Opgelost: Microsoft Outlook-fout 0x8004010F “Gegevensbestand kan niet worden geopend”

Microsoft Outlook is een van de beste en handige e-mailsoftware die zijn gebruikers verschillende geweldige functies biedt. Maar soms komen gebruikers een fout tegen bij het openen van Outlook op hun Windows-pc of laptop. De fout 0x8004010f terwijl u probeert een e-mail te verzenden of te ontvangen in Outlook 2016. Enkele andere rapporten Outlook toont fout “Gegevensbestand is niet toegankelijk” tijdens het verzenden/ontvangen van e-mail.

De belangrijkste redenen achter deze fout zijn Outlook-profielcorruptie, PST-corruptie, PST-bestandscorruptie, verplaatsing van het PST-bestand en meer. Welnu, als u dezelfde fout tegenkomt bij het gebruik van Outlook op uw Windows-pc, dan bent u hier aan het juiste adres. Hier zijn enkele van de beste en gemakkelijke methoden waarmee u dit probleem kunt oplossen waarmee u geconfronteerd wordt bij het gebruik van Outlook.

Outlook-gegevensbestand kan niet worden geopend

Schakel de antivirusprogramma’s uit en verbreek de verbinding met VPN, indien geconfigureerd.

Het nieuwe Outlook-profiel instellen

Outlook-fout 0x8004010f treedt meestal op vanwege beschadigde Outlook-gebruikersprofielen en u kunt dit oplossen door nieuwe Outlook-profielen in te stellen op basis van standaardgegevensbestanden. Laten we eerst de huidige locatie van uw standaard Outlook-gegevensbestand identificeren en vervolgens een nieuw Outlook-profiel maken.

zoek het standaard Outlook-gegevensbestand.

Open het configuratiescherm, kies Weergave op kleine pictogrammen. Klik op Mail en klik vervolgens op de knop Profielen weergeven.

Selecteer uw huidige Outlook-profiel Klik vervolgens op de knop Eigenschappen en klik vervolgens op Gegevensbestanden. Schakel nu over naar het tabblad Gegevensbestanden, noteer de naam en locatie van het standaard Outlook-profiel en klik op de knop Sluiten.

Maak een nieuw Outlook-profiel aan.

Open het venster Mail Setup opnieuw met behulp van het Configuratiescherm. Klik op Show Profiles, selecteer uw huidige Outlook-profiel en klik vervolgens op de knop Toevoegen om een ​​New Account-venster te openen. Typ een naam voor het nieuwe profiel en klik op OK.

Typ uw e-mailinformatie en gebruikersgegevens in het venster Account toevoegen en klik vervolgens op Volgende en vervolgens op Voltooien. Het account is aangemaakt.

U kunt ook Gebruik de handmatige instellingsknop gebruiken om een ​​Outlook-profiel aan te maken. Klik op het keuzerondje Handmatige instelling of extra servertypes klik op volgende, Kies Service, selecteer POP of IMAP om verbinding te maken met een POP- of IMAP-account en klik op Volgende, In POP en IMAP-accountinstellingen, voer uw accountgegevens in. Selecteer onder Berichten bezorgen bij Bestaand Outlook-gegevensbestand. Klik op Bladeren en selecteer het Outlook-gegevensbestand van het vorige account en klik op OK. Klik vervolgens op Volgende.

En tot slot, stel het nieuwe Outlook-profiel in als standaard

Om dit opnieuw te doen Open Mail opnieuw met het Configuratiescherm. Klik op Toon profielen, kies Altijd dit profiel gebruiken en kies vervolgens het nieuwe profiel in het vervolgkeuzemenu. Klik op OK om Mail af te sluiten.

Windows Defender Firewall uitschakelen

Soms blokkeert Windows Defender Firewall websites en bestaat de kans dat het Outlook blokkeert en dat u dit probleem op uw pc tegenkomt. Als dit het scenario is, moet u Windows Defender Firewall uitschakelen.

Type firewall in het zoekvak en selecteer om Windows Defender Firewall te openen. Klik op Windows Defender Firewall in- of uitschakelen aan de linkerkant van het Configuratiescherm. Klik op beide Schakelt Windows Defender Firewall uit onder Privénetwerkinstellingen en Openbare netwerkinstellingen om Windows Defender uit te schakelen Firewall.

Controleer nu of er geen fout meer is tijdens het verzenden of ontvangen van een e-mail in Outlook.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like