Opgelost: Potentiële Windows Update-databasefout gedetecteerd op Windows 10

Met Windows 10 zijn updates zo ingesteld dat ze automatisch worden gedownload en geïnstalleerd wanneer een apparaat verbinding maakt met de Microsoft-server. Maar soms kan het zijn dat de Windows-update vastloopt bij het downloaden of niet kan worden geïnstalleerd met een andere fout. En het uitvoeren van de resultaten van het hulpprogramma voor het oplossen van problemen met Windows-update “Mogelijke Windows Update Database-fout gedetecteerd”. Voor sommige anderen update de resultaten van de probleemoplosser, “Windows Update-componenten moeten worden gerepareerd”. Als u hier ook met hetzelfde probleem worstelt, past u de onderstaande oplossing toe om Windows Update-databasefout 0x800f081f, 0x80070490, 0x8007000d enz. Op te lossen.

Windows update database fout

Deze fout “Potentiële Windows-updatedatabasefout gedetecteerd” treedt meestal op als de Windows-updatedatabase (softwaredistributiemap, waar Windows tijdelijk updatebestanden downloadt) beschadigd raakt. Ook als er een updatefout is geïnstalleerd of systeembestanden beschadigd raken, wat kan resulteren in een Windows-updatefout. Als om de een of andere reden de Windows-update of de gerelateerde services niet zijn gestart, kunt u ook verschillende fouten tegenkomen, zoals 0x80070020, 0x80080005, 0x8024001f, 0x80244022, 0x80096004 en andere.

Controleer eerst of de Windows-updateservice actief is,

Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Scroll naar beneden en zoek naar Windows-updateservice. Controleer de actieve status, anders klik je met de rechtermuisknop en start je opnieuw op. Controleer ook of de BITS- en Superfetch-service actief is.

Schakel beveiligingssoftware tijdelijk uit en verbreek de verbinding met VPN (indien geconfigureerd).

Controleer ook of u een stabiele internetverbinding hebt om Windows-updatebestanden van de Microsoft-server te downloaden.

Voer een schone start uit en controleer op updates. Dat helpt waarschijnlijk als een serviceconflict van derden het probleem veroorzaakt.

Controleer of een beschadigd systeembestand het probleem veroorzaakt

Zoals eerder besproken, veroorzaken beschadigde ontbrekende systeembestanden meestal verschillende problemen. We raden aan om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren dat helpt bij het herstellen van ontbrekende bestanden met de juiste.

Open de opdrachtprompt als administrator Typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Dit scant en detecteert ontbrekende beschadigde systeembestanden. Indien gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze automatisch met de juiste uit de gecomprimeerde map op %WinDir%\System32\ dllcache.Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, daarna opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren en controleer opnieuw op updates.

Voer DISM-opdracht uit

Als het uitvoeren van het SFC-hulpprogramma er niet in slaagt om beschadigde systeembestanden te herstellen, heeft de systeembestandscontrole van SFC-scanresultaten corrupte bestanden gevonden maar kon ze niet herstellen of Windows Resource Protection vond corrupte bestanden maar kon niet repareren Sommigen van hen. Dat is de reden dat je de moet uitvoeren DISM-opdracht ( DISM staat voor Deployment Image Servicing and Management en het is een tool die kan worden gebruikt om Windows-images te repareren en te onderhouden.)

DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth

DISM zal mogelijk beschadigde of ontbrekende systeembestanden vervangen door goede. Als je echter Windows Update-client is al kapot, wordt u gevraagd een actieve Windows-installatie te gebruiken als de reparatiebron of een Windows-side-by-side-map van een netwerkshare te gebruiken als de bron van de bestanden. U moet dan in plaats daarvan de volgende opdracht uitvoeren:

DISM.exe /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:C:\RepairSource\Windows /LimitAccess

Herstart Windows-updatecomponenten

Dit is de meest effectieve oplossing om bijna alle Windows-updateproblemen op te lossen, door het bericht eenvoudig op te nemen door de Windows Update-service uitschakelen en de betreffende mappen hernoemen. Om dat te doen,

Open eerst de opdrachtprompt als beheerder.

Wanneer geopend, voert u de volgende opdrachten één voor één in en drukt u op de enter-toets om hetzelfde uit te voeren:

Net stop wuauservNet stop cryptSvcNetstopbitsNet stop msiserver

De bovenstaande opdrachten stoppen de Windows-update en de bijbehorende services MSI Installer, BITS en Cryptographic.

Ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.oldRen C:\Windows\System32catroot2 Catroot2.old

Deze commando’s hernoemen de map SoftwareDistribution en Catroot2 waar Windows de gedownloade bestanden bijwerkt voordat ze op het systeem werden geïnstalleerd. Als u deze mappen hernoemt, wordt Windows-update gedwongen een nieuwe te maken en nieuwe updatebestanden te downloaden.

Start nu de services die u eerder hebt gestopt opnieuw.

Net start wauservNet start cryptSvcNetto startbitsNet start msiserver

Sluit de opdrachtprompt en start uw pc opnieuw op. Zodra uw pc opnieuw is opgestart, probeert u Windows-updates opnieuw te installeren. Ik weet zeker dat je deze keer geen Windows Update-gerelateerde fouten hebt gekregen. Of het is niet nodig om de Probleemoplosser voor Windows-updates wat kan resulteren Potentiële Windows-update databasefout gedetecteerd voor jou. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like