Opgelost: kritiek proces stierf BSOD op Windows 10

Windows 10 stopcode Critical Process Died (foutcode 0x000000EF) geeft aan dat het Windows-besturingssysteem problemen heeft om een ​​of meer van uw systeemprocessen voort te zetten. Als de processor deze meerdere processen niet goed kan verwerken, genereert hij de CRITICAL_PROCESS_DIED BSOD fout. Soms kan deze fout behoorlijk kritiek zijn, omdat deze uw harde schijf, geheugen of in zeldzame gevallen uw processor kan beschadigen. In de meeste gevallen is de boosdoener een stuurprogramma met fouten, opnieuw corruptie van het systeembestand, compatibiliteitsprobleem, defect geheugen en meer veroorzaken Critical_Process_Died-fout op Windows 10.

“Uw pc heeft een probleem ondervonden en moet opnieuw worden opgestart. We verzamelen alleen wat foutinformatie en dan starten we voor u opnieuw op. (0% voltooid) Als je meer wilt weten, zoek je later online naar deze fout: CRITICAL PROCESS DIED”

Kritiek proces stierf Windows 10

Als uw Windows 10-computer plotseling een blauw scherm krijgt en er staat dat u een CRITICAL PROCESS DIED-fout hebt, maakt u zich hier geen zorgen, we hebben een stapsgewijze handleiding voor het oplossen van Critical Process Died in Windows 10.

Verwijder eerst alle externe apparaten die op uw computer zijn aangesloten, inclusief secundaire monitoren, printers, telefoons, externe harde schijven en andere USB-apparaten en probeer Windows normaal te starten.

Soms starten vensters na een eenvoudige herstart normaal, maar de vensters van sommige andere gebruikers herstarten vaak met deze BSOD-fout. Daarom moet u opstarten in de veilige modus om de onderstaande oplossingen toe te passen om deze kritieke proces-dood-lus van Windows 10 te repareren.

De laatst geïnstalleerde software verwijderen

Als u onlangs nieuwe software op uw computer hebt geïnstalleerd, en nadat het probleem is begonnen, probeert u het gewoon te verwijderen. Ga naar Start > typ Configuratiescherm > selecteer de recent toegevoegde programma’s > klik op Installatie ongedaan maken.

Functie voor snel opstarten uitschakelen

Een aantal Windows-gebruikers meldt Snelle opstartfunctie uitschakelen De meeste blauwe schermfout voor hen. Fast Startup (hybride Shutdown Feature) geïntroduceerd op Windows 10 Verkort de opstarttijd en laat Windows sneller opstarten. Maar soms veroorzaakt de snelle opstartfunctie verschillende problemen. We raden daarom aan om de functie voor snel opstarten gewoon uit te schakelen om een ​​BSOD-fout in Windows 10 te voorkomen.

Om de snelle opstartfunctie uit te schakelen:

Open het ConfiguratieschermZoek naar en selecteer energie-opties.Klik op Kies wat de aan / uit-knoppen doenVolgende klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Schakel hier het vinkje uit Snel opstarten inschakelen optie (aanbevolen) om de functie Snel opstarten uit te schakelen.

Apparaatstuurprogramma bijwerken

Een onjuist geïnstalleerd of defect stuurprogramma kan leiden tot systeemcrashes. Download de nieuwste stuurprogramma’s van de website van uw pc-fabrikant en installeer deze – dit kan BSOD’s oplossen die worden veroorzaakt door problemen met stuurprogramma’s.

Om het apparaatstuurprogramma bij te werken, bijvoorbeeld Beeldscherm/grafisch stuurprogramma

Druk op Windows + R, typ devmgmt.msc en klik op okHiermee opent u ApparaatbeheerExpend beeldschermadapter,Klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde beeldschermstuurprogramma en selecteer update.Volg de instructies op het scherm om Windows te laten zoeken en het nieuwste stuurprogramma op uw computer te installeren.

(als u zich in de veilige modus bevindt, bent u mogelijk niet verbonden met internet, waar Windows de nieuwste driver niet kan downloaden uit de updatedatabase).

Ga daarom naar de website van de fabrikant van het apparaat op een andere computer en download de nieuwste beschikbare driver voor uw problematische pc. Ga nu naar problematische pc open apparaatbeheer besteed beeldschermadapter, klik met de rechtermuisknop op het beeldschermstuurprogramma en selecteer verwijderen. Klik op ok om te bevestigen en Windows opnieuw te starten. Installeer bij de volgende start het nieuwste stuurprogramma dat u van de website van de fabrikant hebt gedownload.

Scannen en repareren van beschadigde systeembestanden

Wanneer een kritiek proces stierf Windows 10 BSOD-fout optreedt, is het mogelijk te wijten aan de beschadigde systeembestanden of ontbrekende systeembestanden. In dit geval kunt u SFC /Scannow Commando om het bestandssysteem te controleren. Als deze systeembestandscontrole ontdekt dat de beveiligde bestanden worden overschreven door onjuiste bestanden. Het zal het juiste systeembestand uit de back-up van het systeembestand halen (namelijk dllcache) en het onjuiste bestand vervangen. Deze opdracht is handig om systeembestanden te herstellen en u kunt de volgende stappen uitvoeren.

Allereerst moet u de opdrachtprompt openen als beheerder. en typ “sfc /scannow” en druk op enter.

Dit duurt 15-20 minuten om te voltooien, dus leun achterover.

Als u klaar bent, kunt u zien of er een probleem is gevonden in systeembestanden en, indien gevonden, of dit is opgelost of niet. Dat is het. Start nu uw pc opnieuw op en u zou geen kritieke proces moeten zien sterven Windows 10 BSOD-fout als corrupte systeembestanden echt de reden waren.

DISM om beschadigde systeemafbeelding te herstellen

Als de opdracht sfc /scannow de beschadigde systeembestanden niet kan herstellen, kunt u de opdracht DISM uitvoeren om de Windows-systeemkopie te herstellen. In Windows 10 is er een opdrachtregelprogramma dat bekend staat als Deployment Image Servicing and Management en het wordt ook wel DISM genoemd. U kunt de opdrachtprompt beter als beheerder uitvoeren om de systeemkopie te herstellen.

Typ in het opdrachtpromptvenster: DISM /Online /Opschonen-Image /RestoreHealth

DISM-opdracht met de schakelopties /ScanHealth om de Windows-afbeelding te scannen op eventuele beschadiging. In tegenstelling tot de /CheckHealth, kan het tot 10 minuten duren voordat de /ScanHealth-switch het proces voltooit.

Geheugenbeheertool

Als je nog steeds last hebt van dit probleem nadat je alle reparaties voor je ramen hebt gedaan. Dan is het mogelijk dat je computerram defect is. Hiervoor kunt u het Windows-hulpprogramma voor geheugendiagnose gebruiken om uw computergeheugen op problemen te controleren.

Systeemherstelpunt gebruiken

Herstelpunten blijken in dit soort situaties erg handig te zijn. Deze methode is alleen nuttig voor u als u al een herstelpunt hebt aangemaakt in het verleden. Toen uw pc zo soepel liep als boter.

Voor degenen die al een herstelpunt hebben gemaakt, lees hoe u systeemherstel uitvoert op Windows 10.

Windows vernieuwen of opnieuw installeren

Als niets werkt van de hierboven genoemde dingen, dan zou je heel goed kunnen worden gedwongen om Windows te vernieuwen of opnieuw te installeren. Als u Windows vernieuwt, blijven uw persoonlijke gegevens behouden, maar uw basisbesturingssysteem wordt opnieuw geïnstalleerd.

Als u Windows opnieuw installeert, wordt alles van uw systeemschijf verwijderd, wat in de meeste gevallen C-schijf is. U kunt dus beter een back-up maken van alles wat aanwezig is op uw C-schijf. Deze optie garandeert vrijwel zeker op te lossen kritiek proces stierf windows 10 Fout in blauw scherm.

Om uw pc te vernieuwen, zweeft u met de muis in de rechterhoek van uw scherm en klikt u op Instellingen > Pc-instellingen wijzigen > Update en herstel > Herstel. Klik op Aan de slag net onder “Vernieuw uw pc zonder uw bestanden te beïnvloeden”. Lees hoe u Windows 10 kunt vernieuwen of opnieuw kunt installeren

Dit zijn enkele beste oplossingen om te repareren kritieke processen stierven windows 10 blauw Schermfout, Windows 10 foutcode critical_process_died. Heb je een vraag, suggestie voel je vrij om hieronder commentaar te geven.

0 Shares:
You May Also Like