Opgelost: Toetsenbordinvoer werkt niet op Windows 10 versie 21H2

Windows-gebruikers melden Na installatie van de Recent Windows 10 2021-update versie 21H2, ze kunnen niets typen, Toetsenbordinvoer werkt niet zelfs het toetsenbordlampje brandt. Laptopgebruikers hebben hetzelfde probleem dat ze niets kunnen typen, Laptoptoetsenbord werkt niet voor hen. Dit probleem treedt meestal op vanwege het beschadigde apparaatstuurprogramma. Mogelijk is het geïnstalleerde stuurprogramma niet compatibel met de huidige Windows 10-versie.

Laptoptoetsenbord werkt niet

Er zijn twee scenario’s voor dit probleem met de toetsenbordinvoer die niet werkt. Het eerste toetsenbordlampje brandt maar kan niets typen, het toetsenbord reageert totaal niet op opdrachten. Dit zijn meestal softwareproblemen of corruptie van systeembestanden.

En het toetsenbord van het tweede scenario werkte soepel, maar kon niets typen, toetsenbordinvoer werkt niet in het startmenu / Cortana-zoekopdracht of de webbalk van de edge-browser werden geen invoerletters weergegeven. Dit is omdat we Windows App-gerelateerde problemen moeten oplossen. Laten we de Bellow-oplossing toepassen volgens uw probleem Om het probleem met het vaste toetsenbord en de muis niet te laten werken op Windows 10.

Oorzaak 01: Toetsenbord werkt niet / reageert niet

Pas eerst Bellow-oplossingen toe Om problemen met stuurprogramma’s op te lossen, controleer compatibiliteitsproblemen, repareer beschadigde systeembestanden enz. Begin met eenvoudige probleemoplossing voor desktopcomputers

Zorg ervoor dat de USB- / PS2-pin van het toetsenbord correct is aangesloten. Probeer de pin op de verschillende USB-poorten te bevestigen. Zorg er ook voor dat de nieuwste updates in Windows zijn geïnstalleerd

via Instellingen -> update en beveiliging -> windows update -> controleren op updates. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost. Als dit niet het geval is, past u de onderstaande oplossingen toe.

Apparaatstuurprogramma bijwerken / terugdraaien

Als het probleem is begonnen na het installeren van recente updates of een recente Windows-upgrade, kan het toetsenbord-/muisstuurprogramma beschadigd raken, is het geïnstalleerde stuurprogramma ouder of niet compatibel met de huidige Windows-versie. Dat zorgt ervoor dat u het apparaatstuurprogramma moet bijwerken of de optie Rollback-stuurprogramma moet gebruiken om terug te keren naar de vorige stuurprogrammaversie.

Stuurprogramma terugdraaien

Druk op Windows + X en selecteer Apparaatbeheer, Toetsenborden uitbreiden, Dubbelklik op het geïnstalleerde stuurprogramma voor het toetsenbordapparaat Ga vervolgens naar het tabblad Stuurprogramma. Hier vindt u de optie Stuurprogramma terugdraaien, klik erop Wanneer Windows om bevestiging vraagt, klikt u op ja Selecteer de reden waarom u speelt de rollback-optie. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het toetsenbord en de muis de volgende keer goed werken.

Stuurprogramma bijwerken

Een verouderd en beschadigd apparaatstuurprogramma zorgt er ook voor dat het toetsenbord en de muis niet werken. Om dit soort problemen op te lossen, moeten we het toetsenbordstuurprogramma bijwerken of opnieuw installeren.

Open Apparaatbeheer opnieuw met devmgmt.mscExpend-toetsenbord en klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde toetsenbordstuurprogramma en selecteer stuurprogramma bijwerken.

Of u kunt de website van de fabrikant van het apparaat bezoeken en de nieuwste driver voor het toetsenbord downloaden en installeren. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Systeembestandscontrole uitvoeren

Ook tijdens het upgradeproces van Windows 10 als systeembestanden beschadigd raken of ontbreken, kunt u ook verschillende problemen tegenkomen of dat apparaten niet werken. We raden aan om het Windows SFC-hulpprogramma uit te voeren dat ontbrekende beschadigde systeembestanden scant en herstelt. Als de resultaten van de systeembestandscontrole enkele beschadigde systeembestanden hebben gevonden, maar deze niet kunnen herstellen. Vervolgens moet u de DISM-tool uitvoeren die de systeemkopie repareert en het SFC-hulpprogramma zijn werk laat doen. Start daarna Windows opnieuw en controleer of het probleem is opgelost.

Voer schoon opstarten uit

Services van derden in Windows hebben een slechte reputatie voor het creëren van conflicten. veel toepassingen of services van derden veroorzaken dit probleem. We raden aan om schone opstartvensters uit te voeren, waarmee services van derden worden uitgeschakeld en een schone omgeving wordt gecreëerd waarin alleen officiële Microsoft-services actief zijn. Controleer na Schoon opstarten of het toetsenbord en de muis goed werken, dan moet u uitzoeken welke toepassing het probleem veroorzaakt.

Oorzaak 2: Toetsenbordinvoer werkt niet bij zoeken in menu Start, Cortana of Edge

In het tweede scenario als de toetsenbordinvoer niet werkt terwijl u iets typt in het menu Start zoeken, Cortana of Edge-browserbalk, kan dit ertoe leiden dat de app niet werkt, het systeem niet reageert enz. Om problemen zoals ten eerste op te lossen, moeten we optimaliseren Systeem prestatie. En repareer of repareer het Windows 10 Start-menu, de Cortana-app of de edge-browser.

Systeemprestaties optimaliseren

Controleer eerst of het systeem goed werkt, er is geen 100% CPU-gebruik of Hoog schijfgebruik, Geheugenlek geef dit ding uit waardoor het systeem niet meer reageert en het is niet toegestaan ​​om een ​​taak uit te voeren, inclusief iets typen.

Controleer ook of het systeem niet is geïnfecteerd met virussen/malware door een volledige systeemscan uit te voeren.

U kunt een systeemoptimalisatieprogramma van derden, zoals Ccleaner, uitvoeren om rommel, systeemfoutbestanden op te schonen, browsercache en cookies te wissen en Windows-registerfouten te herstellen, terwijl u veel systeemfouten en snelle systeemprestaties helpt oplossen.

Start Menu Probleemoplosser uitvoeren

Als het probleem met het toetsenbordtype alleen bestaat in het startmenu en Cortana, moet u een probleemoplosser uitvoeren. Het kan uw probleem oplossen. Download de probleemoplosser voor het startmenu via de volgende link: http://aka.ms/diag_StartMenu Voer de probleemoplosser uit die automatisch controleert op het startmenu of de Cortana-app-gerelateerde problemen en deze voor de uwe oplost.

Windows-apps repareren

Als het probleem alleen bij apps is, zoals in het startmenu, kunt u niets typen, toetsenbordinvoer werkt niet of in de webbalk van de edge-browser kunt u niets typen, dan moeten we de specifieke app aanpakken. Zoals we het Start-menu moeten repareren of opnieuw moeten registreren of de Edge-webbrowser opnieuw moeten instellen. Start daarna de vensters opnieuw om een ​​nieuwe start te maken en vink aan dat het toetsenbord en de muis deze keer soepel voor u werken.

Dit zijn enkele van de meest toepasselijke oplossingen om te repareren Toetsenbordinvoer werkt niet of toetsenbordmuis werkt niet op Windows 10. Ik hoop dat na het toepassen van deze oplossingen uw probleem zal worden opgelost en dat het toetsenbord en de muis correct beginnen te werken. Elk probleem onder ogen zien Terwijl u deze oplossingen toepast, kunt u de opmerkingen hieronder bespreken.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like