Opgelost: systeem inactief proces Hoog CPU-gebruik op Windows 10 versie 2004

Is het u opgevallen dat de laptop erg traag werkt na de upgrade naar Windows 10 2004? Het systeem reageert niet en loopt vast bij het opstarten, zelfs Windows herkende geen muisklikken en controleer Taakbeheer Inactieve processen van het systeem continu gebruik van tot 100% van de CPU, zelfs als er geen programma op de laptop draait. Als u met dit probleem worstelt, vindt u hier 5 effectieve oplossingen die helpen of oplossen Systeem inactief proces hoog CPU-gebruik op Windows 10, 8.1 en 7.

Wat is het inactieve proces van het systeem?

Het System Idle Process is een systeemproces dat u vertelt hoeveel procent van de tijd uw CPU inactief is. Als u een hoog CPU-gebruik bij inactiviteit van het systeem ziet (meestal 98% en 99%), hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is geen probleem. Als uw pc normaal werkt, laat hem dan gewoon staan. Het proces draait op de achtergrond en zou meten hoeveel inactieve capaciteit dat op een bepaald moment heeft. En het hoge percentage CPU geeft aan dat er niet veel processorkracht wordt gebruikt.

Maar als uw pc langzaam werkt, kan dit een probleem zijn. Er is iets mis met het achtergrondproces, alle geopende programma’s zijn vergrendeld of reageren niet. Het kan een onberekenbare stuurprogrammasoftware van een lager niveau zijn, een toepassing van een derde partij, een virus-malware-infectie of registerfouten, waardoor: Systeem inactief proces hoog CPU-gebruik.

Windows 10 hoog CPU-gebruik

Inactieve systeemprocessen kunnen frustrerend zijn omdat ze het grootste deel van uw bronnen binnen de CPU gebruiken, Windows onbruikbaar maken met bevriest continu Als u ook last heeft van dit probleem Maak u geen zorgen Hier leest u hoe u zich kunt ontdoen van Systeem inactief proces hoog CPU-gebruik op Windows 10.

Opstart-apps en -services uitschakelen

Er zijn verschillende apps en services die op de achtergrond beginnen te draaien, zodra we de computer opstarten. Of Als gevolg van incompatibele opstartitems, kan het zijn dat u hoge systeembronnen gebruikt door Windows. Hiervoor moet u recent toegevoegde of bijgewerkte opstartprogramma’s en -services uitschakelen, zodat Windows soepel werkt.

Om opstartprogramma’s uit te schakelen:

Voor Windows 10, 8 en 8.1, klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en kies Taakbeheer. Klik op het tabblad Opstarten en schakel vervolgens de programma’s uit de lijst uit. Eerdere Windows-gebruikers kunnen op Windows + R-type drukken msconfig en druk op Enter. Klik vervolgens op Opstarten en klik op Taakbeheer openen. Hier vindt u de opstartprogramma’s, klik met de rechtermuisknop en selecteer uitschakelen om opstartprogramma’s uit te schakelen.

Opmerking: zorg ervoor dat u alleen apps en services van derden uitschakelt, omdat er mogelijk apps en services zijn die deel uitmaken van Windows en het uitschakelen ervan tot problemen kan leiden.

Opstartservices uitschakelen:

Druk op Windows + R, typ MSConfig en ok. Hier gaat het systeemconfiguratievenster naar het tabblad Services. Vink nu aan op Verberg alle Microsoft-services. Schakel vervolgens recent toegevoegde services uit. Klik op Toepassen en ok om wijzigingen op te slaan. Start vensters opnieuw en controleer of Windows soepel draait .

Zorg ervoor dat Windows de nieuwste stuurprogramma’s heeft geïnstalleerd

De apparaatstuurprogramma’s zijn een belangrijk onderdeel van het besturingssysteem omdat Windows stuurprogramma’s gebruikt om met uw hardware te werken. Als een bepaald stuurprogramma verouderd, beschadigd of incompatibel is met het Windows-besturingssysteem, kan er een geheugenlek zijn, wat resulteert in een hoog CPU- en geheugengebruik.

Om te controleren of de fout wordt veroorzaakt door een defecte schijf, voert u een automatische stuurprogramma-update uit of werkt u de stuurprogramma’s handmatig bij naar de nieuwste beschikbare versies. Installeer de nieuwste stuurprogramma’s voor elk nieuw geïnstalleerd hardwareapparaat. Als er geen nieuwe hardware is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat u de nieuwste stuurprogramma’s voor de onderstaande apparaten hebt.

    VideokaartNetwerkkaart of router (indien aanwezig)Elke verwisselbare of externe schijf

Het apparaatstuurprogramma handmatig controleren en bijwerken:

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc, en ok.Hier in Apparaatbeheer geeft u alle lijst met geïnstalleerde stuurprogramma’s weer. Controleer of een stuurprogramma wordt vermeld met het gele driehoekje. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer stuurprogramma bijwerken. Selecteer “Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s”Volg de instructies op het scherm om de nieuwste driver te downloaden en te installeren.

Ga anders naar de website van de fabrikant van het apparaat, download de nieuwste beschikbare stuurprogrammasoftware en installeer deze op uw pc. Start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren, controleer of er geen CPU meer is, geheugenlek. Systeem draait soepel zonder enig probleem.

Controleer Windows-services die het probleem veroorzaken

Er zijn een paar Windows 10-services die de belangrijkste boosdoener zijn bij het opeten van uw CPU-bronnen. Superfetch is een Windows 10-systeemservice, die ervoor zorgt dat de meest gebruikte gegevens rechtstreeks vanuit het RAM beschikbaar zijn. Als u de service echter uitschakelt, merkt u een enorme afname van het CPU-gebruik.

Druk op Windows + R, typ diensten.msc, en ok. Dit opent het venster Windows-services. Scroll naar beneden en zoek naar een service met de naam sysmain (voorheen bekend als Superfetch) Klik met de rechtermuisknop op de service en selecteer “Eigenschappen”. Wijzig het opstarttype om uit te schakelen en stop de service. Klik op Toepassen en ok om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: voer hetzelfde proces uit voor andere CPU-intensieve services zoals Background Intelligent Transfer Service, Windows Search en Windows-updateservice.

De prestaties van Windows 10 aanpassen

Ongetwijfeld kan de hoge CPU die wordt veroorzaakt door System Idle Process de prestaties van uw computer aanzienlijk verminderen, dus u moet deze zelf aanpassen.

Open het Configuratiescherm. Zoek boven in het Configuratiescherm naar Prestaties. Kies vervolgens om het uiterlijk en de prestaties van Windows aan te passen in de resultaten. Vink in Prestatie-opties onder Virtuele effecten het vakje aan voor Aanpassen voor de beste prestaties. Druk vervolgens op OK.

Windows 10-tips uitschakelen

Bovendien lijkt het erop dat in sommige gevallen het meldingssysteem de schuld heeft van het hoge CPU-gebruik, en sommige gebruikers raden aan de Windows 10-tips uitschakelen vanaf het begin om dit te voorkomen.

Druk op Windows + I om Windows-instellingen te openenKlik op Systeem en vervolgens op Meldingen en acties. Schakel hier eenvoudig de schakelaar uit met de tekst “Laat me tips over Windows zien.”

Controleer of het antivirusprogramma het probleem kan veroorzaken

Als u een antivirusprogramma van derden gebruikt? Vaak veroorzaakt het antivirusprogramma, samen met het beschermen van onze CPU, het probleem van hoog CPU-gebruik. Dit kan te wijten zijn aan de onvoorziene achtergrondscans die het uitvoert, waardoor het grootste deel van uw CPU-bronnen wordt gebruikt en uw systeem vertraagt. U hoeft alleen maar naar de instellingen van uw antivirusprogramma te gaan en een tijdstip te kiezen waarop de scan moet worden uitgevoerd. Dit kan handig zijn om te bepalen wanneer uw computer wordt beïnvloed door de antivirusscan, en voorkomt zo het probleem van een hoog CPU-gebruik terwijl u aan het werk bent.

RAM upgraden of virtueel geheugen aanpassen

Dit is een andere optie die beschikbaar is voor gebruikers die het probleem van hoog CPU-gebruik willen oplossen. Elk systeem heeft een maximale capaciteit voor RAM-poorten. Voor degenen die 2 GB RAM gebruiken, kunnen ze zoeken naar een andere poort om het RAM handmatig te installeren, enzovoort, omdat dit het probleem van hoog CPU-gebruik met succes oplost. of u kunt virtueel geheugen aanpassen om problemen zoals hoog geheugengebruik, weinig geheugen, enz. Op te lossen.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Sommige Times beschadigde systeembestanden kunnen de CPU, geheugenlek veroorzaken. Windows heeft een ingebouwde Hulpprogramma voor systeembestandscontrole Dat kan worden gebruikt om het systeem te scannen op mogelijk beschadigde bestanden. Deze tool zal eventuele onverwachte corruptie detailleren en mogelijk repareren, waardoor het systeem weer goed werkt. Om de tool voor het controleren van systeembestanden uit te voeren:

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Dit zal beginnen met scannen op beschadigde ontbrekende systeembestanden als deze worden gevonden, het SFC-hulpprogramma herstelt ze automatisch met de juiste uit de gecomprimeerde map in %WinDir%System32dllcacheLaat het scannen proces 100% voltooid, start uw pc opnieuw op als u klaar bent.

Opmerking: als het SFC-hulpprogramma de ontbrekende bestanden niet kan herstellen, raden we aan om de opdracht DISM restore health uit te voeren door de stappen hier te volgen.

Schakel RuntimeBroker uit met behulp van het Windows-register

RuntimeBroker is een Windows-proces dat u zou moeten helpen bij het beheren van de machtigingen van de Windows Store-apps. In het ideale geval zou het niet veel geheugen of CPU-bronnen in beslag nemen, maar defecte apps leiden ertoe dat het proces GB’s geheugen gebruikt, wat prestatieproblemen veroorzaakt. RuntimeBroker uitschakelen kan veel helpen bij het oplossen van hoog CPU-, geheugen- en harde schijfgebruik op Windows 10

Hier leest u hoe u RuntimeBroker kunt uitschakelen met behulp van het Windows-register

Druk op Windows + R, typ Regedit en klik op ok. Dit opent de register-editor van Windows. Maak een back-up van de registerdatabase en navigeer naar het volgende pad.HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\TimeBrokerSvcHier dubbelklik op “Start” om de DWORD-waarde te wijzigen van 3 tot 4.

Opmerking: de waarde 2 betekent automatisch opstarten, 3 betekent handmatig, terwijl 4 betekent uitgeschakeld.

Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het hoge CPU-gebruik van Windows 10 of het hoge CPU-gebruiksprobleem van System Idle Process? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like