Opgelost: SFC-scanresultaten, “Windows Resource Protection Gevonden corrupte bestanden”

Het hulpprogramma voor systeembestandscontrole is ook bekend als SFC-hulpprogramma of sfc.exe of sfc scannow stelt Windows-gebruikers in staat om corrupte ontbrekende Windows-systeembestanden te zoeken en te herstellen. Wanneer u merkt dat sommige Windows-functies niet werken of Windows crasht, raden we u aan Systeembestandscontrole uit te voeren om Windows te scannen en uw bestanden te herstellen. Maar er zijn enkele situaties waar het niet mee om kan gaan en de SFC-scanresultaten, “windows resource protection vond corrupte bestanden maar kon sommige ervan niet repareren”

Hoe het SFC-logbestand te bekijken

Wanneer u de SFC-opdracht uitvoert, worden de details van de systeembestandscontrole opgeslagen in het bestand CBS.Log. Om het SFC-logbestand te bekijken, moet u een leesbare kopie op uw bureaublad maken door de onderstaande stappen te volgen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht zoekstr /c:”[SR]” %windir%\Logs\CBS\CBS.log >”%userprofile%\Desktop\sfclogs.txt” en druk op enter-toets. Kijk naar je bureaubladscherm, een nieuw kladblokbestand dat daar is opgeslagen met de naam “sfc”ikogs”Open de sfclogs.txt op het bureaublad met Kladblok om alle details van de gescande systeembestanden en informatie over bestanden die niet konden worden gerepareerd te bekijken.

Hoe de beschadigde bestanden te herstellen die zijn gevonden door sfc / scannow

Wanneer u de opdracht sfc /scannow uitvoert, scant het SFC-hulpprogramma alle beveiligde systeembestanden. Als er een probleem wordt gevonden, zal het proberen de problematische bestanden te vervangen door een kopie in de cache die zich in een gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\dllcache bevindt. Meestal herstelt het sfc-hulpprogramma de beschadigde systeembestanden met de juiste, maar om de een of andere reden kunnen uw systeembestanden zwaar beschadigd zijn of tijd missen, waardoor ze niet kunnen worden gerepareerd. Hier enkele toepasselijke oplossingen die helpen bij het herstellen van de beschadigde bestanden die zijn gevonden door sfc / scannow.

Zorg ervoor dat op uw computer de nieuwste Windows-updates zijn geïnstalleerd Schakel antivirussoftware van derden tijdelijk uit (indien geïnstalleerd) en voer een sfc-scan uit.

Voer de SFC-opdracht uit in de veilige modus

Start Windows in de veilige modus en voer de sfc /scannow commando dit zal helpen als een add-on van derden voorkomt dat het sfc-hulpprogramma beschadigde systeembestanden met de juiste herstelt of herstelt.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig.msc en klik op ok, ga naar opstarttabblad, vinkje aan bij veilige opstartoptie (zie afbeelding hieronder) klik op toepassen en ok en start uw pc opnieuw op om vensters op te starten in de veilige modus.

Open nu de opdrachtprompt als beheerder, typ sfc command sfc / scannow en druk op enter,

Laat het scanproces 100% voltooien en controleer of dit keer het sfc-hulpprogramma de beschadigde systeembestanden repareert. of er is geen “windows resource protection gevonden corrupte bestanden maar kon sommige niet repareren”

Voer de opdracht DISM restore health uit

Voer vervolgens het hulpprogramma DISM (Deployment Image Servicing and Management) uit dat helpt bij het herstellen van de Windows-image. Welnu, het sfc-hulpprogramma gebruikt lokaal opgeslagen kopieën (die mogelijk al beschadigd zijn) om beschadigde bestanden te vervangen, maar DISM gebruikt de Windows Update-component om hun werk te doen. alleen u moet ervoor zorgen dat u een werkende internetverbinding heeft voordat u de opdracht DISM uitvoert.

Zoekopdracht cmd klik in het startmenu met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, typ opdracht DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth en druk op de enter-toets. Laat het scanproces 100% voltooien, afhankelijk van uw pc-configuratie kan het meer dan 15-30 minuten duren.

Opmerking: als u merkt dat de DISM-scan rond de 30% blijft hangen, hoeft u zich geen zorgen te maken en sluit het venster niet. Dit is normaal gedrag en de voortgang met hervatten na een paar minuten.

Zodra het scanproces 100% is voltooid, voert u de opdracht sfc / scannow uit en controleert u of er geen corrupte bestanden meer zijn gevonden door het sfc-hulpprogramma. Als u nog steeds de foutmelding “Windows Resource Protection heeft gevonden corrupte bestanden gevonden maar niet in staat was om sommige ervan te herstellen” fout, past u de volgende oplossing toe.

Voer de opdracht check disk uit

Verschillende Windows-gebruikers melden dat het uitvoeren van de opdracht check disk voordat het sfc-hulpprogramma hen helpt dit probleem op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht, chkdsk c: /f /r en druk op enter-toets, typ Y en druk op enter wanneer u om bevestiging vraagt ​​om de opdracht schijfcontrole bij de volgende start uit te voeren, sluit alles en start uw pc opnieuw op om te controleren en herstel mogelijke fouten op uw harde schijf. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en voert u opnieuw de opdracht sfc / scannow uit

Voer SFCFix Tool uit

U kunt ook derden downloaden en uitvoeren SFCFix-tool die uw vensters scant op beschadigde systeembestanden en deze bestanden zal herstellen/repareren waar de systeembestandscontrole niet in geslaagd is.

Download SFCFix Tool vanaf hier. Open vervolgens de opdrachtprompt als beheerder en typ SFC / SCANNOW om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren. Terwijl u het proces uitvoert, start u SFCFix.exe.

De SFCFix zal het logbestand dat op uw bureaublad is opgeslagen, met de naam SFCFix.txt, voltooien en rapporteren of het enige corruptie heeft gevonden. Open het logbestand met technische details over gevonden problemen

Opstartherstel uitvoeren

Bovendien hebt u toegang tot geavanceerde opties en kunt u de opstart reparatie dat helpt bij het repareren van het volgende.

Ontbrekende/corrupte/incompatibele stuurprogramma’sOntbrekende/corrupte systeembestandenOntbrekende/corrupte opstartconfiguratie-instellingenCorrupte registerinstellingenCorrupte schijfmetadata (hoofdopstartrecord, partitietabel of opstartsector)Problematische update-installatie

Hebben de bovenstaande oplossingen geholpen bij het herstellen van de beschadigde bestanden die zijn gevonden door sfc / scannow? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like