Opgelost: linkermuisknop werkt niet windows 10

Reageerde uw computer niet op muisklikken of werkte de muisklik om de een of andere reden niet meer of werkte de linkermuisklik soms niet in Windows 10? Er kunnen tientallen redenen zijn waarom de linkermuisklik werkt niet werkt of niet meer werkt, hebben we hier in dit bericht enkele suggesties die u kunnen helpen het probleem op te lossen en uw linkermuisknop weer aan het werk te krijgen.

Linkermuisknop werkt niet

Wanneer u merkt dat de muisklik niet werkt, raden we u aan de eerste stap te nemen om de muis los te koppelen en weer aan te sluiten op de computer, of om de muis op een andere USB-poort aan te sluiten.

Als u een draadloze muis gebruikt, vervangt u de batterijen en controleert u de status.

Start uw computer in de veilige modus en kijk of het probleem “muisklik niet werkt” aanhoudt. Als dit niet het geval is, bestaat de kans dat een programmaconflict van derden het probleem veroorzaakt.

Sluit uw muis aan op een andere pc en kijk. Als uw muis prima werkt op een andere pc, maar niet correct op de uwe, kunt u de storing verhelpen door de onderstaande stappen te volgen.

Meer specifiek moet u de linkermuisknop selecteren als de primaire knop

Open instellingen met behulp van de sneltoets Windows-toets + I, Zoek apparaten en vervolgens de muis met de tab-toets op uw toetsenbord. Zorg ervoor dat de optie is ingesteld op “Links” onder “Selecteer uw primaire knop”.

Voer de probleemoplosser voor hardware uit

Windows 10 wordt geleverd met een ingebouwde probleemoplosser voor hardware die veel problemen met externe apparaten (inclusief optische muis) automatisch kan scannen en oplossen.

Druk op de Windows-toets op het toetsenbord, typ Configuratiescherm en druk op Enter, zoek Hardware en geluiden en vervolgens Apparaten en printers (met de Tab-toets op het toetsenbord) Zoek vervolgens uw muis, klik er met de rechtermuisknop op en klik op ‘Problemen oplossen’De probleemoplosser zal beginnen met diagnosticeren, als het een oplossing vindt en toepast, start u uw computer opnieuw op en controleert u de status van het probleem.

Herstart Windows Verkenner

Druk op uw toetsenbord op de Ctrl + Shift + Esc toets tegelijkertijd in om Taakbeheer in Windows te openen. Gebruik vervolgens de pijl-omlaag om Windows Verkenner te selecteren. Gebruik vervolgens de Tab-toets om de optie Opnieuw opstarten te selecteren en gebruik vervolgens de knop Enter om erop te klikken.

Maak een nieuw gebruikersaccount aan

Soms kan een beschadigd gebruikersaccountprofiel dergelijke problemen op uw computer veroorzaken. Probeer een nieuw gebruikersprofiel te maken door de onderstaande stappen te volgen en kijk of dit helpt bij het oplossen van het muisklikprobleem.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ command net user Gebruikersnaam Wachtwoord /add (bijvoorbeeld, net user admin [email protected] /add) Druk op de enter-toets. Als u de gebruiker aan een bepaalde groep wilt toevoegen, zoals de beheerder, voert u de opdracht uit: net localgroup GroupPrivilege gebruikersnaam /add (Voorbeeld: net localgroup administrators admin /add)

Start uw computer opnieuw op en log in op het nieuwe gebruikersaccount dat u zojuist hebt aangemaakt en controleer de status van het probleem.

Installeer het muisstuurprogramma opnieuw

Nogmaals, een verouderd of beschadigd apparaatstuurprogramma kan dergelijke problemen veroorzaken. Probeer het muisstuurprogramma bij te werken of opnieuw te installeren door de onderstaande stappen te volgen die waarschijnlijk helpen bij het oplossen van het probleem dat de muis niet werkt.

Druk op Windows-toets + X aan en selecteer apparaatbeheer (met de pijl omlaag) Zoek muizen en andere aanwijsapparaten, vouw het uit Klik met de rechtermuisknop op uw muisstuurprogramma om de eigenschappen ervan te openen. Schakel over naar het tabblad Stuurprogramma en klik op de knop Apparaat verwijderen (volg de schermoptie om het volledig te verwijderen.)

Start uw computer opnieuw op. Koppel nu de muis los en sluit deze vervolgens weer aan om het muisstuurprogramma opnieuw te installeren.

U kunt het muisstuurprogramma ook downloaden en installeren vanaf de website van de fabrikant.

Voer systeembestandscontrole uit

Het is mogelijk dat sommige kernsysteembestanden beschadigd zijn en dat uw computer niet meer reageert op muisklikken of dat muisklikken niet meer werken. Het uitvoeren van het ingebouwde hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden kan dit soort problemen oplossen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ de opdracht sfc / scannow en druk op de enter-toets. Dit zal het systeem scannen op ontbrekende beschadigde bestanden als deze worden gevonden, het sfc-hulpprogramma herstelt ze automatisch met de juiste. Laat het scanproces eenmaal 100% voltooien klaar herstart je pc.

Voer de DISM-tool uit

Voer daarnaast het opdrachtregelprogramma DISM uit om Windows-images te onderhouden en verschillende beschadigde systeembestanden te herstellen

Om DISM uit te voeren, opent u de opdrachtprompt met beheerdersrechten en voert u de opdracht uit: DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealthHet duurt een paar minuten om alles te controleren en het probleem automatisch op te lossen.

Let op: Sluit het venster niet als het lang duurt.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van het probleem met de muis (klik met de rechtermuisknop of linkermuisknop) die niet werkt in Windows 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like