Opgelost Microsoft Store Er ging iets mis Fout 0x803F8001 in Windows 10

De Microsoft Store-app is de officiële marktplaats voor het downloaden en installeren van Windows-apps. Maar soms melden gebruikers dat de Microsoft Store er niet in slaagt apps te openen of te downloaden en weer te geven Er is iets misgegaan Fout 0x803F8001. En soms gebeurde er tijdens het openen van de Microsoft Store iets aan onze kant. Vooral na de upgrade van Windows 10 20H2 kreeg ik tijdens het installeren van een app uit de Microsoft Store een pop-up waarin stond dat: Er is iets fout gegaan probeer het alstublieft nog een keer later en geen van de apps gedownload.

Meestal veroorzaken onjuiste tijd-, gegevens- en regio-instellingen dit probleem tijdens het downloaden of bijwerken van een app of games uit de Microsoft Store. Ook proxy, netwerkinstabiliteit of beschadiging van systeembestanden kunnen hetzelfde probleem veroorzaken in Windows 10 Store. Als u ook met deze fout worstelt, zijn hier enkele oplossingen om toe te passen.

Microsoft-winkel Er is iets misgegaan

Controleer eerst of uw internetverbinding goed werkt. Een stabiele internetverbinding is nodig om alles te installeren of bij te werken waarvoor communicatie met externe servers nodig is. U moet er dus voor zorgen dat uw verbinding geen probleem heeft.

Antivirus en VPN tijdelijk uitschakelen (indien geconfigureerd)

Correcte tijd-, datum-, regio- en taalinstellingen

Zoals eerder besproken Onjuiste tijd-, datum-, tijdzone- en regio-instellingen zijn verantwoordelijk voor het creëren van verschillende problemen. Het veroorzaakt vooral veel problemen wanneer uw Windows probeert te communiceren met een externe server via internet/netwerk.

Druk op Windows + I om de app Instellingen te openen, Klik vervolgens op Tijd Taal, Corrigeer de tijd-, datum-, regio- en taalinstellingen met behulp van relevante opties. U kunt ook de toggle-toets draaien Stel de tijd automatisch in, Stel de tijdzone automatisch in.Ook op Regio en taal Selecteer Verenigde Staten als regio en zorg ervoor dat: Amerikaans Engels) is uw standaardtaal.

Afmelden en inloggen

Ook melden sommige gebruikers (op het Microsoft-forum, Reddit) dat uitloggen bij de Microsoft Store, een systeemherstart en opnieuw aanmelden bij de Microsoft Store de fout 0x803F8001 voor hen zal oplossen. En in staat om apps te downloaden en te installeren zonder enige fout.

Om dit te doen, opent u eenvoudig Microsoft Store, klik vervolgens op uw profielpictogram bovenaan Klik vervolgens op uw naam en e-mailadres en klik op Afmelden. Start nu eenvoudig Windows opnieuw en meld u opnieuw aan bij Microsoft Store door op het profielpictogram met Microsoft te klikken gebruikersnaam en wachtwoord. Controleer nu of het probleem is opgelost, zo niet, volg de volgende oplossing.

Toestaan ​​dat de apps je locatie gebruiken

Voor sommige toepassingen is uw locatietoegang vereist om goed te kunnen functioneren. Dus als u de locatie (om welke reden dan ook) in Windows 10 hebt uitgeschakeld, moet u deze inschakelen om enkele veelvoorkomende problemen te voorkomen.

Druk op Windows + X en selecteer InstellingenKlik op Privacy en vervolgens op Locatie. Zorg ervoor dat de locatieservice is ingeschakeld. Schakel ook de locatie in voor dit apparaat. U moet ook naar beneden scrollen om de apps te zien die toegang hebben tot uw locatie. Als je ziet dat de problematische app deze niet heeft, geef hem dan gewoon toestemming om toegang te krijgen tot je locatie. Nadat je dit hebt gedaan, probeer je de gewenste app bij te werken/installeren, in de hoop dat je deze keer geen fout hebt ondervonden.

Proxyserver uitschakelen

Druk op Windows + R, typ inectcpl.cpl en ok om interneteigenschappen te openen, Navigeer naar het tabblad Verbindingen en klik op LAN-instellingen, Zoek de proxyserver en zorg ervoor dat Gebruik een proxyserver voor uw LAN niet is aangevinkt. Zorg er ook voor dat Instellingen automatisch detecteren is aangevinkt. Druk vervolgens tweemaal op OK om de vensters te sluiten en de instellingen op te slaan. Dit zou uw probleem moeten oplossen. Open nu de Microsoft Store en download en update apps

Microsoft Store-cache opnieuw instellen

Dit is de meest voorkomende oplossing voor alle Microsoft Store-gerelateerde problemen. Als u de cache van de Microsoft Store nog nooit hebt schoongemaakt, kan dat de kern van het probleem zijn. Dus je mag verwachten reset Microsoft Store-cache zal fout 0x803F8001 oplossen.

Klik op zoeken in het startmenu en typ cmd om de opdrachtprompt te vinden. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitvoeren als beheerder. Typ nu de opdracht wsreset en druk op de Enter-toets om de opdracht uit te voeren. Wacht een paar seconden. Het zal alle caches van de winkel wissen en ook uw probleem oplossen. Microsoft Store-vensters worden tegelijk geopend, dit betekent dat de cache is verwijderd. herstart uw Windows-pcnavigeer naar Microsoft Store en probeer een voorkeursapp te downloaden/bijwerken.

Controleer Windows-updates

Zorg er ook voor dat u de nieuwste Windows-updates hebt geïnstalleerd. Omdat Microsoft met de dagelijkse Windows-update en beveiligingspatch verschillende bugs op Windows-computers repareert. Met Windows 10 installeert Windows automatisch updates, maar raad aan om de beschikbare update ook handmatig te controleren.

U kunt dit doen via Instellingen (Druk op Windows + I)Klik op Updates en beveiliging dan Windows-updatesKlik nu op de Controleren op updates knop.

Windows controleert op de laatste beschikbare updates. Als het systeem beschikbare updates detecteert, selecteert u Update nu dit zal voor u worden gedownload en geïnstalleerd, dus wees geduldig en wacht tot het is voltooid. Start daarna uw pc opnieuw op en open de Microsoft Store om apps te downloaden.

Probleemoplosser voor Store-app

Windows heeft een ingebouwde Store-app voor het oplossen van problemen, die speciaal is ontworpen om verschillende Microsoft Store-fouten te controleren en op te lossen. We raden aan om deze tool uit te voeren en Windows de foutcode 0x803F8001 zelf te laten repareren.

Open instellingen, klik op Update en beveiliging en vervolgens op probleemoplossing, zoek en selecteer nu aan de rechterkant Windows store en klik op de probleemoplosser uitvoeren Als er problemen worden gedetecteerd, probeert de probleemoplosser deze op te lossen. Start daarna Windows opnieuw en controleer of Microsoft Store perfect werkt, apps update en installeer zonder enige fout.

Registreer Microsoft Store opnieuw

Als alle bovenstaande methoden niet kunnen worden opgelost Er is iets misgegaan Fout 0x803F8001, dan is de optie Microsoft Store opnieuw registreren de meest werkende oplossing. Om deze power shell als beheerder te openen, typt u de onderstaande opdracht en drukt u op de enter-toets om de opdracht uit te voeren.

Nadat de opdracht is uitgevoerd, sluit u de opdrachtprompt, start u de vensters opnieuw en probeert u uw apps opnieuw bij te werken/downloaden.

Beschadigde systeembestanden herstellen

Beschadigd systeembestand veroorzaakt verschillende Windows-fouten, en mogelijk is er iets misgegaan Fout 0x803F8001-fout is er een van. We raden ten zeerste aan om het Windows SFC-hulpprogramma uit te voeren dat helpt bij het scannen en repareren van beschadigde systeembestanden. Als dit probleem wordt veroorzaakt door een corruptiebestand in de Microsoft Store, helpt de systeembestandscontrole dit probleem op te lossen.

Lees ook van onze blog:

0 Shares:
You May Also Like