Opgelost: onverwachte winkeluitzonderingsfout 0x00000154 in Windows 10

Een blauwe schermfout krijgen, waarbij uw systeem onverwacht crasht met stopcode “Onverwachte winkeluitzondering“? Welnu, deze stopcode geeft aan dat de winkelcomponent een onverwachte uitzondering heeft opgevangen. Meestal Windows 10 Blauw scherm fout optreedt vanwege een hardwarefout of een softwareconflict, nogmaals, het kan de antivirus van derden zijn die op uw computer is geïnstalleerd, verouderde hardwarestuurprogramma’s, een fout in het bestandssysteem en meer. Helaas is er geen enkele of duidelijke oorzaak voor dit soort BSOD-fouten. Als u op zoek bent naar oplossingen om een ​​Unexpected_Store_Exception op te lossen fout in Windows 10 zijn hier enkele veelvoorkomende oplossingen die u zou kunnen proberen.

Onverwachte winkeluitzondering Blauw scherm

Let op: als hierdoor Onverwachte winkeluitzondering Als u niet kunt inloggen in Windows, moet u de onderstaande instructies volgen in de veilige modus.

Wanneer u een fout met een blauw scherm ervaart, raden we u aan alle externe apparaten los te koppelen en uw computer opnieuw op te starten. Dit helpt bij het oplossen van stuurprogrammaconflicten of tijdelijke glitch die resulteren in een systeemcrash, vastlopen of een blauw scherm.

Het is mogelijk dat uw antivirusprogramma de onverwachte winkeluitzondering op uw pc maakt, vooral voor antivirus van derden, verwijder ze gewoon en controleer de status van deze fout.

Installeer de nieuwste Windows-update

Microsoft brengt regelmatig cumulatieve updates uit met beveiligingsverbeteringen en verschillende bugfixes. Het installeren van de nieuwste Windows-updates lost niet alleen eerdere problemen op, maar lost ook problemen met stuurprogramma’s op.

Druk op Windows-toets + X en selecteer instellingen, Klik op Update en beveiliging en controleer vervolgens op updates. Zorg er ook voor dat u handmatig op de link Downloaden en installeren klikt onder optionele updates, indien beschikbaar. Dit zal het downloaden starten en de nieuwste Windows-updates installeren van de Microsoft-server. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen en de status van de onverwachte fout in de winkeluitzondering controleren.

Snel opstarten uitschakelen

Verschillende gebruikers op ondersteuningsforums, Reddit en elders hebben vermeld dat de functie Snel opstarten uitschakelen hen helpt deze Unexpected_Store_Exception-fout te verwijderen.

Druk op Windows-toets + R, typ powercfg.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster met energieopties geopend, klik op Kies wat de aan / uit-knoppen doen Klik vervolgens op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel ten slotte hier het vinkje uit Snel opstarten uitschakelen (aanbevolen). En klik op ok om de wijzigingen op te slaan. Kijk of het echt een onverwachte winkeluitzondering oplost of niet.

Update uw beeldschermstuurprogramma

Apparaatstuurprogramma’s zijn essentiële componenten die de communicatie tussen het systeem en alle geïnstalleerde programma’s en applicaties vergemakkelijken. Daarom moeten ze worden geïnstalleerd en up-to-date zijn voor een soepele computerwerking.

Druk op Windows-toets + X en selecteer Apparaatbeheer. Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s. Vouw elk van hen uit en kijk of een stuurprogramma zich daar bevindt met een geel uitroepteken. Klik met de rechtermuisknop op dat stuurprogramma, selecteer verwijderen en installeer het nieuwste stuurprogramma van de site van de fabrikant .

Om een ​​stuurprogramma handmatig bij te werken:

Open Apparaatbeheer, vouw het stuurprogramma uit dat u wilt bijwerken, bijvoorbeeld het beeldschermstuurprogramma. Klik nu met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma en kies Stuurprogrammasoftware bijwerken Klik op Automatisch zoeken naar stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm om de nieuwste stuurprogrammaversie te downloaden en te installeren van de Microsoft-server. Of bezoek gewoon de website van de fabrikant om de nieuwste bijgewerkte driver ervoor te krijgen.

Voer de opdracht Systeembestandscontrole uit

Nogmaals, als kernsysteemcomponenten beschadigd raken, kunt u af en toe een systeemcrash ervaren met verschillende blauwe schermfouten, waaronder onverwachte opslaguitzonderingen. Voer het ingebouwde hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit. Hiermee wordt een diepe scan op uw schijf uitgevoerd en worden alle beschadigde bestanden hersteld.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Dit zal uw systeem scannen op alle belangrijke systeembestanden en deze waar nodig vervangen. Wacht tot de verificatie 100% is voltooid en start de vensters opnieuw.

Voer Schijfcontrole-hulpprogramma uit

Slechte sectoren op de schijf waarop het besturingssysteem wordt gehost, kunnen ook de fout Unexpected_Store_Exception veroorzaken. Voer de ingebouwde schijfcontrole uit om te zien of hiermee de fout is opgelost.

Druk op de sneltoets Win + X en klik op Command Prompt (Admin). Typ in het opdrachtpromptvenster chkdsk c: /f /r /x commando en druk op de Enter-toets.

Tip: CHKDSK is de afkorting van Check Disk, C: is de stationsletter die u wilt controleren, /F betekent schijffouten herstellen en /R staat voor informatie herstellen uit beschadigde sectoren en x voor het ontkoppelen van de schijf)

Wanneer wordt gevraagd “Wilt u dit volume plannen om te worden gecontroleerd de volgende keer dat het systeem opnieuw wordt opgestart? (J/N)”. Beantwoord die vraag met Ja door op de Y-toets op uw toetsenbord te drukken en op Enter te drukken. Start je computer opnieuw op.

Na het herstarten zou de schijfcontrole moeten beginnen. Wacht tot Windows uw schijf op fouten controleert.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de Windows 10-stopcode “Onverwachte winkeluitzondering”? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like