Opgelost: Server DNS-adres kon niet worden gevonden Windows 10

krijgen Server DNS-adres kan niet worden gevonden fout terwijl u webpagina’s opent op Windows 10? Een aantal gebruikers meldt dit probleem, zoals de Chrome-browser die plotseling bepaalde websites niet meer kan bereiken en zegt dat de “DNS-adres kon niet worden bereikt”. Sommige sites (zoals Google en YouTube) werken prima, terwijl andere (zoals Tumblr en Amazon) helemaal niet kunnen laden. Voor anderen, als de pagina wel wordt geopend, ontbreken vaak de afbeeldingen en tijdens het vernieuwen van de pagina, resulteert de DNS-adres niet gevonden.

Dit is een veelvoorkomende fout die meestal optreedt wanneer de domeinnaam niet overeenkomt met het IP-adres. Het kan optreden als gevolg van verschillende systeemfouten, ontoegankelijke DNS-server, IP-adreswijziging op serverniveau, onjuiste netwerkconfiguratie, tijdelijke storing en meer. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om Server te repareren DNS-adres kon niet worden gevonden op Windows 10.

Fix Server DNS-adres kan niet worden gevonden fout

Voordat u een probleemoplossingsproces uitvoert, moet u eerst uw browsercaches en cookies van uw pc wissen.

Verwijder onnodige Chrome-extensies die dit probleem mogelijk veroorzaken.

Schakel de beveiligingssoftware (antivirus) tijdelijk uit, indien geïnstalleerd.

Start ook vensters, maak de opstartstatus schoon om te controleren en ervoor te zorgen dat een conflict met toepassingen van derden het probleem niet veroorzaakt.

Laten we de onderstaande oplossingen toepassen.

De hostcache van Chrome wissen

Als de hostcache van Chrome corrupt of te vol is, hebt u mogelijk geen toegang tot websites. Dit is een veel voorkomende oorzaak van het probleem, en vrij eenvoudig op te lossen:

Open Chrome en typ chrome://net-internals/#dns druk in de adresbalk op Enter op uw toetsenbord en klik vervolgens op de Hostcache wissen knop.

Dit zou dit probleem van de website moeten oplossen server adres kon niet gevonden worden. Controleer of het probleem is opgelost door in de zoekbalk het adres in te typen dat u wilt bezoeken. Heb nog steeds hetzelfde probleem

Probeer de TCP/IP opnieuw in te stellen

Als de TCP/IP-configuratie beschadigd raakt, beschadigd, kan dit soms leiden tot geen internetverbinding, webpagina niet beschikbaar, DNS-adres niet gevonden enz. Laten we de Winsock-vermeldingen en de TCP/IP-stack resetten en het probleem verder oplossen.

Open hiervoor de opdrachtprompt met beheerdersrechten. Typ de volgende opdracht en druk na elke opdracht op Enter:

netsh winsock reset (Om winsock-items te resetten)

netsh int ip reset (Om de TCP/IP-stack opnieuw in te stellen)

ipconfig /release (Om het huidige IP-adres vrij te geven)
ipconfig /renew
(Om een ​​DHCP-server om een ​​nieuw IP-adres aan te vragen)
ipconfig /flushdns
(Om de DNS-cache leeg te maken)
ipconfig /registerdns (Reregistreer het DNS-adres opnieuw)

Typ nu Uitgang om de opdrachtprompt te sluiten

Start de computer opnieuw op en controleer of webpagina’s zonder fouten worden geopend “DNS-adres kon niet worden gevonden”. Toch heb je hulp nodig, volg de volgende oplossing.

Verwijder enz. Mapbestanden

Dit is een zeer eenvoudige oplossing om het DNS-adres kan niet worden gevonden Windows 10 onmiddellijk te herstellen. Door bestanden in de map etc te verwijderen, worden de bestanden die niet belangrijk en niet nodig zijn, van het systeem gewist.

Stap 1 – Open Bestandsbeheer op uw pc.

Stap 2 – Typ C:\Windows\System32\drivers\etc op de zoekbalk.

Stap 3 – Druk op ‘Binnenkomen’.

Stap 4 – Verwijder alles de bestanden die u ziet.

Stap 5 – Dit zou het moeten doen. Probeer nu toegang te krijgen tot de website op uw Google Chrome-browser.

DNS-instellingen wijzigen

DNS-serverinstellingen wijzigen

    Ga naar Configuratiescherm → Netwerk en internet → Netwerkcentrum Klik op Adapterinstellingen wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op uw verbindingspictogram (Wireless Network Connection of Local Area Connection) en selecteer eigenschappen. Selecteer versie van het internetprotocol 4. Klik op “Gebruik de volgende DNS serveradres” en typ DNS hieronder.

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

Vink aan bij Instellingen valideren bij afsluiten, OK en toepassen om wijzigingen op te slaan.

Opmerking: als u al hebt gevonden dat de netwerkconfiguratie is ingesteld op Gebruik het volgende DNS-serveradres. Probeer het dan “Automatisch DNS-serveradres verkrijgen“.

Dit zou uw DNS-serverinstellingen moeten wijzigen en de nieuwe verbinding zal deze keer tot stand worden gebracht wanneer u probeert toegang te krijgen tot internet. Uw website wordt dus normaal en foutloos geladen.

Herstart DNS-clientservice

    Klik op de Windows Begin knop en selecteer Rennen;Typ en druk op Oke;Vind DNS-client;Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Herstarten.

Internetinstellingen resetten

1. Druk op Windows-toets + R en typ vervolgens inetcpl.cpl en druk op enter om interneteigenschappen te openen.

2. Selecteer in het venster Internetinstellingen de Geavanceerd tabblad.

3. Klik op de Reset knop en Internet Explorer zal het resetproces starten.

4. Open Chrome en vanuit het menu ga naar Instellingen.

5. Scroll naar beneden en klik op Toon geavanceerde instellingen.

6. Vervolgens, onder de sectie “Reset instellingen”, klik op Instellingen resetten.

4. Start het Windows 10-apparaat opnieuw op en controleer of de fout is opgelost of niet.

Chrome Cleanup Tool gebruiken

De officiële Google Chrome Cleanup Tool helpt bij het scannen en verwijderen van software die het probleem met Chrome kan veroorzaken, zoals crashes, ongebruikelijke opstartpagina’s of werkbalken, onverwachte advertenties waar u niet vanaf kunt komen of anderszins uw browse-ervaring verandert.

Probeer ook de webbrowser (Google Chrome) opnieuw te installeren, dit kan een tijdelijke storing verhelpen.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het DNS-adres kan niet worden gevonden op Windows 10, 8.1 en 7? Laat ons weten welke optie voor u werkte, Lees ook DNS-server reageert niet op Windows 10/8.1/7

0 Shares:
You May Also Like