Opgelost: Startmenu werkt niet in Windows 10 versie 21H2

Is het je opgevallen dat Startmenu werkt niet na upgrade naar de update van windows 10 november 2021? Sommige gebruikers melden ook dat het startmenu van Windows 10 niet wordt geopend, eenvoudigweg niet reageert op klikken, of dat u na de installatie het gevreesde bericht “Kritieke fout” krijgt windows 10 versie 21H2. Er is een verschillende reden die ervoor zorgt: Windows 10 startmenu werkt niet meer Misschien programma’s van derden, met name de pc-optimizers en antivirus, beschadigde systeembestanden of geïnstalleerde updates en alle Windows-services die niet meer reageren enz. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om problemen met het startmenu van Windows 10 op te lossen.

Windows 10 Startmenu werkt niet

Schakel allereerst de antivirus- en systeemoptimalisatietoepassingen uit, indien geïnstalleerd.

Privacy-instellingen wijzigen:

Druk op Windows + I om de instellingen-app te openen, klik op de categorie Accounts en selecteer Aanmeldingsopties. Scrol in het rechterdeelvenster naar het gedeelte Privacy. Schakel hier de optie “Gebruik mijn aanmeldingsgegevens om het instellen van mijn apparaat automatisch te voltooien en heropen mijn apps na een update of herstart“.

Klik ook met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer taakbeheer. Zoek hier naar Windows Explorer klik met de rechtermuisknop en selecteer opnieuw opstarten.

Start Menu Probleemoplosser uitvoeren

Download en voer de . uit Windows 10 Startmenu Probleemoplosser van Microsoft. En laat Windows het probleem zelf controleren en oplossen. De probleemoplosser controleert op de volgende problemen:

    Als Start Menu & Cortana-toepassingen correct zijn geïnstalleerd Problemen met machtigingen voor registersleutels Problemen met beschadiging van tegeldatabases Corruptie van toepassingsmanifesten.

Als er een probleem is gevonden, probeert de probleemoplosser deze automatisch voor u op te lossen. Of geeft instructies als daar problemen zijn. Nadat u de probleemoplosser hebt uitgevoerd, start u Windows opnieuw en controleert u of het startmenu van Windows 10 goed werkt.

Registreer het startmenu van Windows 10 opnieuw

Als het probleem niet is opgelost met het uitvoeren van de probleemoplosser in het menu Start, opent u een PowerShell-venster met verhoogde bevoegdheden.

Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de taakbalk en open Taakbeheer. Klik in Taakbeheer op de cmd fileType en vink aan om deze taak met beheerdersrechten aan te maken.

Typ nu de volgende opdracht en druk op Enter:

Wacht tot het download- en installatieproces van de app is voltooid, negeer eventuele rode tekst die verschijnt. Start daarna Windows opnieuw op en controleer Windows 10 Startmenu naar behoren werken.

Een nieuwe gebruikersaccount maken

Nadat u de bovenstaande methode hebt gevolgd, werkt het startmenu nog steeds niet of reageert het niet op uw klikken. Probeer vervolgens een lokaal gebruikersaccount aan te maken en controleer of het startmenu correct werkt met het nieuw gemaakte gebruikersaccount.

Om opnieuw een nieuwe gebruikersaccount aan te maken Open Taakbeheer Selecteer Nieuwe taak uitvoeren in het menu Bestand. Vink het vakje aan voor Deze taak maken met beheerdersrechten type net gebruiker Nieuwe gebruikersnaam Nieuw wachtwoord /toevoegen in het vak.

U moet NewUsername en NewPassword vervangen door de gebruikersnaam en het wachtwoord die u wilt gebruiken — geen van beide mag spaties bevatten en het wachtwoord is hoofdlettergevoelig (hoofdletters zijn belangrijk).

Meld u nu af van het huidige gebruikersaccount en log in op het nieuwe gebruikersaccount. Het menu Start zou nu perfect moeten werken met het nieuwe gebruikersaccount.

U moet uw instellingen overzetten naar het nieuwe account door de gegeven reeks stappen te volgen.

Configuratiescherm openen Klik op Systeem applet.Selecteer “Geavanceerde systeeminstellingen”Overschakelen naar de Geavanceerd tabHit op de Instellingen knop onder “Gebruikersprofielen”. Selecteer nu het nieuwe account en klik vervolgens op Kopiëren naar knop.

Zoek en repareer beschadigde Windows-bestanden

Soms veroorzaken beschadigde systeembestanden dit probleem waarbij het startmenu van de resultaten niet meer reageerde, het startmenu van Windows 10 Stop met werken. We raden aan om het SFC-hulpprogramma uit te voeren om er zeker van te zijn dat ontbrekende beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Om het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren op Windows 10

Open opnieuw de opdrachtprompt als beheerder.

Typ nu op de administratieve opdrachtprompt sfc /scannow en druk op de enter-toets. Hiermee wordt het scanproces gestart voor beschadigde, ontbrekende systeembestanden. Als er een SFC-hulpprogramma is gevonden, herstelt u ze vanuit een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache.

Wacht tot het scanproces voor 100% is voltooid. Start de vensters opnieuw en controleer of het startmenu correct werkt. Als de SFC-scanresultaten Windows Resource Protection heeft corrupte bestanden gevonden, maar kon sommige ervan niet herstellen deze duidt op een probleem. Dit zorgt ervoor dat u de opdracht DISM moet uitvoeren die de systeemkopie herstelt en SFC in staat stelt zijn werk te doen.

DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Controleer of Application Identity Service actief is

De Application Identity is een service in Windows 10 die bepaalt welke applicaties wel of niet mogen werken op uw computer. Als deze service om welke reden dan ook vastloopt of stopt, zal dit ertoe leiden dat Windows-apps het menu Start niet meer werken.

Druk op Windows + R, typ “services.msc” Klik OKE. scroll naar beneden en ontdek de Applicatie-identiteit service.Zodra u het hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Begin.Ten slotte, start de pc opnieuw op en het startmenu zou vlekkeloos moeten werken.

Terugdraaien naar de vorige versie

Als het probleem is begonnen na de recente upgrade van Windows 10 (update van november 2021) en het toepassen van oplossingen het probleem niet heeft opgelost, kan de update-bug het probleem veroorzaken. Verwijder eenvoudig Windows 10 versie 21H2 met behulp van de optie Ga terug naar vorige versie van instellingen -> update en beveiliging -> herstel, klik op Ga terug naar de vorige versie en volg de instructies op het scherm.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem met het menu Start op Windows 10 versie 21H2 op te lossen? Welke optie helpt om het probleem op te lossen, laat het ons weten in de onderstaande opmerkingen. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like