Opgelost: Mobiele hotspot werkt niet in Windows 10

Een mobiele hotspot-technologie maakt het mogelijk om uw internetverbinding te delen met andere apparaten met behulp van de Wi-Fi-functie. En Windows 10 heeft ook een optie om een ​​mobiele hotspot te maken via instellingen -> netwerk & internet -> Mobiele hotspot. Onlangs klagen verschillende Windows-gebruikers dat ze de mobiele WiFi-hotspot niet kunnen inschakelen. Het geeft de foutmelding weer We kunnen geen mobiele hotspot instellen, wifi inschakelen op uw Windows 10-pc. Er zijn verschillende redenen die tot dergelijke fouten kunnen leiden. Onjuiste configuratie of verouderde stuurprogramma’s voor draadloze netwerkadapters komen vaak voor. Hier zijn 5 handige oplossingen van toepassing om Windows 10 Mobile Hotspot niet te repareren.

Mobiele hotspot werkt niet

Laten we eerst uw computer of laptop opnieuw opstarten en opnieuw proberen de mobiele WiFi-hotspot in te schakelen. Deze actie lost het probleem op als een tijdelijke storing het inschakelen van mobiele hotspot op Windows 10 verhindert.

Schakel antivirussoftware van derden tijdelijk uit of verwijder deze tijdelijk van uw computer. Verwijder daarnaast VPN (indien geconfigureerd op uw apparaat)

Zorg er ook voor dat de nieuwste Windows-updates op uw computer zijn geïnstalleerd die niet alleen beveiligings- en bugfixes bieden, maar ook stuurprogramma’s bijwerken.

Controleer de hotspot voor ondersteuning van de Wi-Fi-adapter

Voordat we oplossingen toepassen, moeten we eerst controleren of uw wifi-adapter compatibel is om mobiele hotspot op uw computer in te schakelen of uit te voeren.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht NETSH WLAN-stuurprogramma’s weergeven en druk op enter-toets. Kijk naar de regel Gehost netwerk ondersteund, als er Nee staat, is er een probleem omdat dit betekent dat uw Wi-Fi-adapter de mobiele hotspot-functie niet ondersteunt. Maar als er ja staat, pas dan de onderstaande oplossingen toe om het op te lossen het probleem.

Problemen met netwerkadapter oplossen

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor netwerkadapters uit die automatisch problemen met draadloze en andere netwerkadapters detecteert en oplost.

Druk op Windows-toets + X selecteer instellingen, ga naar netwerk en internet en klik vervolgens op probleemoplosser voor netwerk. Dit zal beginnen met het diagnosticeren en oplossen van mogelijke fouten die de netwerkadapter kunnen belemmeren. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw computer opnieuw op en probeert u de weer mobiele hotspot.

Wifi-stuurprogramma’s handmatig bijwerken

Verouderde of beschadigde WiFi-adapterstuurprogramma’s zijn de meest voorkomende reden achter dit probleem. Als het probleem met de probleemoplosser voor netwerken niet is opgelost, update dan handmatig het wifi-stuurprogramma volgens de onderstaande stappen.

Druk op de Windows-toets + X en selecteer apparaatbeheer. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek en vouw netwerkadapters uit. Klik met de rechtermuisknop op uw draadloze netwerkadapter en klik vervolgens op Stuurprogramma bijwerken. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm om het nieuwste wifi-stuurprogramma te downloaden van de Microsoft-server. (indien beschikbaar) Als u klaar bent, start u uw computer opnieuw op om de wijzigingen toe te passen en de status van uw hotspot-probleem te controleren.

Verwijder alle virtuele adapters

Verschillende Windows-gebruikers stelden voor dat ze na het verwijderen van virtuele adapters het probleem kunnen oplossen en zonder problemen een mobiele hotspot kunnen maken op Windows 10.

Druk op Windows-toets + x selecteer apparaatbeheer, zoek en vouw netwerkadapters uit Klik met de rechtermuisknop en verwijder alle virtuele adapters Start uw computer opnieuw op en controleer de status van uw probleem.

Verander adapterinstellingen

Open instellingen met Windows-toets + I, Ga naar Netwerk en internet, selecteer Mobiele hotspot in het linkerdeelvenster, klik op Verwante instellingen en vervolgens Adapteropties wijzigen. Identificeer hier uw mobiele hotspot-adapter, klik met de rechtermuisknop en ga naar Eigenschappen. Ga naar het tabblad Delen en verwijder het vinkje bij “Sta andere netwerkgebruikers toe verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer”. Start uw computer opnieuw op en controleer de status van uw probleem.

Wifi-adapter opnieuw installeren

Het probleem is nog steeds niet opgelost, u kunt de mobiele WiFi-hotspot niet inschakelen, dit resulteert in een fout We kunnen geen mobiele hotspot instellen Wifi inschakelen op uw Windows 10-pc? meestal lost het opnieuw installeren van het netwerk / de draadloze adapter verschillende netwerk- en internetproblemen op uw pc op.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok, hierdoor wordt Windows Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, Scroll naar beneden om de netwerkadapter te zoeken en uit te breiden, Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma van de draadloze adapter, selecteer het apparaat verwijderen, Klik nogmaals op Verwijderen wanneer u om bevestiging vraagt ​​en start uw computer opnieuw op .

Een volgend startvenster installeert automatisch het standaard WiFi-stuurprogramma op uw computer. Als dat niet het geval is, opent u apparaatbeheer opnieuw, klikt u op actie en scant u vervolgens op hardwarewijzigingen.

Of download het nieuwste wifi-stuurprogramma van de site van de fabrikant op een andere computer, sla het op op een USB-flashstation en installeer het vervolgens handmatig op uw eigen computer.

Een nieuwe verbinding maken

Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw apparaat met uw mobiele hotspot,

Zorg ervoor dat u het juiste wachtwoord invoertProbeer de huidige verbinding te verwijderen en maak vervolgens een nieuwe om de authenticatiefout te verwijderen.

Tweak Windows-register

Soms kunnen problemen met het register in veel situaties de boosdoener zijn. Hier helpt een registeraanpassing waarschijnlijk het probleem op te lossen en maakt het mogelijk om een ​​mobiele hotspot op Windows 10 te maken.

    Druk op Windows-toets + R, typ regedit en klik op ok om de register-editor te openen, ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WlanSvc\Parameters\HostedNetworkSettings\Klik met de rechtermuisknop op HostedNetworkSettings in het rechterdeelvenster en selecteer Verwijderen. Start uw computer opnieuw op en controleer of dit helpt de mobiele hotspot niet op te lossen werken in Windows 10.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like