Opgelost: niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang windows 10, 8.1 en 7

Netwerk- en internetverbinding verbroken, geen toegang tot gedeelde netwerkbestanden na Windows 10 21H2-update? Of het netwerkpictogram in het systeemvak toont een geel uitroepteken en zegt “Niet-geïdentificeerd netwerk Geen netwerktoegang”? Een niet-geïdentificeerd netwerk betekent dat de gateway niet op een computer staat voor de huidige verbinding. En meestal lost het invoeren van een geldige gateway het probleem op. Opnieuw soms onjuiste netwerkinstellingen, verouderde beschadigde stuurprogrammasoftware voor netwerkadapter oorzaak Geen toegang tot het internetbeperkt verbindingsprobleem op Windows 10, 8.1 en 7.

Wat veroorzaakt niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang?

Onjuiste IP-configuratie of netwerkconfiguratie, verouderde netwerkkaartstuurprogramma’s, software van derden of VPN-proxyconfiguratie zijn enkele veelvoorkomende redenen die kunnen leiden tot Niet-geïdentificeerd netwerk Geen internettoegang op windows 10.

Niet-geïdentificeerd netwerk Windows 10

Als u internetfouten ziet die moeite hebben om online te komen, ziet u mogelijk een bericht met de tekst ‘Niet-geïdentificeerd netwerk, geen internettoegang’ of ‘Alleen lokale verbinding. Geen internet.” Hier enkele effectieve oplossingen die u kunt toepassen.

Start allereerst de router opnieuw, de switch omvat uw Windows-pc, dit lost het probleem op als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Schakelt beveiligingssoftware (antivirus) of VPN uit, indien geconfigureerd.

Internet-probleemoplosser uitvoeren

Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser voor internetverbindingen, die automatisch de problemen detecteert en verhelpt die voorkomen dat de pc online gaat. Voer de probleemoplosser uit en laat Windows het probleem voor u oplossen.

Zoek in het menu en typ de instelling voor het oplossen van problemen en selecteer deze bovenaan. Wanneer het venster Probleemoplossing wordt geopend, selecteert u InternetClick Probleemoplosser uitvoeren zodat Windows het probleem kan controleren. Zoek ook naar de netwerkadapter, selecteer de probleemoplosser en voer deze uit. problemen met draadloze en andere netwerkadapters vinden en oplossen. Start Windows opnieuw nadat u het probleemoplossingsproces hebt voltooid. Controleer nu of er geen probleem meer is met de netwerk- en internetverbinding.

Reset netwerk instellingen

Typ cmd bij zoeken in het startmenu, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder. Wanneer het opdrachtpromptvenster wordt geopend, typt u de volgende opdrachten een voor een en drukt u op de enter-toets.

netsh winsock resetten (om het Windows-socketregister opnieuw in te stellen.netsh int ip reset (Reset het interne IP-adres)ipconfig /release (laat het huidige IP-adres vrij)ipconfig /renew (nieuw IP-adres opvragen bij DHCP-server)ipconfig /flushdns (om de DNS-cache leeg te maken)

Typ exit om het opdrachtpromptvenster te sluiten en start uw pc opnieuw op om de wijzigingen door te voeren. Nadat u de stappen heeft voltooid, zou u opnieuw verbinding moeten kunnen maken met internet.

IP-adres handmatig toewijzen

Zoals we bespreken, is de belangrijkste reden achter deze niet-geïdentificeerde netwerkfout het IP-adres en de gateway. We raden aan om het IP-adres handmatig toe te wijzen en te controleren of het probleem is opgelost.

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok. Hierdoor wordt het venster voor netwerkverbindingen geopend. Klik met de rechtermuisknop op de actieve netwerkadapter (Wi-Fi of Ethernet) Selecteer eigenschappen. Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappenvenster.Selecteer keuzerondje Gebruik het volgende IP-adres Nu IP-adres en gateway-adres toewijzen.

Opmerking: Gateway-adres is het IP-adres van uw router. En het IP-adres moet zich in het IP-adresbereik van uw router bevinden. Bijvoorbeeld: Als het IP-adres van uw router 192.168.1.1 is, typt u het IP-adres 192.168.1.xx. Klik op de tab-toets om het subnetmasker automatisch toe te wijzen. Typ bij gateway-adres het IP-adres van uw router.

Selecteer nu “Gebruik het volgende DNS-serveradres” wijzigen

Voorkeur DNS-server: 8.8.8.8Alternatieve DNS-server: 8.8.4.4

Vinkje op “Valideer instellingen bij het afsluiten’ en oké.

Controleer nu of het probleem is opgelost, er is geen probleem meer met netwerk- en internetverbinding.

Probeer uw netwerkadapterstuurprogramma bij te werken

Soms veroorzaken incompatibele, beschadigde stuurprogramma’s voor de netwerkadapter het probleem. Als gevolg hiervan kan NIC geen geldig IP-adres krijgen van de DHCP-server en wordt uw apparaat losgekoppeld van het netwerk en internet. En dit komt het meest voor als het probleem is begonnen na de Windows 10 20H2-update. Probeer de driversoftware voor de netwerkadapter bij te werken. Dit zal helpen om het probleem op te lossen.

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en ok om Apparaatbeheer te openen. Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s, Netwerkadapters uitvouwen, Klik met de rechtermuisknop op netwerkadapter, selecteer verwijderen. Nu installeert u bij de volgende start automatisch berekenbare stuurprogrammasoftware voor uw apparaat. Als u Apparaatbeheer niet opent , klik op Extra en selecteer scannen op hardwarewijziging. Of bezoek de website van de fabrikant van het apparaat, download de nieuwste stuurprogrammasoftware voor de netwerkadapter. Installeer hetzelfde en start Windows opnieuw om de wijzigingen door te voeren.

Laat je ons weten dat dit helpt?

Hier enkele andere oplossingen die u kunt proberen:

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en ok. Klik met de rechtermuisknop op de draadloze adapter en selecteer Eigenschappen. Ga naar het tabblad Energiebeheer en vink het selectievakje De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen uit. Klik op OK.

Snel opstarten uitschakelen

Open het Configuratiescherm en zoek naar Energiebeheer Klik aan de linkerkant op Kies wat de aan / uit-knop doet. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel Snel opstarten inschakelen uit. Sluit het systeem af en start opnieuw op na 30 seconden.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? niet-geïdentificeerd netwerk zonder internettoegangsprobleem op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like