Opgelost: Niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang op Windows 10 !!! [2022]

Lukte het u niet om uw pc/laptop met internet te verbinden? Of de internetverbinding van uw systeem toont “Geen internettoegang” of “Beperkte internettoegang” foutmelding? Er zijn verschillende oorzaken die dit soort problemen kunnen veroorzaken, volgens sommige gebruikers die ze beginnen te krijgenGeen internetverbinding” of niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang fout na het installeren van de nieuwste Windows 10-updates.

Een ander rapport Na een upgrade naar de nieuwste Windows 10-versie, wanneer ze proberen hun computer of laptop met internet te verbinden of op enigerlei wijze toegang tot internet te krijgen, zullen ze verschillende scenario’s tegenkomen, zoals Geen netwerktoegang, wifi geen internet, draadloze netwerkverbinding niet verbonden, Geen draadloze netwerkverbinding, niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang, geen internettoegang enz…

Geen internettoegang Windows 10

Welnu, er zijn veel factoren die het probleem Geen internettoegang kunnen veroorzaken, maar sommige zijn beschadigde, verouderde of incompatibele netwerkadapterstuurprogramma’s, onjuiste netwerkconfiguratie, hardwareproblemen, netwerkaccountprobleem, beschadigd profiel enz. Als u last heeft van een van de hierboven besproken scenario’s. Hier enkele toepasselijke oplossingen om het probleem op te lossen, uw pc/laptop in de normale toestand te brengen en te genieten van internet.

Schakel beveiligingssoftware uit: Begin met basic, schakel tijdelijk uw beveiligingssoftware (firewall, antivirussoftware, enz.) uit en controleer of het probleem is opgelost.

Start uw modem en router opnieuw op: Er is mogelijk iets mis met uw router waardoor u geen internettoegang hebt. Power cycling van uw router kan het probleem mogelijk helpen oplossen.

Schakel Netwerkadapter uit en vervolgens in: Druk hiervoor op de Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op de enter-toets. Klik met de rechtermuisknop op de momenteel actieve netwerkadapter en kies Uitzetten. Nadat u de draadloze adapter hebt uitgeschakeld, moet u deze nu opnieuw inschakelen. Klik met de rechtermuisknop op de adapter en selecteer deze keer Inschakelen. Start ten slotte uw pc opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met uw draadloze netwerk.

Reset je netwerk: Door uw netwerk te resetten kunt u de instellingen van uw netwerkadapter terugzetten naar de standaardwaarden. Dit kan u helpen netwerkproblemen op te lossen. Om uw netwerk te resetten: Selecteer de Begin knop. Selecteer vervolgens Instellingen. Selecteer Netwerk & internet. Selecteer Netwerk resetten. Klik Nu opnieuw opstarten.

Gebruik de probleemoplosser voor netwerken

Windows heeft een ingebouwde probleemoplosser om netwerk- en internetverbindingsproblemen te controleren en op te lossen. We raden aan de probleemoplosser uit te voeren en Windows het probleem zelf te laten oplossen.

Om de netwerkprobleemoplosser uit te voeren, moet u met de rechtermuisknop op het netwerkpictogram klikken -> kies Het oplossen van problemen. En volg de instructies op het scherm.

Spoel DNS en reset TCP/IP

Het doorspoelen van de DNS-cache en het resetten van de TCP/IP-configuratie naar de standaardinstellingen is erg handig om de meeste netwerk- en internetproblemen op te lossen. Om dit te doen open Opdrachtprompt met beheerdersrechten.

Typ hier op de opdrachtprompt de volgende opdracht en druk na elke opdracht op enter:

ipconfig /releaseipconfig /flushdnsipconfig /renewnetsh winsocknbtstatrnetsh int ip reset

Start je computer opnieuw op. Normaal zou het nu moeten werken. Na het doorspoelen van DNS zul je zien dat

Netwerkfuncties configureren

Wanneer u een probleem met internettoegang tegenkomt, kunt u proberen een aantal netwerkfuncties te configureren om het probleem op te lossen. Om dit te doen, moet je gebruik maken van Opdrachtprompt.

Open Begin menu en typ “”. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt in het resultaat en selecteer Als administrator uitvoeren.

Typ in de opdrachtprompt de volgende regels één voor één en druk op Binnenkomen na elke.

DNS-adres handmatig configureren

Als de bovenstaande oplossingen niet zijn opgelost, probeert u het DNS-adres handmatig te configureren (Google open DNS). Om dit te doen Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl druk op de enter-toets. Dit opent het netwerkconfiguratievenster, klik met de rechtermuisknop op de momenteel actieve netwerkadapter selecteren eigenschappen. Klik op Eigenschappen van Internet Protocol versie 4 (TCP/IP) openen. Zorg ervoor dat alles is ingesteld op DHCP (als u DHCP in uw netwerk gebruikt). Controleer anders uw statische configuratie.

U moet vooral de DNS-configuratie controleren. Wijzig de DNS-IP’s in 8.8.4.4 en 8.8.8.8 (Google DNS) en controleer of u de beperkte verbindingsfout verhelpt.

Schakel Energiebesparing uit voor netwerkadapter

Open hiervoor apparaatbeheer door op windows + R te drukken, typ devmgmt.msc en druk op de Enter-toets. Klik op de netwerkadapters om de optie uit te breiden. Klik daarna met de rechtermuisknop op de geïnstalleerde netwerkadapter en kies Eigenschappen. Ga naar het tabblad Energiebeheer en verwijder het vinkje bij De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen .Klik op OK en verlaat Apparaatbeheer.

Als je een wifi-verbinding gebruikt:

Druk daarna op de Windows + I-toetsen om de optie Instellingen te openen en klik vervolgens op Systeem> Power & Sleep. Klik onderaan op de optie “Planinstellingen wijzigen” die beschikbaar is naast het energiebeheerschema. Klik nu onderaan op de optie “Geavanceerde energie-instellingen wijzigen”. Klik op de instellingen van de draadloze adapter om de optie uit te vouwen en vouw vervolgens de energiebesparende modus opnieuw uit.

Nu vindt u hier twee modi, ‘Op batterij’ en ‘Aangesloten’. stel beide in op Maximale prestaties. Klik op aan en vervolgens op Toepassen. Start uw pc opnieuw op.

Werk het stuurprogramma voor de netwerkadapter bij

Door het netwerkadapterstuurprogramma bij te werken, kunt u de interne problemen van uw systeem oplossen. Om dit specifieke systeemstuurprogramma bij te werken, drukt u op Windows-toets + R en typt u devmgmt.msc en druk op Enter. Vouw hier in Apparaatbeheer Netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op uw geïnstalleerde netwerkadapter en selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken. Kies dan Zoek automatisch naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware.

Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan. Als het probleem zich blijft voordoen, volgt u de volgende stap. Selecteer opnieuw Stuurprogramma bijwerken, maar kies deze keer ‘Zoek op mijn computer naar stuurprogramma’s. Klik vervolgens onderaan op ‘.’ Selecteer het nieuwste stuurprogramma in de lijst en klik op Volgende. Laat Windows de stuurprogramma’s installeren en sluit alles af. Start uw pc opnieuw op om de wijzigingen op te slaan en mogelijk kunt u:

Installeer het stuurprogramma voor de netwerkadapter opnieuw

Open opnieuw de apparaatbeheerder. Om dit te doen, moet je eerst op drukken Windows-toets + R en dan moet je in het dialoogvenster Uitvoeren “devmgmt.msc” en druk op de Enter-toets. Klik op de netwerkadapter om de optie uit te vouwen en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de netwerkadapter en kies Nu verwijderen. Als er een bevestigingsvenster verschijnt, kies dan Ja.

Start uw pc opnieuw op om alle wijzigingen op te slaan en probeer vervolgens uw Wireless opnieuw te verbinden.

Conclusie

Dit zijn enkele van de meest effectieve oplossingen die u zullen helpen om het probleem op te lossen niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang, Beperkte internettoegang, draadloos verbonden maar geen internettoegang enz. in Windows 10.8.1 en 7. Het maakt niet uit waarom uw pc het foutbericht Geen internettoegang weergeeft, volg gewoon de gegeven oplossingen een voor een om uw pc normaal te maken. Als je een probleem hebt gevonden of vragen hebt, kun je suggesties bespreken. opmerkingen hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like