Opgelost: Miracast werkt niet na Windows Update op Windows 10

Met behulp van Miracast-technologie kunt u het scherm van een apparaat zoals Windows 10 PC gemakkelijk draadloos naar de tv spiegelen. Het is net als HDMI via wifi, waarbij HDMI Windows 10 pc naar tv spiegelt via een bekabelde verbinding, maar Miracast maakt een spiegelapparaatscherm zoals pc naar tv draadloos mogelijk. Maar soms ziet u de schermspiegelfunctie van Windows 10 niet werken na de Windows-update. Of toon een foutmelding “Het apparaat ondersteunt geen Miracast, dus je kunt het niet draadloos projecteren” tijdens het instellen van Miracast op Windows 10.

Hier legt dit bericht uit wat Miracast is? Hoe controleer je of je Windows 10 pc Miracast ondersteunt of niet? Wat te doen als “Uw pc Miracast niet ondersteunt”.

Wat is Miracast Windows 10?

Miracast is een standaard draadloze technologie, kunt u uw computerscherm (zoals laptops, tablets of smartphones) spiegelen op een tv-scherm, monitoren of projectoren. Het wordt eigenlijk beschreven als “HDMI via wifi” in 2012 geïntroduceerd door Wi-Fi Alliance om de kabel van het apparaat naar het scherm te vervangen. Miracast maakt het mogelijk om tot 1080p HD-video (H.264-codec) en 5.1 surround sound te verzenden. En veel gebruikers gebruiken Miracast voor het presenteren van diavoorstellingen, het spelen van games of het bekijken van films op een groot tv-scherm.

Controleer of uw Windows 10 pc Miracast ondersteunt

Als uw Windows 10-apparaat Miracast niet ondersteunt, werkt het helemaal niet. Om te controleren of uw pc Miracast ondersteunt:

Druk op Windows-toets + R, typ dxdiag, en klik op okHiermee wordt de DirectX Diagnostics-tool geopend. Laat de tool alle informatie over uw computer verzamelen. Klik nu op de knop Alle informatie opslaan en sla het DxDiag.txt-bestand op uw bureaublad op.

Open de DxDiag.txt in kladblok dat op uw bureaublad is opgeslagen en scrol omlaag om de Miracast-status te vinden.

Als de foutmelding Maar Miracast werkt niet of wordt weergegeven: “Het apparaat ondersteunt Miracast niet, dus u kunt het niet draadloos projecteren”, volg dan de onderstaande oplossingen om het probleem op te lossen.

Als het zegt het betekent dat uw apparaat niet Miracast-compatibel is.

Als de status Niet beschikbaar of Niet ondersteund is, koop dan een Miracast-adapter zoals een Microsoft Wireless Display-adapter, sluit hem aan op uw computer die u helpt dit probleem op te lossen en nu video’s, foto’s en apps op tv te projecteren.

Hoe Miracast instellen en gebruiken op Windows 10?

Als uw Windows 10-laptop Miracast ondersteunt, volgt u de onderstaande stappen om Miracast in te stellen.

Zet eerst uw tv aan die wordt geleverd met ingebouwde Miracast-ondersteuning of sluit een externe Microsoft Wireless Display-adapter aan op de HDMI-poort.

Nu op uw Windows 10-pc Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, Klik op Apparaten -> Bluetooth en andere apparaten Klik op ‘Bluetooth of andere apparaten toevoegen’ en vervolgens draadloos weergeven of dock Wacht tot de adapter in de lijst verschijnt Klik erop om verbinding te maken .

Wanneer het apparaat is aangesloten, kunt u de displays configureren door op Windows-toets + P te drukken.

Miracast werkt niet op Windows 10?

Hier hoe op te lossen Miracast wordt niet ondersteund op dit apparaat probleem in windows 10

Zorg ervoor dat uw Windows 10 pc en beeldscherm (tv, projector) op hetzelfde netwerk zijn aangesloten (het is belangrijk dat het werkt)

Controleer en verifieer of uw netwerkkaart compatibel is met Miracast

Open hiervoor PowerShell als beheerder, typ opdracht Get – netadapter | selecteer Naam, ndisversion en druk op de enter-toets. Controleer hier en zorg ervoor dat Ndisversion hoger dan 6.30 moet zijn zodat uw draadloze kaart Miracast ondersteunt. Probeer het draadloze stuurprogramma voor de kaart bij te werken als het lager is dan 6.30.

Sluit de computer en het beeldscherm opnieuw aan

Ga op uw pc naar Instellingen > Apparaten. Zoek in het rechterdeelvenster het beeldscherm en selecteer het en kies Apparaat verwijderen. Voeg dit apparaat na een tijdje opnieuw toe via Instellingen > Apparaten > Bluetooth en andere apparaten toevoegen > Draadloos beeldscherm of dock > selecteer uw externe beeldscherm zoals tv.

Schermresolutie wijzigen

Nogmaals, het wijzigen van een schermresolutie kan dit probleem helpen oplossen.

Ga op je computer naar Start > Instellingen > Systeem. Gebruik een andere resolutie en kijk of het probleem is verbeterd.

Installeer het stuurprogramma voor de draadloze netwerkadapter opnieuw

Compatibiliteitsproblemen met draadloze netwerkstuurprogramma’s zorgen er ook voor dat het spiegelapparaat niet kan worden aangesloten of dat het tweede scherm knippert en vervolgens de verbinding verbreekt. Probeer het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter opnieuw te installeren.

Druk op Windows-toets + X en selecteer apparaatbeheer, netwerkadapters uitvouwen, klik met de rechtermuisknop op het netwerk en selecteer het apparaat verwijderen, wacht een paar minuten, klik op de actie, in apparaatbeheer, selecteer scannen op hardwarewijziging.

Als uw Miracast niet meer werkt na de Windows-update, kunt u proberen de grafische stuurprogramma’s handmatig bij te werken om dit probleem op te lossen.

Heb je nog steeds hulp nodig, dan raden we aan, raadpleeg de betreffende fabrikant en vraag om een ​​solide oplossing voor het probleem.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like