Opgelost: PFN LIST CORRUPT Blue Screen Error in Windows 10

Vaak krijgen pfn lijst corrupt blauw scherm fout na Windows 10 Update? Meestal treedt Windows 10 Blue Screen Error op wanneer uw computer iets tegenkomt dat het niet weet te verwerken, dus het sluit zichzelf af met een foutcode om schade te voorkomen. U kunt verschillende blauwe schermfouten tegenkomen, hier in dit bericht gaan we door oplossingen om op te lossen stopcode 0x0000004E op Windows 10.

Wat is pfn_list_corrupt op Windows 10?

Windows 10 BSOD geeft aan dat de lijst met paginaframenummers (PFN) beschadigd is. Voordat we verder gaan met fixes, laten we eerst deze foutcode begrijpen, de PFN-lijst verwijst naar de lijst met paginaframenummers die door de harde schijf wordt gebruikt om de locatie te bepalen van de bestanden die erop zijn opgeslagen.

Meestal kunt u deze blauwe schermfout tegenkomen na het installeren van nieuwe hardware of software. Nogmaals, schijffout, geheugenbeschadiging of beschadigde systeembestanden veroorzaken ook deze pfn-lijst corrupte blauwe schermfout.

Hoe Fix pfn-lijst corrupt op Windows 10 te repareren?

Als u deze blauwe schermfout pfn_list_corrupt op Windows 10 ervaart, vindt u hier enkele best werkende oplossingen die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen.

Telkens wanneer u een fout met een blauw scherm tegenkomt, raden we u eerst aan om alle externe apparaten zoals printers, scanners, externe harde schijven, USB-flashstations los te koppelen en uw pc opnieuw op te starten. Hiermee wordt het probleem opgelost als de compatibiliteit van het apparaatstuurprogramma het probleem veroorzaakt.

Extra antivirus verwijderen

Twee antivirusprogramma’s die tegelijkertijd draaien of een firewall die op uw pc is geïnstalleerd, kan de fout PFN_List_Corrupt veroorzaken, vanwege hun neiging om tegelijkertijd toegang te krijgen tot dezelfde fysieke ruimte op de harde schijf. Het is bekend dat het gebruik van een antivirusprogramma van derden, samen met Windows Defender, dit veroorzaakt. Overweeg dus om er een uit te schakelen of te verwijderen. Ik hoop dat het het probleem zal oplossen.

Verwijder alle recent geïnstalleerde applicaties

Als de fout begon te verschijnen, onmiddellijk nadat u een toepassing of een nieuwe driver installeerde, bestaat de kans dat dit nieuwe programma de PFN-lijst beschadigd. hiervoor moet u het programma verwijderen en vervolgens uw systeem evalueren.

Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft om wijzigingen aan te brengen of een toepassing te verwijderen.

Druk op de Windows-toets + R, typ en klik op ok Dit opent Programma’s en onderdelen en geeft alle geïnstalleerde programma’s weer. Zoek en selecteer de recent geïnstalleerde applicatie en klik vervolgens op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om de applicatie te verwijderen en uw pc normaal opnieuw op te starten Controleer of het probleem is opgelost er is geen BOSD-fout meer.

Installeer de nieuwste Windows

Het is erg belangrijk dat uw besturingssysteem up-to-date is, aangezien deze updates speciaal voor dit soort problemen zijn gemaakt. Controleer op updates van Windows en de bijbehorende stuurprogramma’s. Updaten kan prima werken, het lost veel bugs op. U heeft dus een goede kans om van de PFN_LIST_CORRUPT blauwe schermfout af te komen.

Druk op Windows + I om Instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging en vervolgens op Windows-updateKlik op de knop Zoeken naar updates en installeer vervolgens alle gevonden updates. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen en controleert u of dit de fout met het blauwe scherm helpt oplossen.

Controleer uw harde schijf op fouten en beschadigde sectoren

Als het probleem aanhoudt, zelfs nadat u alle bovenstaande methoden hebt geprobeerd, kan het probleem te wijten zijn aan een fout in uw harde schijf, waarbij slechte sectoren de waarschijnlijke boosdoener zijn. Om te bepalen of uw harde schijf beschadigd is, moet u deze scannen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ in het opdrachtpromptvenster chkdsk c: /f /r en druk op de Enter-toets.

Tip: CHKDSK is de afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor herstelinformatie uit beschadigde sectoren.

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken en op Enter te drukken. Start je computer opnieuw op.

Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten starten. Wacht tot Windows uw schijf controleert op fouten.

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Zoals eerder besproken PFN_LIST_CORRUPT BSOD-fout kan waarschijnlijk worden veroorzaakt door de gerelateerde stuurprogrammasoftware. En u kunt dit probleem zeer waarschijnlijk met succes oplossen door uw apparaatstuurprogramma’s bij te werken met de nieuwste versie.

Druk op Windows + X op het toetsenbord en selecteer apparaatbeheer.Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven.Hier kunt u elk stuurprogramma bijwerken, opnieuw installeren, bijvoorbeeld beeldschermstuurprogramma.Beeld het beeldschermstuurprogramma uit de lijst.Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteer eigenschappen. U krijgt opties voor Driver Details, Update Driver, Rollback Driver en uninstall-optie. Probeer de drivers bij te werken of de driver te verwijderen. Download de nieuwste bijgewerkte driver van de site van de fabrikant en installeer deze.

Tip: U kunt ook een geschikte automatische stuurprogramma-updater krijgen om u te helpen bij het scannen en bijwerken van verouderde apparaatstuurprogramma’s.

Controleer geheugen (RAM) corruptie

Als geen van de methoden u helpt, kunt u proberen uw geheugenproblemen te achterhalen. Omdat beschadigd RAM dit probleem met het blauwe scherm kan veroorzaken. Om te bepalen of dit het geval is, moet u eerst uw RAM testen. Dit kan gedaan worden door de Memory Diagnostic Tool uit te voeren.

Zoek in het startmenu naar Memory Diagnostic Tool en selecteer het. U krijgt Windows Memory Diagnostic Tool-scherm. Selecteer hier Nu opnieuw opstarten en controleer op problemen (aanbevolen) Dit zal uw vensters opnieuw opstarten en controleren op geheugenfouten. Wacht tot het voltooid is, wanneer u de proces herstart windows.Als dit PFN_LIST_CORRUPT blauwe scherm gerelateerd is aan het geheugenprobleem, zult u na het opnieuw opstarten geen enkele fout tegenkomen.

Voer het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit

Als er iets mis is met uw systeembestanden, kan dit probleem optreden. We raden u dus aan de beschadigde systeembestanden te repareren om deze opdracht sfc scan now uit te voeren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets op het toetsenbord. Dit zal beginnen met het scannen van beschadigde ontbrekende systeembestanden als deze worden gevonden, het SFC-hulpprogramma herstelt ze automatisch met de juiste. Laat 100% het proces voltooien en PCIf opnieuw opstarten. beschadigde systeembestanden zijn de reden achter dit blauwe scherm Fout na deze stap heeft u geen enkele fout ondervonden.

Pro-tip: als het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden fouten heeft gevonden maar deze niet kan herstellen of repareren, voert u de DISM-opdracht DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth uit.

Microsoft OneDrive uitschakelen

OneDrive maakte jarenlang deel uit van de Windows Essentials-suite, maar met de stijgende populariteit van cloudopslag werd het een standaardtoepassing op Windows 10. Maar helaas meldden verschillende gebruikers dat OneDrive ook een PFN_LIST_CORRUPT-fout kan veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, moet u OneDrive uitschakelen, en u kunt dat doen door deze stappen te volgen:

Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok. Dit opent het Windows-registerscherm, navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\WindowsVouw hier de Windows-sleutel uit en zoek naar OneDrive-sleutel. Selecteer de OneDrive-sleutel. Klik met de rechtermuisknop in het rechterdeelvenster en kies Nieuw> DWORD (32-bits) waarde. Voer DisableFileSyncNGSC in als de naam van de nieuwe DWORD. Dubbelklik op de DisableFileSyncNGSC en verander de waardegegevens in 1.Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

Herstel beschadigd Windows-register

Beschadigde registers kunnen veel problemen veroorzaken, waaronder: pfn lijst corrupte BSOD op uw pc. Het kan ook uw pc langzamer maken. Het is dus altijd goed om de beschadigde of ontbrekende registers te verwijderen of te repareren.

Door het register te scannen en ongeldige vermeldingen met betrekking tot de PFN_List_Corrupt-fout te verwijderen, kunt u de fout herstellen. Vind gratis tools zoals Ccleaner om corrupte registers te repareren en systeemprestaties te optimaliseren.

Als u nog steeds pfn-lijst corrupte Windows tegenkomt 10 Blue Screen Error Probeer uw systeem te herstellen naar een specifiek herstelpunt wanneer uw systeem goed werkt.

Video legt uit hoe u de PFN_LIST_CORRUPT-fout op Windows 10 kunt oplossen

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de pfn_list_corrupt blauwe schermfout op Windows 10? Laat ons weten welke voor u werkt, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like