Opgelost: Microsoft edge werkt niet na update van Windows 10 mei 2020

Microsoft Edge-browser werkt niet goed na Windows 10 2020-update? De edge-browser laadt geen webpagina’s of reageert constant niet. U bent niet de enige, een aantal gebruikers meldt dat Microsoft Edge vastloopt, webpagina’s niet laadt, Zelfs als het laadt, wordt binnen een paar seconden “Reageert niet” weergegeven en wordt op de herstelwebpagina geklikt, het blijft laden en laden en laden en het wordt nooit ladingen. Voor sommige andere gebruikers is de Edge-browser sluit onmiddellijkZelfs niet geopend na verschillende klikken op het snelkoppelingspictogram van de browser.

Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot: Microsoft Edge werkt niet op uw Windows 10, zoals Windows-update met fouten, beschadigde systeembestanden en meer. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen voor veelvoorkomende problemen met Microsoft Edge. Als u Microsoft Edge niet kunt openen, of als het even wordt geopend en vervolgens weer wordt gesloten, probeert u het volgende:

Microsoft Edge werkt niet

Start eerst uw pc opnieuw op en open vervolgens Microsoft Edge opnieuw.

Controleer op en installeer de nieuwste Windows Update om problemen te helpen oplossen door verouderde bestanden te vervangen, stuurprogramma’s bij te werken en kwetsbaarheden te verhelpen.

De nieuwste Windows-updates installeren:

Selecteer de Begin knop dan instellingen,Klik op Update & beveiliging dan Windows Update,Selecteer nu Controleren op updates om het downloaden en installeren van Windows Update-bestanden van de Microsoft-server toe te staan. Als Windows Update aangeeft dat uw pc up-to-date is, beschikt u over alle huidige updates.

03. Maak ook schoon Start uw pc op en open de edge-browser. Als deze soepel werkt, is er geen opstartservice die het probleem veroorzaakt.

Een schone start uitvoeren

Druk op Windows + R, typ MSConfig en ok Ga naar de Diensten tabblad, vink het vakje aan voor Alle Microsoft-services verbergen.Klik op de Alles uitschakelenGa naar de Opstarten tabblad en klik op Taakbeheer openen.Selecteer elk item in de lijst en klik op Uitzetten.Sluit uw Taakbeheer en start uw computer opnieuw op.

Alle browsegegevens wissen

Edge-browser slaat automatisch tijdelijke internetbestanden op om pagina’s sneller te laten laden. Het wissen van deze cache lost soms problemen met de paginaweergave op.

    Als u Microsoft Edge kunt openen, klikt u op Hub (…) aanwezig in de rechterbovenhoek en selecteert u instellingen, klikt u op Privacy en beveiliging en kiest u wat u wilt wissen. Selecteer alle vakken en selecteer vervolgens de knop Wissen.

Randextensies uitschakelen

Open Edge Browser, klik op het pictogram met de drie stippen en selecteer Extensies. Selecteer geïnstalleerde extensies en schakel ze één voor één uit. Sluit daarna Edge Browser en open deze opnieuw. Controleer of de Edge-browser soepel werkt, zo ja, er kan een extensie zijn die het probleem veroorzaakt.

Edge-browser resetten

Druk op Windows + X en selecteer vervolgens instellingen. Zoek vervolgens onder het gedeelte Apps en functies naar Microsoft Edge. Klik nu op de link Geavanceerde opties om het volgende venster te openen.

selecteer eerst de Reparatie optie als Edge niet goed werkt. Als dit geen verschil maakt, kunt u de Resetten

Opmerking: als u de browser herstelt, heeft dit geen invloed, maar als u opnieuw instelt, worden uw geschiedenis, cookies en eventuele gewijzigde instellingen verwijderd.

Edge-browser opnieuw installeren

Toch reageert Microsoft Edge, die pagina’s niet laadt, niet meer? Pas de volgende stappen toe om de Microsoft Edge-browser volledig opnieuw te installeren.

    Druk op Windows-toets + R, typ %localappdata%\Pakketten, en druk op Enter. Navigeer naar de map “Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe“.Klik er met de rechtermuisknop op selecteer Eigenschappenen schakel vervolgens het vinkje uit Alleen lezen optie.Klik nu opnieuw met de rechtermuisknop en verwijder de map “Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe“Herstart vensters.

Open nu PowerShell (admin) met windows + x keyType volgende opdracht en druk op enter om hetzelfde uit te voeren

Get-AppXPackage -AllUsers -Naam Microsoft.MicrosoftEdge | Forreach https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:/ /windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/{Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registreer “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml” -Verbose}.

Start de pc opnieuw op. Nu kunt u de Microsoft Edge-browser starten. Het werkt naar behoren.

Voer het DISM- en SFC-hulpprogramma uit

Probeer de DISM-opdracht uit te voeren met System File Checker (SFC)-scan om te controleren op bestandsbeschadiging. SFC-scan scant op corrupte systeembestanden op de computer en repareert deze.

    Zoek naar de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop en selecteer uitvoeren als beheerder, typ de volgende opdracht in de opdrachtprompt en druk vervolgens op ENTER:

DISM /Online /Opschonen-Afbeelding /Gezondheid herstellen.sfc /scannow

3. Start daarna Windows opnieuw en controleer of de browser goed werkt of niet.

Controleer met een ander gebruikersaccount

U kunt hetzelfde probleem ook controleren met het nieuwe gebruikersaccount. Probeer deze stappen om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken en controleer of het probleem hiermee is opgelost.

Raadpleeg de onderstaande stappen om een ​​nieuwe gebruikersaccount aan te maken:

Ga naar Instellingen. Kies Accounts en selecteer vervolgens Familie- en andere gebruikersaccounts aan de linkerkant. Klik op iemand anders toevoegen aan deze PCA nieuwe pop-up wordt geopend met de optie om een ​​gebruiker met een Microsoft-account toe te voegen, voer het e-mailadres van de persoon in en ga verder – instructies op het scherm. U kunt ook klikken op “Ik heb geen aanmeldingsgegevens van deze persoon” om een ​​Microsoft-account aan te maken. U kunt een gebruikersnaam kiezen en de instructies op het scherm volgen om een ​​Microsoft-account aan te maken. Of u kunt op Toevoegen klikken een gebruiker zonder Microsoft-account om een ​​lokaal gebruikersaccount op uw pc aan te maken.

Voer een gebruikersnaam in en klik op Volgende. Klik op Voltooien. Meld u af bij het huidige account en log in op het nieuwe account. Controleer of het probleem aanhoudt.

Hebben deze oplossingen geholpen om Microsoft Edge-browserproblemen op te lossen, werkt de Edge-browser nu naar behoren? Laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like