Opgelost: NVIDIA-configuratiescherm opent niet na Windows 10-update 2022

NVIDIA Control Panel

Het NVIDIA-configuratiescherm is een snelle manier om grafische instellingen te wijzigen of aan te passen om games er beter uit te laten zien. Wanneer u het NVIDIA grafische stuurprogramma installeert, wordt automatisch het NVIDIA-configuratiescherm op uw Windows 10-pc geïnstalleerd. U kunt het gemakkelijk openen vanaf het bureaublad of het contextmenu, maar soms kunt u ervaren dat het gewoon niet werkt, NVIDIA-configuratiescherm gaat niet open op Windows 10. De reden kan verschillende een defecte grafische kaart driver, Buggy Windows-update, ontbrekende of onjuiste registervermeldingen of een willekeurige fout zijn. Maar het bijwerken of opnieuw installeren van het NVIDIA GeForce-stuurprogramma werkte voor de meeste mensen.

Nou, als je merkt, de NVIDIA-configuratiescherm start niet of reageer op Windows 10 Hier hoe u het probleem kunt oplossen.

NVIDIA-configuratiescherm gaat niet open

Voordat u een aanbevolen oplossing toepast, kunt u het beste eerst uw computer opnieuw opstarten. Deze actie vernieuwt het besturingssysteem en verwijdert alle corrupte tijdelijke gegevens die ervoor zorgen dat het NVIDIA-configuratiescherm niet wordt geopend op een Windows 10-computer.

Soms is beveiligingssoftware of antivirus van derden de meest voorkomende reden dat veel applicaties niet worden geopend. Probeer de antivirus een tijdje uit te schakelen en controleer nu of u het NVIDIA-paneel kunt openen.

Herstart NVIDIA Display Container-proces

Druk tegelijkertijd op Ctrl + Shift + Esc op uw toetsenbord om Taakbeheer te starten onder het procestabblad, zoek het NVIDIA Display Container-proces, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Taak beëindigen. Doe hetzelfde met andere NVIDIA-processen. Probeer het nu vanaf het bureaublad of het contextmenu te openen. Controleer of het Nvidia-configuratiescherm niet kan worden geopend. Het probleem doet zich nog steeds voor of niet.

Start de NVIDIA Display Driver-service opnieuw

Nogmaals, als de NVIDIA Display Driver-service vastloopt of om onverwachte redenen niet wordt gestart, kunt u het NVIDIA-configuratiescherm niet openen. Volg de onderstaande stappen om uw NVIDIA Display Driver-service te controleren of opnieuw te starten.

Druk op je toetsenbord op de Windows-logotoets + R-type services.msc en klik op OK. Dit opent de Windows-serviceconsole, scrol omlaag en zoek, NVIDIA Display Container LS-service. Controleer de NVIDIA Display Container LS-servicestatus, als deze actief is, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten. Als de service niet is gestart , klik met de rechtermuisknop op NVIDIA Display Container LS-service en kies Eigenschappen. Zorg ervoor dat u het opstarttype instelt op Automatisch en start de service naast de servicestatus. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan, doe hetzelfde met NVIDIA LocalSystem Container-service en open uw NVIDIA-configuratiescherm om te zien of dit is gelukt.

NVIDIA-stuurprogramma voor grafische kaart bijwerken

Nogmaals, als u een beschadigd of ouder NVIDIA-grafisch stuurprogramma op uw computer hebt geïnstalleerd, werkt uw configuratiescherm niet of opent het niet. En u moet controleren of het NVIDIA-beeldschermstuurprogramma is bijgewerkt om het probleem van de NVIDIA-configuratiescherm opent niet op windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10 selecteer apparaatbeheer en geef alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer. U kunt ook apparaatbeheer openen met devmgmt.msc Zoek en vouw de beeldschermadapters uit, klik met de rechtermuisknop op NVIDIA, vouw in Apparaatbeheer de beeldschermadapters uit en klik met de rechtermuisknop op uw NVIDIA GeForce-stuurprogramma selecteer updatestuurprogramma,

Klik op Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s en volg de instructies op het scherm om de bijgewerkte driver van de Microsoft-server te downloaden (indien beschikbaar). Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en probeert u het NVIDIA-configuratiescherm te openen om te controleren of het probleem is opgelost of niet.

Installeer Nvidia GeForce Experience opnieuw

Nog steeds problemen met het openen van het NVIDIA-configuratiescherm, het reageert niet? Probeer het NVIDIA-stuurprogramma opnieuw te installeren met de nieuwste versie.

NVIDIA-stuurprogramma verwijderen

Laten we eerst het oudere NVIDIA grafische stuurprogramma verwijderen uit apparaatbeheer,

Druk tegelijkertijd op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer Dit geeft alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weer, lokaliseert beeldschermadapters en vouwt deze uit voor bevestiging.

Druk nu op Windows-toets + R, typ appwiz.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster Programma’s en functies geopend. Verwijder hier alle stuurprogramma’s met betrekking tot NVIDIA en start uw pc opnieuw op.

U kunt ook DDU of Display Driver Uninstaller gebruiken om NVIDIA-stuurprogramma’s volledig te verwijderen voordat u ze opnieuw installeert.

NVIDIA grafische driver installeren

Bezoek nu de officiële NVIDIA-site en download de nieuwste NVIDIA Graphics-driver voor uw computer en installeer deze. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en probeert u het NVIDIA-configuratiescherm te openen om te controleren of het probleem is opgelost.

Ook melden verschillende Windows-gebruikers, installeer het nieuwste NET Framework en VC++ Redistributable helpt hen het NVIDIA-configuratiescherm Will’t Open-probleem op te lossen.

Download het nieuwste .NET Framework

Download de nieuwste VC++ Redistributable

Voer daarnaast het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden uit dat helpt bij het herstellen van ontbrekende, beschadigde systeembestanden met de juiste. En repareer het NVIDIA-configuratiescherm zal het probleem niet openen als de corruptie van het Windows-systeembestand het probleem veroorzaakt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van de? Nvidia-configuratiescherm ontbreekt of reageert niet op het probleem op Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like