Opgelost: probleem met trage internetverbinding op Windows 11

Heb je problemen met wifi of internetverbinding, is het langzamer dan normaal en wordt ook willekeurig “geen internet, beveiligd” weergegeven en wordt de verbinding verbroken? Soms kan dit door een technische storing met uw apparaat of router veroorzaken dat uw apparaat te ver van de router is verwijderd. Opnieuw onjuiste netwerkconfiguratie, probleem met wifi-adapter of verouderd wifi-stuurprogramma vertraagt ​​​​ook de internetverbinding of wifi-verbinding wordt vaak verbroken. Start uw apparaat of router opnieuw op, werk het stuurprogramma van de wifi-adapter bij of installeer het opnieuw. Dit zijn enkele werkmethoden die dit soort problemen in Windows 11 helpen oplossen.

Hoe de internetsnelheid te verhogen Windows 11

Laten we eerst uw computer en router opnieuw opstarten, die helpen bij het oplossen van tijdelijke storingen die zich daar kunnen voordoen en ervoor zorgen dat het internet of de wifi vaak wordt verbroken.

Er zijn kansen, de internetsnelheid van uw laptop is traag omdat deze te ver van de router verwijderd is. Breng de laptop dichter bij de router en controleer de internetsnelheid.

Sluit of stop ook de programma’s die veel bandbreedte verbruiken, bijvoorbeeld als u iets downloadt of uploadt. Nogmaals Sommige applicaties kunnen ook veel bandbreedte in beslag nemen, waaronder Dropbox en andere cloudservices die op de achtergrond werken. sluit ze en controleer uw internetsnelheid.

Schakel de firewall tijdelijk uit om te controleren of dit de boosdoener is die uw internetsnelheid beïnvloedt. Als je de firewall hebt gevonden die het probleem veroorzaakt, controleer dan je firewall-instellingen om te zien of er onnodige regels of andere configuraties zijn die je kunt aanpassen.

Voer daarnaast een schone start uit en controleer daarna of er wijzigingen zijn.

VPN verbreken

Als u verbonden bent met VPN, kan dit de internetsnelheid vertragen. Dat is inherent aan VPN. Omdat het al uw verkeer versleutelt, wat resulteert in een lagere internetsnelheid. Koppel VPN los of verwijder tijdelijk antivirus van derden en controleer uw internetsnelheid.

Pas uw netwerkbandbreedte-instellingen aan

Druk op Windows-toets + R, typ gpedit.msc en klik op ok om de groepsbeleid-editor te openen. Vouw onder Computerconfiguratie Beheersjablonen uit, vouw Netwerk en vervolgens QoS-pakketplanner uit dubbelklik op Reserveerbare bandbreedte beperken en selecteer het keuzerondje inschakelen.

Wijzig de instellingen voor energiebeheer van de netwerkadapter

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, netwerkadapters lokaliseren en uitvouwen. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter/wifi-adapter en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Energiebeheer en schakel het selectievakje naast Toestaan ​​uit de computer om dit apparaat uit te schakelen om energie te besparen. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u de wifi- en internetstatus.

Internet-probleemoplosser uitvoeren

Windows 11 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor internet, die niet alleen zou helpen bij het vinden van het onderliggende probleem, maar het ook zou kunnen oplossen. Laten we de probleemoplosser voor internetverbindingen uitvoeren en Windows het probleem voor u laten oplossen.

Selecteer Start en ga naar Instellingen > Systeem > Problemen oplossen > Andere probleemoplossers. Selecteer naast Internetverbindingen Uitvoeren en volg de instructies. Kies desgevraagd de optie om problemen met de internetverbinding op te lossen.

Windows begint met het diagnosticeren van problemen met betrekking tot uw netwerk- en internetverbinding. Na een kort moment, afhankelijk van uw computer, zou Windows moeten terugkeren met een resultaat.

Update uw wifi-stuurprogramma’s

Stuurprogramma’s zijn software waarmee de hardware van uw computer kan samenwerken, maar het gebruik van verkeerde of verouderde wifi-stuurprogramma’s kan de oorzaak zijn van lage verbindingssnelheden. Laten we het wifi-stuurprogramma bijwerken met de nieuwste versie die waarschijnlijk de internetverbinding versnelt en het probleem met de wifi-verbinding op Windows 11 oplost.

Open de opdrachtprompt als administratorType opdracht netsh wlan-stuurprogramma’s en druk op enter.Hiermee wordt weergegeven welk draadloos stuurprogramma op uw pc wordt uitgevoerd, inclusief de datum en versie.

Kopieer de naam van het stuurprogramma en plak het in de zoekbalk van Google. Download het nieuwste stuurprogramma voor uw wifi-adapter van de website van de fabrikant als een bestand naar uw bureaublad. Voer het installatieprogramma uit als beheerder en volg de instructies op het scherm om het stuurprogramma te installeren. pc nadat de installatie is voltooid en controleer de internetstatus.

Als een stuurprogramma-update het niet heeft opgelost of een update niet nodig was, is er mogelijk een netwerkgerelateerde bugfix van Windows Update.

Overschakelen naar Google DNS

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en klik op ok om het netwerkverbindingsvenster te openen, Zoek de actieve netwerk-/wifi-adapter, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen, Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) en klik op EigenschappenSelecteer keuzerondje Gebruik de volgende server-DNS-adressen en typ het onderstaande in waarden:Voorkeurs-DNS-adres: 8.8.8.8Alternatief DNS-adres: 8.8.4.4Klik ten slotte op OK om de wijzigingen op te slaan en start uw pc opnieuw op. Controleer of het probleem met trage internet- of wifi-verbinding op uw Windows 11-pc is opgelost.

Reset uw Windows 11 netwerkinstellingen

Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen en selecteer de optie Netwerk en internet aan de linkerkant. Blader nu naar beneden en klik op Geavanceerde netwerkinstellingen Klik ten slotte op netwerkreset onder meer instellingen, klik op ja wanneer om bevestiging wordt gevraagd.

Nadat de reset is voltooid, wordt u gevraagd om opnieuw op te starten, laten we het doen en uw internetstatus controleren.

Systeembestanden herstellen

Ontbrekende, corrupte of beschadigde systeembestanden kunnen de snelheid van uw internetverbinding verlagen. Om dit probleem op te lossen, voert u de opdracht DISM restore health en het sfc-hulpprogramma uit om mogelijke problemen met systeembestanden te herstellen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht, dism /online /cleanup-image /restorehealth en druk op de enter-toets, laat het scanproces 100% voltooien, als je klaar bent, start je sfc /scannow command. Dit zal zoeken naar en ontbrekende beschadigde systeembestanden, en proberen deze te vervangen door de juiste. Zodra het scanproces is voltooid, start u uw computer 100% opnieuw op en controleert u de internetstatus.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like