Opgelost: koptelefoon wordt niet herkend (werkt niet) op windows 10

Problemen krijgen bij het gebruik van een hoofdtelefoon op een Windows 10-computer, zoals computer die hoofdtelefoon niet herkent, hoofdtelefoon die niet wordt weergegeven op afspeelapparaten, laptop die hoofdtelefoon niet herkent, maar er wordt nog steeds geluid afgespeeld via luidsprekers. Of vooral Na het upgraden naar Windows 10 (of het uitvoeren van een Windows Update), hoor je nu geen geluid meer via je koptelefoon. Als uw Windows 10-koptelefoon niet werkt na de Windows-update, is dit waarschijnlijk een probleem met het audiostuurprogramma. Ook hier kunnen onjuiste instellingen of defecte apparaten de oorzaak zijn: koptelefoon werkt niet windows 10. Hier in dit bericht hebben we enkele effectieve oplossingen vermeld die van toepassing zijn om te repareren als Windows geen koptelefoon detecteert of de koptelefoonaansluiting niet werkt op laptops.

Koptelefoon werkt niet windows 10

Sluit eerst uw microfoon aan op een andere computer met een ander besturingssysteem dan Windows 10 om te controleren en ervoor te zorgen dat uw hoofdtelefoon correct werkt.

Als je een desktopcomputer gebruikt, probeer dan je microfoon of headset aan te sluiten op het achterpaneel van de pc.

Als je een speciale geluidskaart hebt, installeer dan de juiste stuurprogramma’s ervoor. Als u dit probleem op een laptop tegenkomt, gaat u naar de downloadwebsite van de fabrikant en downloadt u alle audiostuurprogramma’s die worden aanbevolen voor uw specifieke model.

Voer de probleemoplosser voor audio uit

Wanneer u te maken krijgt met Windows 10-geluiden, gerelateerde problemen, raden we aan om de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit te voeren en eerst Windows het probleem zelf te laten diagnosticeren en oplossen.

Open de app Instellingen, klik op Update en beveiliging en los vervolgens het probleem op. Scroll in het middelste paneel naar beneden en zoek naar het afspelen van audio en voer de probleemoplosser uit. Hiermee worden de problemen gecontroleerd die ervoor kunnen zorgen dat de hoofdtelefoon niet goed werkt.

Instellen als standaardapparaat

Klik met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm en kies Geluiden. Ga naar het tabblad Opnemen, dit zal verschijnen. Er verschijnt een lijst met opnameapparaten. Probeer in uw microfoon te spreken en kijk of er groene balken zijn die naast een van hen staat terwijl je praat. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer het standaardapparaat.

Het standaard geluidsformaat wijzigen

Nu onder afspelen Dubbelklik op het standaard afspeelapparaat, er wordt een nieuw venster geopend. Hier In het tabblad “Geavanceerd” ziet u onder “Standaardformaat” de samplefrequentie en dat u naar de hoogste waarde moet veranderen. Klik op “Toepassen” en “Ok” en controleer vervolgens het geluid met een klik op “Test”.

Bijwerken naar de nieuwste audiostuurprogramma’s

Sommige getroffen gebruikers melden dat het opnieuw installeren van het audiostuurprogramma met de nieuwste versie hen helpt het probleem op te lossen wanneer computers hun hoofdtelefoon beginnen te herkennen. Als u een oudere versie van het audiostuurprogramma hebt geïnstalleerd, wordt uw hoofdtelefoon mogelijk niet herkend omdat Windows niet de juiste audiostuurprogramma’s gebruikt of omdat de stuurprogramma’s beschadigd zijn na een slechte installatie. Laten we proberen het audiostuurprogramma bij te werken of opnieuw te installeren.

Druk op de Windows-toets + R om een ​​Uitvoeren-venster te openen. Typ vervolgens “devmgmt.msc” en druk op Enter om Apparaatbeheer te openen. Vouw in Apparaatbeheer het vervolgkeuzemenu Geluid, video en gamecontrollers uit en kijk of uw headset hier wordt vermeld. Als het wordt vermeld, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Stuurprogramma bijwerken. Klik vervolgens op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en kijk of er een nieuwe versie beschikbaar is.

Als het u lukt om een ​​nieuwe driverversie te installeren, start u uw computer opnieuw op en kijkt u of het probleem bij de volgende keer opstarten is opgelost.

Als uw headset niet zichtbaar is in het menu Geluid, video en gamecontroller, kijk dan of een van de items in Apparaatbeheer een geel uitroepteken in het pictogram heeft. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze worden gevonden door het vervolgkeuzemenu Onbekende apparaten uit te vouwen.

Als u een apparaat vindt dat wordt vermeld onder Onbekende apparaten, klikt u er met de rechtermuisknop op en kiest u Stuurprogramma bijwerken. Als de update-component er niet in slaagt een stuurprogramma te vinden, dubbelklik dan op het item en ga naar het tabblad Details. Gebruik het vervolgkeuzemenu om Device Instance Path te selecteren, kopieer vervolgens de waarde en plak deze in een online zoekopdracht. U zou een idee moeten krijgen welke driver u moet installeren.

Download en installeer de nieuwste driver en start uw computer opnieuw op. Controleer bij de volgende herstart of het probleem is opgelost.

Hebben deze oplossingen geholpen om “Hoofdtelefoon niet herkend (werkt niet) op Windows 10” op te lossen? Laat ons weten welke opties voor jou werken

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like