Opgelost: printer drukt slechts één pagina af en blijft hangen totdat Windows 10 opnieuw wordt opgestart

Ben je tot een situatie gekomen, Printer drukt niet continu afstopt met afdrukken na 2 of 3 pagina’s, of Soms is de printer drukt slechts één pagina af blijft dan hangen tot reboot? Hier melden een aantal gebruikers het probleem op het Microsoft-forum,

Dit probleem wordt meestal veroorzaakt als de print spooler niet meer reageert, het geïnstalleerde printerstuurprogramma beschadigd is en meer. Hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om de printer te repareren. Druk slechts één exemplaar af op Windows 10, 8.1 en 7.

Voer de probleemoplosser voor printers uit

Windows zelf biedt een ingebouwde probleemoplosser voor printers, die problemen controleert en oplost die het voltooien van de afdruktaak verhinderen. Voer de probleemoplosser uit en laat Windows het probleem voor u oplossen.

    Open het Configuratiescherm vanuit het menu Start zoeken. Klik vanuit de kleine pictogramweergave op Probleemoplossing Klik op Alles weergeven en Printer selecteren. Klik vervolgens op Geavanceerd en zorg ervoor dat “Automatisch repareren toepassen” aangevinkt is Klik op Volgende en laat de probleemoplosser het probleem voor u controleren en oplossen . Nadat u het proces hebt voltooid, start u vensters opnieuw en controleert u nu of de pagina’s continu worden afgedrukt.

Controleer de Print Spooler-service

Als de probleemoplosser voor printers uitvoeren het probleem niet heeft opgelost, controleer dan of de afhankelijkheidsservices van de afdrukspooler actief zijn.

    Klik op Start, typ services.msc en druk op EnterScroll naar beneden naar de Print spooler. Als de status actief is, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u opnieuw opstarten Als de print spooler-service niet actief is, klikt u met de rechtermuisknop en klikt u op eigenschappen. Wijzig het opstarttype “Automatisch” en start de service. Klik nu op de tab “Afhankelijkheden” Noteer alle afhankelijke services die worden vermeld en sluit vervolgens het venster Eigenschappen van de afdrukspooler. Controleer of deze afhankelijke services actief zijn, zo niet Herhaal de bovenstaande stappen om ze te starten.

Afdrukspooler wissen

    Open “Computer” en blader naar de onderstaande map en verwijder alle bestanden erin, “c:\windows\system32\spool\printers”Doe hetzelfde om de inhoud in de map te wissen “c:\windows\system32\spool\drivers\w32x86” Herstart.

Mopier-modus uitschakelen

Een van de gebruikers adviseert op het Microsoft-forum, Mopier-modus uitschakelen om het probleem op te lossen “Printer zit vast na één pagina afdrukken”

Open de Controlepaneel en ga naar apparaten en printersonder hardware en geluid. Klik met de rechtermuisknop op uw printer (die het probleem veroorzaakt) en klik op printereigenschappen.Ga naar de apparaat instellingen tabblad en scrol omlaag naar installeerbare opties.zoek naar een optie genaamd mopier modus, schakel deze optie uit. Klik op toepassen en controleer of dit helpt. Documenten worden nu onmiddellijk afgedrukt wanneer de afdruktaak van de computer wordt ontvangen.

Printerstuurprogramma opnieuw installeren

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, doet het opnieuw installeren van de printerdriver de magie voor u. Om dit te doen, moet u eerst de printer loskoppelen.

Zoek in Windows naar Programma’s en onderdelen en open deze. Klik met de rechtermuisknop op uw geïnstalleerde printerstuurprogramma en selecteer Installatie ongedaan maken. Zoek in Windows naar en open Apparaten en printers. Zoek hier naar uw printer als deze daar nog steeds wordt vermeld, klik er met de rechtermuisknop op en kies ‘Verwijderen’ of apparaat verwijderen’ Druk nu op Windows + R, typ printui.exe /s en ok Zoek onder het tabblad “Drivers” naar uw printernaam daar. Als u deze ziet Klik erop en klik onderaan op Verwijderen en selecteer OkSelecteer Toepassen en Ok op de Print Server Properties-vensters en start PC opnieuw Bezoek de website van de printerfabrikant en download het nieuwste beschikbare printerstuurprogramma. Sluit nu uw printer aan via een USB-kabel. Windows installeert automatisch het basisstuurprogramma zodat u de printer kunt gebruiken. Of u kunt het printerstuurprogramma uitvoeren dat u gedownload van de website van de fabrikant. Stuur nu een afdruktaak vanaf uw computer. controleer of dit helpt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van “printer drukt slechts één pagina af en loopt dan vast”, kan niet meerdere pagina’s worden afgedrukt op een Windows 10-printer, enz.? Laat het ons weten in de reacties hieronder,

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like