Opgelost: Minecraft geen problemen met de internetverbinding op Windows 10

ervaren Minecraft kan geen verbinding maken met server of Minecraft geen internetverbinding tijdens het starten van het spel? Je bent niet de enige, het aantal Minecraft-spelers heeft gemeld dat ze geen internetverbindingsfout krijgen bij het starten van de game. Dit probleem treedt meestal op wanneer er iets mis is met Minecraft-servers. Tijdelijke storingen op netwerkapparaten zoals router of modem, VPN, antivirus van derden of firewall zijn enkele belangrijke redenen waarom er geen probleem met de internetverbinding is op uw Windows 10-pc. Als je moeite hebt om verbinding te maken met Minecraft, kun je als volgt oplossen dat er geen verbinding kon worden gemaakt met het Minecraft-opstartprogramma van de server op Windows 10.

Hoe problemen met de internetverbinding van Minecraft op te lossen?

Veel spelers hebben dit probleem opgelost met de volgende tips.

Start eerst uw computer en router opnieuw op, wacht 15-30 seconden en zet hem vervolgens weer aan. Koppel VPN los en schakel alle andere antivirusprogramma’s uit en schakel alleen Windows Defender in. Als u bent verbonden met een Wi-Fi-router, controleert u uw Wi-Fi-router als de groene lampjes voor Wi-Fi (WLAN) en internet beide knipperen. Controleer de ping-status en snelheid van uw internetverbinding. U kunt het hier testen: www.speedtest.net.Als u een draadloze verbinding gebruikt, moet u ervoor zorgen dat er geen storing in uw omgeving is die het signaal blokkeert.

Start het Minecraft-opstartprogramma opnieuw

Dit is een van de meest effectieve oplossingen die veel spelers helpt om het probleem met geen internetverbinding op Minecraft aan te pakken.

Sluit het actieve Minecraft-spel en start uw pc opnieuw op. Wanneer Windows opnieuw wordt geladen, opent u Minecraft opnieuw en kijkt u of dit de problemen met geen verbinding op uw apparaat oplost.

Daarnaast kunt u zich ook afmelden bij uw Minecraft-account en vervolgens weer inloggen om de authenticatie en verbinding van het profiel te vernieuwen.

Start je router/modem opnieuw op

Zelfs na het verbinden van het spel, als Minecraft geen verbinding kan maken met het serverprobleem, kan het probleem zich voordoen in je wifi-verbinding. We raden aan dat het opnieuw opstarten van uw netwerk-/netwerkapparaten altijd een goede eerste stap is om netwerkgerelateerde problemen op te lossen, en dit zou de tijdelijke problemen moeten oplossen.

Houd eerst de aan/uit-knop van de modem een ​​paar seconden ingedrukt om het apparaat volledig uit te schakelen. Als u klaar bent, haalt u de stekker uit het stopcontact en sluit u hem opnieuw aan. Houd nu de aan/uit-knop ingedrukt en laat deze weer los en wacht tot de lampjes branden on.Zodra het voorbij is, sluit u de Minecraft opnieuw aan en kijkt u of u de internetconnectiviteit krijgt.

Windows Defender Firewall uitschakelen

De Windows-firewall is ontworpen om verdachte programma’s te blokkeren die problemen kunnen veroorzaken. En er zijn kansen, Windows Firewall heeft de internettoegang van Minecraft geblokkeerd. Om te zien of dat het geval is, kun je de firewall tijdelijk uitschakelen door de volgende stappen te volgen en proberen de game met de server te verbinden.

Druk op Windows-toets + R, typ Controlepaneel en klik op okSelecteer systeem en beveiliging gevolgd door Windows Defender Firewall. Klik vervolgens op Windows Firewall in- of uitschakelen in het linkerdeelvenster.

Selecteer het keuzerondje, schakel Windows Defender Firewall uit (niet aanbevolen) en druk op ok, dat is alles. controleer of u nu de internetconnectiviteit zou moeten krijgen tijdens het spelen van Minecraft-spellen.

Poging om uw account opnieuw te koppelen

Minecraft geen internetverbindingsproblemen kunnen ook optreden als er een authenticatieprobleem is met uw Minecraft-account. log gewoon uit bij het Minecraft-spel. Wacht een paar seconden en probeer dan opnieuw in te loggen in het spel. Zorg ervoor dat u geldige inloggegevens invoert om uw profiel in te voeren.

Voer de probleemoplosser voor netwerken uit

Open het menu Start en klik vervolgens op het pictogram Instellingen. Klik op Netwerk en internet. Klik in het linkerdeelvenster op Status. Klik op Probleemoplosser voor netwerk om netwerkproblemen te diagnosticeren en op te lossen.

Spoel uw DNS en vernieuw uw IP

Het doorspoelen van DNS en het vernieuwen van IP is een veel voorkomende maar effectieve oplossing voor verschillende soorten internetontkoppeling. Dus als Minecraft geen verbinding kan maken met de server, probeer het dan om uw probleem op te lossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder,

Typ vervolgens de volgende opdrachten en druk vervolgens op Enter nadat u elke onderstaande opdracht hebt getypt:

netsh int ip reset resettcpip.txtnetsh winhttp reset proxynetsh int ip resetipconfig /releaseipconfig /renewipconfig /flushdnsnetsh winsock reset

Als u klaar bent, verlaat u de opdrachtprompt en start u uw pc opnieuw op om het proces te voltooien.

Wijzig de DNS-server

DNS start voor Domain name system een ​​dienst die toegang geeft tot uw favoriete sites of online diensten. Als u de standaard DNS-server van een internetprovider (ISP) gebruikt, die mogelijk onstabiel is en de verbinding met Minecraft verbreekt. Schakel over naar Google DNS door de onderstaande stappen te volgen die waarschijnlijk helpen bij het oplossen van Minecraft-internetverbindingsproblemen op Windows 10.

Druk op Windows-toets + R, typ ncpa.cpl en druk op enter, klik met de rechtermuisknop op uw huidige Ethernet en klik op Eigenschappen. Dubbelklik op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4) om de eigenschappen te openen. Selecteer het keuzerondje Gebruik de volgende DNS-serveradressen. Voer vervolgens 8.8.8.8 in voor de voorkeurs-DNS-server en 8.8.4.4 voor alternatieve DNS-servervinkje bij instellingen valideren bij afsluiten en klik vervolgens op ok, start uw computer opnieuw op en start Minecraft om te testen.

Als uw internet stabiel lijkt en Minecraft up-to-date is, is de kans groot dat het probleem rechtstreeks van de Minecraft-server komt. U kunt de status van de Minecraft-servers onofficieel controleren op DownDetector.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like