Opgelost: Minecraft start niet of blijft hangen op laadscherm | 2022 Gids

Minecraft start niet op Windows 10 of Minecraft reageert niet tijdens het openen of spelen van de game? Verschillende gebruikers melden op Microsoft-forumpost, kunnen Minecraft niet spelen als het niet start zoals verwacht. Verouderde stuurprogramma’s voor grafische kaarten, conflicterende antivirusprogramma’s van derden of uw systeem voldoet niet aan de minimale systeemvereisten voor de game (Minecraft) die u speelt, zijn enkele van de meest voorkomende redenen Waarom Minecraft niet start op Windows 10? Hier in dit bericht bespreken we enkele van de best werkende oplossingen die helpen bij het oplossen van het probleem met het laden of openen van Minecraft-games op Windows 10.

Minecraft start Windows 10 niet op

Voordat u oplossingen toepast, moet u eerst antivirus van derden uitschakelen of tijdelijk verwijderen om ervoor te zorgen dat conflicten met de beveiligingssoftware het probleem niet veroorzaken.

Start Minecraft-opstartprogramma. Klik nu op Opties. Klik hier op Update forceren. Het zoekt naar de laatste update en werkt het spel bij. Nadat het spel is bijgewerkt, start u uw pc opnieuw op en speelt u het spel en kijkt u wat er gebeurt.

Windows-updates installeren

Verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd en zorg er vooral voor dat uw Windows 10-systeem de nieuwste updates heeft geïnstalleerd. Met regelmatige Windows-updates brengt Microsoft bugfixes uit voor de verschillende problemen. Moge de nieuwste update een bugfix bevatten voor het Minecraft-spelprobleem. U kunt Windows Update handmatig installeren door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen, ga naar Update en beveiliging en druk vervolgens op de knop Controleren op updates. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om updates toe te passen.

Controleer de systeemvereisten van Minecraft

Als je een oud systeem hebt of niet voldoet aan de systeemvereisten voor de Minecraft-game die je mogelijk ervaart, zal Minecraft niet starten of laden op Windows 10. Controleer daarom voordat je doorgaat de minimale systeemvereisten voor Minecraft.

Opmerking: u kunt uw systeeminformatie controleren met: dxdiag opdracht.

Besturingssysteem Windows 7 en hoger
CPU Intel Core i3-3210 3,2 GHz / AMD A8-7600 APU 3,1 GHz of gelijkwaardig
GPU Intel HD Graphics 4000 of AMD Radeon R5-serie | NVIDIA GeForce 400-serie of AMD Radeon HD 7000-serie
HDD 180 MB tot 1 GB beschikbare ruimte
Geheugen 4 GB RAM

Maar de aanbevolen systeemvereisten om Minecraft-game op uw systeem te spelen. Wij raden Windows 10 64 bit, Intel Core i5 | . aan AMD A10 7800 of gelijkwaardige processor, speciale grafische kaart NVIDIA of AMD, 8 GB RAM en het systeem heeft een SSD-schijf geïnstalleerd.

Minecraft-proces beëindigen

Als Minecraft niet start nadat u op de afspeelknop hebt gedrukt, beëindigt u het Minecraft-proces en start u het Minecraft-spel opnieuw volgens de onderstaande stappen.

Druk tegelijkertijd op de Ctrl + Shift + Esc-toets op uw toetsenbord om Taakbeheer te openen. Zoek Minecraft op het tabblad Processen, klik er met de rechtermuisknop op selecteer de eindtaak, sluit de taakbeheerder en probeer Minecraft opnieuw te starten om te controleren of het goed werkt of niet .

Voer Minecraft uit als beheerder

Nogmaals, problemen met privileges kunnen voorkomen of veroorzaken dat Minecraft niet start of reageert. Laten we proberen Minecraft als beheerder uit te voeren om te zien of dit uw probleem oplost.

Zoek het Minecraft-snelkoppelingspictogram op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op de Minecraft-snelkoppeling, selecteer uitvoeren als beheerder, start Minecraft en controleer of het goed werkt.

Bovendien helpt het starten van Minecraft in de compatibiliteitsmodus waarschijnlijk om het probleem op te lossen. waar in de compatibiliteitsmodus games instellingen van een eerdere versie van Windows kunnen gebruiken die u kunnen helpen het probleem met Minecraft op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op Minecraft-snelkoppeling voor het selecteren van eigenschappen, ga naar het tabblad Compatibiliteit en vink het vakje aan Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en kies het besturingssysteem in het vervolgkeuzemenu.

Grafisch stuurprogramma bijwerken

Een andere veelvoorkomende reden waarom Minecraft niet start op Windows 10 is een verouderd of beschadigd stuurprogramma voor de grafische kaart. Installeer het stuurprogramma van de grafische kaart opnieuw met de nieuwste versie, waarschijnlijk een goed werkende oplossing om het probleem voor u op te lossen.

Druk op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s op uw computer weergegeven, zoek en vouw de beeldschermadapters uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma (bijvoorbeeld NVIDIA) selecteer stuurprogramma verwijderen, klik nogmaals op verwijderen wanneer om bevestiging wordt gevraagd en start uw computer opnieuw op.

Bezoek nu apparaatfabrikanten zoals de officiële site van NVIDIA hier, download en installeer de nieuwste grafische driver vanaf daar. Start uw systeem opnieuw op en speel het spel om te zien of deze methode voor u werkte of niet.

Soms verandert de Minecraft-modus het gedrag van de game en kan een onbekend probleem veroorzaken dat Minecraft vastzit op het laadscherm of niet start. Verwijder alle mods die je hebt geïnstalleerd en controleer of Minecraft zonder problemen opent en werkt.

Als je Discord bovendien op je pc hebt geïnstalleerd, bestaat de kans dat het conflicten met het spel veroorzaakt. Verwijder Discord tijdelijk van uw computer en controleer of het probleem is opgelost of niet.

Controleer ook https://minecraftirc.net/support-articles/known-incompatible-software/ en verwijder eventuele incompatibele software die op uw pc is geïnstalleerd.

Installeer Minecraft opnieuw

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet oplossen, start Minecraft nog steeds niet of werkt het niet op Windows 10, dan is het een goed idee om Minecraft opnieuw te installeren. Open Configuratiescherm -> Programma’s en onderdelen. Zoek hier naar Minecraft. Klik er met de rechtermuisknop op en klik op Verwijderen. Druk nu op Windows-toets + R, typ % appdata% en ok, zoek de Minecraft-map en verwijder deze en start vervolgens uw computer opnieuw op. Download en installeer ten slotte de nieuwste versie van Minecraft van de officiële site.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like