Opgelost: laptop wordt langzaam afgesloten na update van Windows 10 november 2021

Meestal, wanneer u uw pc afsluit, sluit Windows achtereenvolgens systeemprocessen af, slaat u uw gegevens op en maakt u geheugen vrij met ongewenste gegevens. En het afsluitproces kost niet meer dan een paar seconden. Maar soms kunnen de complexe reeks stappen over elkaar struikelen, waardoor Windows veel tijd kost tijdens het afsluiten. Waar gebruikers rapporteren Windows 10 Langzaam afsluitenVooral na het installeren van de nieuwste Windows 10 21H2-update, is de afsluittijd langer dan voorheen en is het pijnlijk om te wachten op die afsluitbevestigingspiep.

Probleem met langzaam afsluiten van Windows 10

Ook wordt voor sommige gebruikers het scherm onmiddellijk uitgeschakeld, maar blijft de hardware werken, aangezien de LED op de aan/uit-knop nog een paar minuten aan blijft voordat deze wordt uitgeschakeld. En de belangrijkste oorzaak van deze fout lijken beschadigde Windows-bestanden of -stuurprogramma’s te zijn, waardoor Windows niet volledig kan worden afgesloten. Opnieuw soms onjuiste stroomconfiguratie Veroorzaak ook dit probleem. Wat de reden ook is, als u merkt dat de afsluittijd van Windows 10 langer is dan voorheen, wat u stoort, kunt u de reden en oplossingen in dit bericht vinden.

Als er externe apparaten op het systeem zijn aangesloten, raad ik u aan deze tijdelijk los te koppelen en te controleren of het probleem aanhoudt.

Zorg er ook voor dat er geen actieve programma’s op uw computer staan. Sluit ze eerst en probeer het vervolgens af te sluiten.

Installeer de nieuwste Windows-updates

Zorg er opnieuw voor dat u de nieuwste Windows-updates hebt geïnstalleerd, aangezien Microsoft regelmatig bugfixes uitbrengt met de nieuwste cumulatieve updates. Windows 10 is ingesteld om de nieuwste automatisch te downloaden en te installeren, maar u kunt ze handmatig controleren door de onderstaande stappen te volgen.

Open de app Instellingen met behulp van de sneltoets Windows + IKlik op Update en beveiliging en vervolgens op vensterupdate. Druk nu op de knop Controleren op updates om Windows 10 de updatebestanden van de Microsoft-server te laten downloaden. Zodra Windows-updates zijn gedownload en geïnstalleerd, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen.

Zorg er ook voor dat u de laatste bijgewerkte apparaatstuurprogramma’s op uw systeem hebt geïnstalleerd

Voer de probleemoplosser voor stroom uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor Power uit door de onderstaande stappen te volgen en laat Windows het probleem controleren en oplossen dat voorkomt dat Windows correct wordt afgesloten.

    Druk op Windows + I om instellingen te openenKlik op Update & beveiliging, en vervolgens Problemen oplossenHier vanuit het middelste paneel scroll naar beneden en selecteer PowerRun de Probleemoplosser voor stroomDit zal beginnen met het diagnosticeren van de energie-instellingen van uw computer en indien nodig de correctie aanbrengen. Nadat het proces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleert u of dit helpt.

Functie Snel opstarten uitschakelen

Dit is een andere effectieve manier om de meeste opstart- en afsluitproblemen op te lossen. Microsoft heeft een nieuwe functie voor snel opstarten toegevoegd om de opstarttijd van Windows te optimaliseren, maar deze functie heeft enkele nadelen. En een aantal gebruikers meldt dat het uitschakelen van de functie voor snel opstarten hen helpt bij het oplossen van problemen met het opstarten en afsluiten van Windows 10.

De optie voor snel opstarten uitschakelen:

Open het Configuratiescherm Zoek naar en selecteer Energiebeheer. Selecteer in het menu aan de linkerkant Kies wat de aan/uit-knoppen doen. Selecteer Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Scroll naar beneden naar het gedeelte Instellingen voor afsluiten. Verwijder het vinkje bij de optie Snel opstarten inschakelen. Selecteer de knop Wijzigingen opslaan.

Tweak Windows Register-editor

De belangrijkste reden voor het trage afsluitproces van Windows 10 is de corruptie in systeem-/registerbestanden. Om het voor de hand liggende te elimineren, volgt u de onderstaande stappen:

druk op Windows + Rtyp regedit en Oke om de Windows-registereditor te openen. Maak eerst een back-up van de registerdatabase en zoek de volgende registersleutel: \HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Geheugenbeheer.Verander de waarde van ClearPageFile bij afsluiten in een 0 ALS de waarde 1 is.

Zoek nu de volgende registersleutel: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\ControlZorg ervoor dat u het selectievak over hebt Controle in het linkerdeelvenster zoek dan naar WaitToKillServiceTime-out in het rechterdeelvenster van het venster van de Register-editor. Als u de waarde niet kunt vinden, klikt u met de rechtermuisknop in een leeg gebied (in het rechterdeelvenster van het Register-editorvenster) en kiest u Nieuw > Tekenreekswaarde.Noem deze string als WaitToKillServiceTime-out en vervolgens Open het. Stel de waarde in tussen 1000 tot 20000 wat een bereik aangeeft van 1 tot 20 seconden respectievelijk.
Opmerking: wanneer u uw pc afsluit zonder uw bestanden op te slaan, worden ze automatisch opgeslagen om verlies te voorkomen. Dit proces kan enige tijd duren. DUS vermijd het instellen van dit bereik onder de 20 seconden, omdat dit ertoe zou leiden dat toepassingen worden gesloten zonder wijzigingen op te slaan. Klik op Ok. Eindelijk, start uw pc opnieuw op om de wijzigingen toe te passen.

Deze methode zou uw probleem zeker oplossen en het proces van afsluiten versnellen.

Het energiebeheerschema resetten

Het resetten van uw energiebeheerschema kan nuttig zijn bij het oplossen van dat huidige probleem. Als u een aangepast energieplan hebt gebruikt, probeer het dan een keer opnieuw in te stellen.

Om het energiebeheerschema in Windows 10 opnieuw in te stellen:

Open het Configuratiescherm’ en navigeer vervolgens naar ‘Energiebeheer’. Selecteer het energiebeheerschema volgens uw vereisten en klik op ‘Plan-instellingen wijzigen’. Klik op ‘Geavanceerde energie-instellingen wijzigen’. Klik in de vensters met energiebeheeropties op de knop ‘Plan herstellen’ defaults.Klik op ‘Toepassen’ en vervolgens op de knop ‘OK’.

Voer DISM en SFC-hulpprogramma uit

Zoals eerder besproken, veroorzaken beschadigde ontbrekende systeembestanden meestal dit probleem. We raden aan om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren met DISM (implementatie-imageservice en -beheer) opdracht die de systeemkopie herstelt en ontbrekende beschadigde systeembestanden herstelt.

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer de onderstaande DISM-opdracht uit.

Dism /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

Wacht op de DISM om het scannen 100% te voltooien reparatie Verwerken.

Na dat type commando, sfc /scannow en druk op enter om de opdracht uit te voeren.

Het hulpprogramma voor het controleren van systeembestanden begint te scannen op ontbrekende beschadigde systeembestanden, indien gevonden, herstel ze vanuit een gecomprimeerde map in %WinDir%\System32\dllcache.

Zodra het is voltooid, start u het 100% scanproces opnieuw en controleert u of dit helpt.

Beeldschermstuurprogramma bijwerken

Nogmaals Als er oude of beschadigde stuurprogramma’s op uw Windows 10-pc staan, zal dit problemen met uw computer veroorzaken. we raden aan om ervoor te zorgen dat alle geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s worden bijgewerkt, met name het beeldschermstuurprogramma.

u kunt het stuurprogramma op Windows 10 bijwerken door de onderstaande stappen te volgen:

    Druk op de Windows + X-sneltoets en selecteer Apparaatbeheer. Hiermee wordt Apparaatbeheer geopend en wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven. Geef het beeldschermstuurprogramma uit, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde grafische stuurprogramma en selecteer bijwerken. Volg de instructies op het scherm en start Windows opnieuw om toe te passen de veranderingen.

Bekijk bovendien deze video waarin de stappen worden uitgelegd om het probleem met het langzaam afsluiten van Windows 10 op te lossen.

Hebben deze oplossingen geholpen om het probleem “windows 10 slow shutdown and restart” op te lossen? Laat ons weten welke opties voor jou werken.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like