Opgelost: logiLDA.dll ontbreekt Windows 10 “Er was een probleem bij het starten van logilda.dll”

De logilda.dll foutmelding krijgen “Er is een probleem opgetreden bij het starten van C:\Windows\System32\LogiLDA.dll De opgegeven module kan niet worden gevonden” verschijnen op desktops en laptops wanneer Windows opstart? Weinig Windows-gebruikers melden “LogiLDA.dll kon niet worden gevonden” of ‘logiLDA.dll ontbreekt‘ fout begint te verschijnen sinds het installeren van de nieuwste Windows-update. Zelfs als ze het oude Logitech-apparaat niet meer gebruiken, wordt logiLDA.dll nog steeds gestart telkens wanneer het systeem opstart. Als u ook een soortgelijke fout krijgt, is er een probleem opgetreden bij het starten van logilda.dll, hier hoe u het ontbrekende probleem van logiLDA.dll kunt oplossen.

Er is een probleem opgetreden bij het starten van logilda.dll

LogiLDA.dll (Windows Dynamic Link Library-bestand) is een softwarecomponent van de Logitech-downloadassistent in de map C:\Windows\System32. En deze fout “logiLDA.dll ontbreekt” treedt meestal op vanwege de incompatibele versie van Logitech-software, meer specifiek Logitech Download Assistant, dit is van de Logitech-muis.

Verwijder logiLDA.dll ontbreekt bij opstarten

Schakel eerst de LogiLDA uit vanaf het opstarten in Taakbeheer door de onderstaande stappen te volgen.

Open Taakbeheer met de sneltoets Ctrl + Shift + EscNavigate opstarttabblad Zoek naar Logitech-downloadassistent, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer uitschakelen.

Open nu de Windows-registereditor met regedit, en lokaliseren Logitech Download Assistent Sleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

Klik met de rechtermuisknop op Logitech Download Assistant en selecteer verwijderen om deze sleutel te verwijderen.

Sluit de register-editor, start uw pc opnieuw op en controleer of er geen logiLDA.dll-fout meer is bij het opstarten.

Register disclaimer

Installeer het Logitech-stuurprogramma opnieuw

Als u een Logitech-toetsenbord of -muis gebruikt, probeer dan de Logitech-stuurprogramma’s te verwijderen en opnieuw te installeren vanaf de website van de fabrikant.

Druk op Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer. Dit toont alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s. Zoek naar de muizen en andere aanwijsapparaten in de lijst met apparaten, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens “Verwijderen”. In het de-installatievenster, vink “Verwijder de stuurprogrammasoftware voor dit apparaat” aan en klik vervolgens op Verwijderen om de beschadigde stuurprogramma’s van de computer te verwijderen. Volg de instructies op het scherm om het te voltooien en start de computer vervolgens opnieuw op als daarom wordt gevraagd. Download het nieuwste installatiebestand voor het stuurprogramma van de website van de fabrikant en installeer het.

Er zijn ook weinig gebruikers die melden dat de installatie van de Logitech SetPoint-software hen helpt bij het oplossen van de fout “Er was een probleem bij het starten van logilda.dll” op Windows 10

Open het configuratiescherm, klik op Een programma verwijderen, kijk of Logitech-setpointsoftware op uw apparaat is geïnstalleerd, klik met de rechtermuisknop op Logitech SetPoint en klik op Installatie ongedaan maken om het te verwijderen. Start uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Lees ook”

0 Shares:
You May Also Like