instelling voor selectieve USB-onderbreking en selecteer de optie Uitgeschakeld in het veld Instelling. Klik op Toepassen gevolgd door OK om de wijzigingen te behouden.

Voer het CHKDSK-hulpprogramma uit

Voer het ingebouwde hulpprogramma voor controleschijf (chkdsk) uit dat helpt bij het vinden en oplossen van de fouten die zich op uw USB-station of een ander opslagstation bevinden.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command chkdsk X: /r /f en druk op de enter-toets, waarbij X de letter van het USB-station is en /r, /f de chkdsk-parameters zijn. Laat het schijfhulpprogramma controleren en de fouten oplossen, als u klaar bent, verwijdert u het USB-station en probeert u het opnieuw aan te sluiten.

Voer daarnaast het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit dat helpt bij het detecteren en repareren van beschadigde systeembestanden die de juiste werking van het USB-apparaat kunnen belemmeren.

Hebben deze oplossingen geholpen om de USB op zichzelf los te koppelen en opnieuw aan te sluiten? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like