Opgelost: Modern Setup Host hoog CPU-gebruik in Windows 10

Als je in taakbeheer een proces hebt opgemerkt met de naam Moderne setup-host bijna 100% CPU of geheugen op uw computer opslokken of fout zien Modern Setup Host werkt niet meer op Windows 10 hier is dit bericht nuttig voor u. The Modern Setup Host kent ook als: SetupHost.exe is een Windows-component die zichzelf meestal op de achtergrond uitvoert wanneer een belangrijke update wordt geïnstalleerd. Dat betekent dat het Modern Setup Host-proces verantwoordelijk is voor Windows Update, en het uitvoeren van de probleemoplosser voor Windows-updates is waarschijnlijk de beste oplossing om te repareren moderne setup host hoog CPU-gebruik ramen 10.

Moderne setup Host hoog CPU-gebruik

Als dit de eerste keer is dat u een hoog CPU-gebruik van de moderne setup-host opmerkt, start u uw pc waarschijnlijk opnieuw op als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt.

Voer een volledige systeemscan uit met de nieuwste antivirussoftware om er zeker van te zijn dat een virus-malware-infectie het probleem niet veroorzaakt.

Eén Taakmanager, onder het procestabblad, lokaliseert SetupHost.exe, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer stoppen.

Soms kan Windows 10 Hoog CPU-gebruik optreden als gevolg van een stuurprogramma of softwarecompatibiliteit Start Windows 10 schone opstartstatus en controleer of dit helpt.

Druk tegelijkertijd op de knoppen “Windows” + “I” om instellingen te openen. Selecteer “Systeem” en klik op “Meldingen en acties” in het linkerdeelvenster. Schakel de optie “Tips, trucs en suggesties ophalen terwijl u Windows gebruikt” uit door het vinkje weghalen of op de schakelaar drukken.

Voer de probleemoplosser voor Windows Update uit

Voer de probleemoplosser voor Windows-updates uit volgens de onderstaande stappen die typische Windows-update-gerelateerde problemen binnen enkele ogenblikken oplossen.

Zoek in het startmenu naar probleemoplossing en selecteer problemen met instellingen oplossen uit de zoekresultaten, Klik aan de rechterkant op Windows Update en voer vervolgens de probleemoplosser uit. Controleer of de probleemoplosser alle problemen detecteert en oplost.

Als u Windows 7 of 8 gebruikt, downloadt u de probleemoplosser van Microsoft. Dubbelklik vervolgens op het gedownloade bestand om het uit te voeren. Selecteer Windows Update en vervolgens Volgende.

Map Softwaredistributie wissen

SoftwareDistribution is de map waarin alle Windows Update-gerelateerde bestanden tijdelijk worden opgeslagen vóór de installatie. Modern Setup Host is gerelateerd aan Windows Update en als deze bestanden beschadigd zijn, kunt u een probleem tegenkomen, moet u de map SoftwareDistribution wissen om het probleem op te lossen.

Open de services-console met services.msc Scroll naar beneden en zoek Windows Update, klik met de rechtermuisknop en selecteer Stop, Open nu Windows Verkenner en navigeer naar C:\Windows\SoftwareDistribution\DownloadVerwijder alle bestanden en mappen in de downloadmap. Gebruik hiervoor het toetsenbord sneltoets Windows + A om alles te selecteren en druk op de del-toets,

Open nu opnieuw de Windows-serviceconsole en start de Windows-updateservice. Controleer of het CPU-gebruik normaal wordt.

Windows Update-service uitschakelen

Heb nog steeds hulp nodig, Schakel Windows Update Service tijdelijk uit Zoals eerder vermeld, is dit programma verbonden met Windows Update en upgrade. Daarom, als je de update al hebt geïnstalleerd en je hebt deze niet meer nodig, kun je de Windows Update tijdelijk uitschakelen en controleren of het probleem hiermee is opgelost.

Druk op sneltoets Windows + R, typ services.msc en klik op ok Dit opent de Windows Services-console, scrol omlaag en zoek de Windows Update-service, Klik met de rechtermuisknop op de Windows Update-service, selecteer eigenschappen, Verander hier het opstarttype, schakel de service uit en stop de service naast de servicestatus Klik op Toepassen en OK om wijzigingen op te slaan.

Opmerking: we raden u aan de Windows-updateservice na een paar dagen opnieuw in te schakelen, zodat u beveiligings- en prestatie-updates kunt blijven ontvangen.

Voer ook de opdracht DISM restore health uit DISM.exe /Online /Opschonen-image /Restorehealth en systeembestandscontrolehulpprogramma dat helpt bij het repareren van Windows-systeemkopie en herstelt ontbrekende beschadigde systeembestanden met de juiste. Dat lost alleen op Windows 10 Hoog CPU-gebruik maar optimaliseert ook de prestaties van het Windows-systeem.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like