Opgelost: Minecraft-opstartprogramma reageert niet met zwart scherm of wit scherm

Minecraft-opstartprogramma reageert niet of blijft hangen op het Mojang-scherm en verhindert het starten van het spel op Windows 10? Of soms kom je Minecraft wit scherm tegen wanneer je het opstart. U bent niet de enige die verschillende gebruikers melden, Minecraft reageert steeds niet voor altijd of Minecraft zwart scherm bij opstarten, na lancering, crash. Dit probleem wordt voornamelijk veroorzaakt door verouderde apparaatstuurprogramma’s, antivirus of firewall die het spel blokkeert. Na een aantal berichten op forums hier in dit bericht te hebben geanalyseerd, hebben we enkele van de effectieve oplossingen samengevat die waarschijnlijk helpen het probleem op te lossen.

Waarom reageert Minecraft niet?

Er is geen exacte reden waarom deze fout optreedt, het kan een antivirus of firewall zijn die het spel blokkeert of een verouderd beeldschermstuurprogramma dat het laden van het spel verhindert. pas onderstaande oplossingen waarschijnlijk toe om het probleem voor u op te lossen.

Sluit Runtimebroker.exe in Taakbeheer

Veel Minecraft-gebruikers melden dat ze het witte scherm van Minecraft Windows 10 kunnen repareren door simpelweg het runtimebroker.exe-proces in Taakbeheer te sluiten.

Druk op de toetsen Ctrl + Shift + Esc om het venster Taakbeheer te openen. Scroll naar beneden en zoek het Runtime Broker-proces, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer taak beëindigen Ga nu naar het tabblad Details en klik met de rechtermuisknop op RuntimeBroker.exe en selecteer Taak beëindigen. Start nu uw computer opnieuw op en controleer of het probleem met het zwarte scherm van Minecraft nog steeds aanhoudt of Minecraft niet reageert op Windows 10.

Schakel uw antivirussoftware uit

Een andere veelvoorkomende reden is de beveiligingssoftware (antivirus van derden). Als Minecraft-bestanden en -mappen door uw antivirusprogramma als een bedreiging worden beschouwd, kan het spel niet worden geladen. En als gevolg hiervan kan het zijn dat Minecraft niet reageert of vastzit op het Mojang-scherm op Windows 10.

Laten we tijdelijk uitschakelen of de antivirus van derden die op uw computer is geïnstalleerd, en controleren of Minecraft probleemloos wordt geladen.

Als het probleem is opgelost, schakelt u de antivirus in en voegt u de Minecraft-map toe aan de uitzonderingenlijst om ervoor te zorgen dat deze niet wordt gescand of geblokkeerd door uw antivirusprogramma.

Update uw apparaatstuurprogramma

Grafische drivers spelen een belangrijke rol bij gaming. En een verouderd of beschadigd beeldschermstuurprogramma veroorzaakt waarschijnlijk een zwart scherm tijdens het spelen van een game met Minecraft op Windows 10. Om soortgelijke problemen te voorkomen, raden we aan om uw apparaatstuurprogramma bij te werken met de nieuwste versie.

Het installeren van de nieuwste Windows-update omvat de stuurprogramma-update voor uw apparaat of u kunt een specifiek stuurprogramma afzonderlijk bijwerken vanuit Apparaatbeheer.

Laten we eens kijken hoe we het apparaatstuurprogramma kunnen bijwerken met Windows Update

Druk op de Windows-toets + I om de instellingen te openen en ga vervolgens naar update en beveiliging. Klik op de knop Controleren op updates om de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server te downloaden. bij downloaden en installeren.

Apparaatstuurprogramma bijwerken met apparaatbeheer:

Druk op de Windows-toets + X en selecteer vervolgens apparaatbeheer, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Zoek nu het stuurprogramma dat u zoekt voor een update, bijvoorbeeld beeldschermstuurprogramma, Vouw het beeldschermstuurprogramma uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma selecteer updatestuurprogramma, en volg de instructies op het scherm. Bovendien kunt u de grafische driver verwijderen en vervolgens de nieuwste grafische driver downloaden en installeren van de website van de fabrikant.

Minecraft toestaan ​​via Windows Firewall

Soms crasht Minecraft of reageert het niet omdat Windows Defender Firewall de toegang van deze game tot de server blokkeert. Om Minecraft soepel te laten werken, moet u ervoor zorgen dat dit programma is toegevoegd aan de uitzonderingenlijsten. Hier is hoe:

Druk op Windows-toets + R, typ controle firewall.cpl en druk op enter,

Klik op Een app of functie toestaan ​​via Windows Defender Firewall in het linkerdeelvenster.

Schakel het selectievakje voor Minecraft.exe-opstartprogramma in de lijst met geïnstalleerde programma’s in en vink vervolgens het selectievakje voor zowel Privé als Openbaar aan.

Klik op OK om de wijzigingen op te slaan. Start nu uw computer opnieuw op en controleer of Minecraft wordt geladen of soepel werkt op Windows 10.

Minecraft opnieuw installeren

Het probleem doet zich nog steeds voor, minecraft laadt niet of crasht op Windows 10? Verwijder vervolgens Minecraft en installeer de nieuwste versie om het probleem waarschijnlijk op uw apparaat op te lossen.

Druk op Windows-toets + x selecteer apps en functies Scroll naar beneden om Minecraft te zoeken onder Apps en functies, selecteer Minecraft en klik vervolgens op verwijderen. Klik op ja als u om toestemming wordt gevraagd, volg de instructies op het scherm om de game volledig van uw apparaat te verwijderen. Druk nu op de Windows-toets + R, typ %appdata% en ok, zoek de Minecraft-map en verwijder deze. Start uw computer opnieuw op. Nu Download de nieuwste Minecraft-versie van de officiële website en installeer deze op uw computer.

hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het zwarte scherm van Minecraft of reageert Minecraft niet op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like