Opgelost: Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik op Windows 10 Versie 21H2

Is het je opgevallen? Windows 10 Systeem loopt vast Reageert bij het opstarten niet op uw klikken na de recente Windows 10-update? En als je in taakbeheer kijkt, is er een proces met de naam “ntoskrnl.exe” met bijna 99% of 100% CPU- of systeembronnen. Hier in dit bericht bespreken we wat is ntoskrnl.exe? Waarom het enorme systeembronnen en enkele oplossingen veroorzaakt om het hoge CPU-gebruik van Ntoskrnl.exe op Windows 10 versie 21H2 op te lossen. Laten we beginnen:

Wat is een ntoskrnl.exe-bestand?

Ntoskrnl.exe (Windows NT-besturingssysteemkernel) is een fundamenteel onderdeel van het systeem of een basisonderdeel van het besturingssysteem dat zorgt voor enkele belangrijke services zoals procesbeheer, geheugenbeheer en hardwarevirtualisatie. Dit uitvoerbare bestand omvat ook geheugenbeheer, cachebeheer, de uitvoerende macht, beveiligingsreferentiemonitor, kernel en bovendien Taakplanner.

Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik

Er zijn verschillende redenen die Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik kunnen veroorzaken, zoals update-bugs, virus-malware-infectie, verouderde incompatibele apparaatstuurprogramma’s of toepassingen, beschadigde systeembestanden Elke Windows-service die vastzit op de achtergrond enz. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u mogelijk toepassen om te repareren Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik op Windows 10.

Installeer allereerst een goede antivirustoepassing met de nieuwste updates en voer een volledige systeemscan uit om te controleren en zeker te zijn virus/malware infectie veroorzaakt geen Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik op Windows 10.

Voer ook gratis systeemoptimalisatieprogramma’s uit zoals Ccleaner Wis systeemrommel, cache, geheugendump, tijdelijke bestanden enz. Die helpen om: systeemprestaties verbeteren.

Schakel Runtime Broker uit:

Open de app en ga naar.In het systeemvenster, zoek deselecteer “”

Schakel Sysmain uit (voorheen bekend als Superfetch):

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en okHier Zoek Superfetch-service Klik met de rechtermuisknop op Superfetch en selecteer eigenschappen. Stel de in op Uitgeschakeld. En klik op de knop Stoppen om de service te stoppen. Klik ten slotte op Toepassen en OK om de wijzigingen op te slaan. hetzelfde met Background Intelligent Transfer Service (BITS).

Start de pc nu opnieuw op om hem weer normaal te maken en het hoge CPU-gebruik op te lossen.

Controleer incompatibele programma’s

Sommige gebruikers zeggen dat dit alleen gebeurt als ze bepaalde programma’s gebruiken. Vooral als ze antivirussoftware op de achtergrond hebben draaien. De antivirussoftware kan conflicten hebben met bepaalde programma’s. De volgende keer dat je deze situatie tegenkomt, probeer dan extra op te letten om te zien of je het programma kunt vinden dat met je systeem knoeit. Als een dergelijk programma kan worden gevonden, probeer het dan opnieuw te installeren of volledig te verwijderen.

Opstartprogramma’s uitschakelen

Nogmaals Het uitschakelen van de onnodige opstartprogramma’s is een zeer nuttige oplossing om het probleem met het hoge gebruik van systeembronnen (ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik) op Windows 10 op te lossen.

Om opstartprogramma’s uit te schakelen Open Taakbeheer Ga vervolgens naar het tabblad “Opstarten” en u ziet een lijst met programma’s die bij het opstarten worden uitgevoerd. Klik met de rechtermuisknop op de toepassingen die u niet wilt uitvoeren bij het opstarten en selecteer “Uitschakelen”.

Pas uw Windows 10 aan voor de beste prestaties

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram “Computer” en selecteer “Eigenschappen”Selecteer “Geavanceerde systeeminstellingen”Ga naar de “Systeemeigenschappen” Selecteer “Instellingen”Kies “Aanpassen voor de beste prestaties” en “Toepassen”. Klik op “OK” en herstart uw computer.

Werk uw stuurprogramma’s bij

Opnieuw kunnen incompatibele schijfstuurprogramma’s (vooral grafische en netwerkstuurprogramma’s) de eerste gok zijn voor een hoog gebruik van systeembronnen of 100% CPU-gebruik op Windows 10. Het wordt aanbevolen om uw stuurprogramma’s te controleren en bij te werken:

    Houd de Windows-toets ingedrukt en druk op R. typ hdwwiz.cpl en klik op OKGa naar het tabblad Stuurprogramma’s en klik op “Stuurprogramma’s bijwerken”Selecteer de automatische optie om bijgewerkte stuurprogramma’s van internet te zoeken en te installeren Start uw pc opnieuw op

Of installeer de apparaatstuurprogramma’s opnieuw.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

Soms veroorzaken beschadigde systeembestanden verschillende problemen op de Windows-computer. Vooral na een recente upgrade van het venster als Windows-systeembestanden beschadigd raken, kunt u te maken krijgen met opstartfouten Hoog gebruik van systeembronnen, enz. We raden aan om de systeembestandscontroletool uit te voeren die het ontbrekende beschadigde systeem scant en herstelt.

Open hiervoor de opdrachtprompt als beheerderTyp vervolgens sfc /scannow en druk op de enter-toets. Dit scant op ontbrekende systeembestanden. Als er een SFC-hulpprogramma wordt gevonden, herstelt u ze vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache.Wacht tot het proces 100% is voltooid nadat u de vensters opnieuw hebt opgestart.

Als SFC-scanresultaten beschadigde systeembestanden hebben gevonden, maar deze niet kunnen repareren, dan: voer de DISM-opdracht uit Die de systeemkopie repareert en sfc zijn werk laat doen.

Tweak Windows-registereditor

Druk op Windows + R, typ regedit en druk op de enter-toets om de Windows Register-editor te openen.

Maak vervolgens eerst een back-up van de registerdatabase en navigeer naar de volgende sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management,Zoek naar ‘ClearPageFileAtShutDown‘, dubbelklik hierop eenmaal gevonden en verander vervolgens de waardegegevens in 1.

Navigeer nu naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters. Hier moet u Enable Prefetcher-waarde 2 of 3 in 0 hebben. Dat is nu alles, sluit de register-editor en start het apparaat opnieuw op. Ik weet zeker dat er geen hoog CPU-gebruik meer is door Ntoskrnl.exe op Windows 10.

Hebben deze tips geholpen om “Ntoskrnl.exe Hoog CPU-gebruik op Windows 10 versie 21h2” op te lossen? Laat het ons weten in reacties hieronder, Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like